Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
Kerim BAYDAK
Kerim BAYDAK
@kerimbaydak1

Deneyin, Zarar Etmezsiniz

2 Ağustos 2017 Çarşamba
Yorum

Deneyin, Zarar Etmezsiniz

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

440

Okunma

Deneyin, Zarar Etmezsiniz




İnsan, beyninin bir kısmını kullanabilmesine rağmen, bazen çok yüksek bir zekâ düzeyine sahip olduğu söylenir.
Peki ya beynin sahip olduğu kapasitesinin tamamı kullanabilse ne olurdu, nasıl olurdu?
Herhâlde delirirdi, yani kafayı sıyırırdı diye düşünüyorum!
İnsan zekâsı ne kadar olursa olsun, yine de unuttuğu bir takım yer, zaman ve mekânlar vardır.
Çoğu zaman unutulanlar, hatırlananlardan daha çoktur.
Bu yüzden “ unutmamak için, en önemli şey, bir yerlere not almaktır” derler.
Haksız da değiller hani!
Ben deniyorum, çok da faydası oluyor.
Bence sizler de deneyin.
Bakın o zaman unutuyor musunuz?

Ömür törpüsünde yaşanmışlıklar, yani psikolojik travmalar, istenilmeyen nahoş davranışlar ve beklenmedik yapılanların en önemli savunması, unutmaya çalışmaktır.
Herkesin kendince felaket olarak kabul ettiği/edebileceği bazı olayları unutmaya çalışması, sosyal hayatın devamında vazgeçilmezdir.
Örneğin ölüm, doğal büyük felaketler, insanın bedeninde meydana gelen tahribatlar, zor olsa da unutulmadığı takdirde, ölüme bile götürebilen birer vaka haline gelebiliyor.

Çok kere yanılmamıza sebep olan unutkanlık hadisesi, bizlere sıkıntılı ve zor durumlara düşürür ve mahcup edebilir.
Bu yüzden, önemli olan ve hatırlama zarureti olan bazı bilgilerin, bir yerlere yazılması ve not edilmesi çok önem arz etmektedir.
Malum, insan yaratılışı gereği unutmak gibi bir alışkanlığı vardır.
Belki bazı şeyleri unutmanın dayanılmaz bir hafifliği olsa da, bazı şeylerin unutulmamasında fayda vardır.
Ta lise döneminde, söylenen birçok şeyi sürekli taşıdığı ajandasına not eden bir öğretmenimiz vardı.
O zamanlar, pek bir anlam veremezdim, hatta halimizce dalga geçtiğimiz bile olurdu.
Zaman içerisinde, ne kadar haklı olduğu kanaatine vardım.
*
Unutmak zor olsa da kötülüğü unutmaya çalışın.
Tertemiz bir yaşamdan zevk almaya alışın.
Zararınız yine kendinizedir, bırakmaya çalışın.
Sakın yapamam demeyin, insanın gücü çok şeye yeter.
Yeter ki kendinizle çatışmadan, barışın, çalışın, alışın.





Kerim BAYDAK
kbaydak61-artan@hotmail.com


Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Deneyin, zarar etmezsiniz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Deneyin, zarar etmezsiniz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Deneyin, Zarar Etmezsiniz yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.