Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
Albayraklım
Albayraklım

GÖRMEK VE BİLMEK(DENEME)

Yorum

GÖRMEK VE BİLMEK(DENEME)

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

620

Okunma

GÖRMEK VE BİLMEK(DENEME)

Her şeyi görmeye çalışırsanız, hiç bir şeyi göremezsiniz. Göreceklerinizi önceliklerine göre sıraya koyabilecek bir nefis duygusuna ulaşabilirseniz bu önerme sizi kapsamayacaktır. Ayrıca bir şeyleri görebilmek için çaba gösterirseniz, zaman ayırırsanız, yüreğinizi ortaya koyarsanız, hırsınızı ve nefsinizi "herşeye muktedir olma ve herkesten önce muktedir olma" zaafiyetinden olabildiğince arındırabilirseniz zaman içinde bir çok şeyi görebilme, tanıyabilme hatta dokunabilme şansınız olabilecektir.

Bu hareket tarzı başlangıçta itici gelse bile mutedil ve ılımlı olmak bulanık suda balık avlama riskini ortadan kaldıracaktır. Etkiyi görmeden tepkiyi vermek etki de suni değişiklikler meydana getirebilecektir.

Bekle ve gör demek durgun suların durulmasını beklemek ve ondan sonra balığın büyüklüğünü görerek uygun oltayı atma inisiyatifini bize kazandıracaktır. Tüm bu çabalara rağmen çok şeyi görmek, size yetmiyorsa, mutlaka herşeyi görmem gerekiyor diyorsanız benim felsefemi öneriyorum.

Durmadan göremezsin
Görmeden soramazsın
Sormadan yoramazsın
Yormadan vuramazsın.

Burda ki vurmak canını almak demek değil hedefe ulaşmak anlamında kullanılmıştır.Yürürken ateş eden bir avcının hedefi onikiden vurması istisnai durumlar hariç pek mümkün
olmamıştır.

Yapılanları görmek için sadece beş duyunuz yetmeyebilir. Zira insanı farklı boyutlara taşıyan gönül gözü, akıl gözü ve ruh gözünüzün açık olması gerekir. Bir şeyler görebilmek için tüm b unların yeterli olmadığı zamanlarda uzun yürüyüşünüze ara vermeli ve görmek istediğiniz ne ise ona yoğunlaşmalısınız. Onun için görmeyi öğrenmeli bakmak denilen kötü alışkanlığı terk etmelisiniz.

O zaman baktığınız şey size istediğiniz görüntüyü size verecektir. Aslında insan ne isterse onu görür. Eğer hala baktığınız iey size istediğiniz görüntüyü vermiyorsa, görebildiğiniz kadarıyla ona görmek istediklerinizle ilgili sorular sormalısınız. ilk önce inad edip susacaktır. Hatta duymazlıktan gelecektir. Başka işle uğraşarak size başka bir görüntü vermeye çalışacaktır.

Sorduğunuz sorulardan bunalınca yorulacak, verdiği cevaplarla almak istediğiniz görüntü zininizde oluşacaktır. Zihninizde oluşan görüntüye hayat vermek sizin elinizde ve sizin yaklaşım tarzınızda gizlenmiştir.

İşte o zaman bütün perdeler kalkacak, görmek istediğniz her şeyi görecek ve hedefi onikiden vuracaksınız.

Unutmayın görmek bilmektir
Görenlerden olmanız dileğiyle....

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Görmek ve bilmek(deneme) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Görmek ve bilmek(deneme) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÖRMEK VE BİLMEK(DENEME) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hülya lila
hülya lila, @hulyalila
19.9.2008 15:23:08
Yine güzel bir çalışma yapılmış...Sanki terapi yapmış kadar derinleştim okurken...Sevgili ALBAYRAKLIM yüreğine sağlık...Tebrikliyorum
ZeynepZeynep
ZeynepZeynep, @zeynepzeynep
18.9.2008 17:15:13
Görmek...
Ya görmek istemezse insan, bileceklerinden korktuğu için... :))
Somut önerilerinizi bekliyoruz :))
Güzel yazıydı yine.. :)
ARZUUU
ARZUUU, @arzuuu
18.9.2008 16:21:12
Göründüğün kadar değil, gördüğün kadarsın...

Yeterl sanırım, kutladım.
gulayse48
gulayse48, @gulayse48
18.9.2008 15:19:38
10 puan verdi
Durmadan göremezsin
Görmeden soramazsın
Sormadan yoramazsın
Yormadan vuramazsın.

güzel bir tespit... tebrikler...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL