Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
refik pelvan
refik pelvan
@refikpelvan

Ramazan temizliği.

26 Mayıs 2017 Cuma
Yorum

Ramazan temizliği.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1028

Okunma

Ramazan temizliği.


Selamınaleykum.
Ben Balıkesir Gönen doğumluyum.Balıkesir Edremit ilçesinde yaşama devam etmekteyim.
Gönen imiz bilindiği gibi bir su şehridir.Kaplıcaları ile üne kavuşmuş güzel mi güzel bir ilçedir.Edremit de kaplıca bakımından Gönen gibi termal su yönünden zengindir.Balıkesir imiz hemen hemen her ilçesinde kaplıca bulmak mümkündür.
Bu gün ben çocukluğumdan hatırladığım bir geleneği gerçekleştirdim.
Şükürler olsun bugüne eriştirene ki bugün Ramazan arefesi Allah hın izni ile yarın oruçlu olacağız.
Benim ailem den gelen,gördüğüm ve Güzel Gönenimizin geleneklerinden bildiğim Ramazan temizliği.Benim çocukluk yıllarımdan hatırladığım her Ramazan arefesi akşamı ailece kaplıcaya gider yıkanır paklanırdık.O gece sahura ter temiz olarak kalkardık.
Çünkü bir daha ramazan boyunca saati denk getirmek mümkün olmuyor gidilse bile iftarı banyolarda açmak icab ediyordu.
Gönenimizin bu geleneği sadece ramazan arefesi ile kalmayıp Bayramlarda başka şehirlerde öğrenci olup,başka şehirlerde yaşayan bayram nedeni ile ailesinin yanına gelenler bayram sabahı erkenden kaplıca havuzuna gider tanıdıklarınla hasret giderirler,ailece olarak gidenler banyolar kısmına gider daha sonra bayram namazına giderlerdi.
Bilemiyorum şimdilerde nasıl oluyor.
Ben bu gün bu geleneği Gönen kadar sevdiğim Kaplıcaları denizi Kaz dağları şelaleleri pınarları ile yaşanmaya değer Edremit de belediye Termal banyolarında Ramazan temizliğimi yaptım.Hamd olsun.

HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM.


-------------gönül hasretliği...
--refik pelvan...




Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ramazan temizliği. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ramazan temizliği. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ramazan temizliği. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.