- 1131 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Gerçek Siyasetçi mi Olmak İstiyorsunuz?
Gerçek Siyasetçi mi Olmak İstiyorsunuz?
Siyaset ile Politika karıştırılır genelde… Siyaset insanın hayat stratejisidir. Politika ise kestirmeden virajı dönebilme arayışıdır. Siyaset her insanın hayatında azıcık bilmesi gereken bir araçtır. Politika da ise başarıya giden yolda her yolu denemek mübahdır. Bundan dolayı karıştırılır çoğu zaman.
Siyasetin açılımı da şöyledir bizce; S harfi, Sabır’ı – İ harfi, İstikrarlı olmayı – Y harfi, yalansız olmayı – A harfi, araştırmayı – S harfi, Sır tutmayı – E harfi Ekip olmayı – T harfi ise Tecrübeyi ifade eder.
Siyasette hizmet verecek insan her zaman ‘İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir.’ Atasözü mantığı ile hizmet vermelidir. Akabinde Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ anlayışı da olmalıdır siyasetçi de.
Siyaset temelden eğitim alan siyasetçiler tarafından yapılmalıdır. Siyaseti bilmeyen dini cemaatler, milliyetçi cemiyetler ve Çağdaşça takınanlar uzak tutulmalıdır. Siyaset bambaşka bir mecradır ve bu alanlar kendi alanlarında hizmet vermelidirler. Siyasetten uzak tutulmalıdırlar. Siyaset asla ‘yarım siyasetçiyi’ götürmez. Çünkü ‘çeyrek siyasetçi, Allah muhafaza ülke götürür. Siyaset deneyim, eğitim, bilgi ve tecrübedir.
Siyasette vakit ve nakit zenginliği de olması önemlidir. Siyasetçi olan insanın çok iyi teşkilatlanmadan da anlaması gereklidir. Teşkilatlanmada ‘Ekip elemanı, ekonomik açıdan güçlü ve zaman yönünden fedakârlık yapabilecek bireylerin seçilmeleri ve toplanabilmeleri önemlidir.
Teşkilatlanmada akraba, ahbap, arkadaşları da uzak tutmak lazım gelir. Siyasete hayatınızda özel yeri olan yakınlarınızı yaklaştırmamak gerekir. Siyaset bir güçtür ve bu güç karşısında herkes güçlü irade gösteremeyebilir. Siyasette yol arkadaşlarınız çok değişebilir ama akraba, arkadaş ve kardeş kaybı insanı sarsıcı hamlelerdir.
Siyasette başarı istişare ile mümkündür. Size sürekli yol rehberliği yapabilecek, fikir verebilecek ekibiniz varsa işte o zaman siyaset zeminde daha sağlam yürüyebilirsinizdir.
Siyasetçi parti içi kişisel çatışmalardan da uzak durmalı ve tarafsız olmalıdır. Siyasetçinin tek amacı Allah rızası için insana hizmet olmalıdır.
Hatiplik sanatına da hakim olmalıdır. Kişisel gelişim eğitimleri almalı ve hatipliğini sürekli geliştirmelidir. Siyasetçinin mazotu ise bilgidir. Siyasetçi doğru kitaplar okumalıdır ve bilgisine bilgi katmalıdır.
Halka verdiği sözlere çok dikkat etmelidir siyasetçi. Çünkü söz Türk örf ve âdetinde çok önemlidir. Dini yaşantısı da iyi olmalıdır siyasetçinin. Çünkü Allah korkusu olan insandan hiç kimseye zarar gelmez. Bilakis insanlık ondan hizmet görür.
Muhalefeti her zaman iktidar siyasetçi belirler. Muhalefet üzerinde iyi bir otorite sağlanmalı ve yönlendirmeler yapılmalıdır. Çünkü dişinize göre muhalefet siyasetçinin ömrünü uzatır.
Siyasetçi asla herşeyi ben bilirim mantığından da uzak durmalıdır. Ekipler kurmalıdır ve kendisi olmadığında gemiyi götürebilecek yedek kaptanlar oluşturabilmelidir.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Güzel söz ve güler yüzü eksik etmemelidir siyasetçi. Çünkü siyaset geçicidir. Önemli olan siyaset döneminde gönüllerde taht kurabilmektir. Siyaseti bıraktıktan sonra da halk ile aynı muhabbeti sürdürebilmektir siyaset.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.