- 422 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
KALEM (Denemeler)
“Dediler ki en güçlü silah acaba nedir,
Dedim ebetten ezele her daim kalemdir.”
Bir insanın, aklında tasarladıklarını, belki bir mektup belki bir not veya bir şiir, hikaye, roman, deneme, resim v.b. şekilde kağıda aktarıp ileriki zamanlara bırakılmasının en önemli aracıdır kalem.
Kalem demir parçası olur taşa, bir tüy olur parşömene, bir tuş olur daktilodan veya bilgisayardan aktarır düşünceleri kağıda. Geçmişi geleceğe taşır, geleceği ise aydınlığa ulaştırır. Geçmişte yapılan yanlışların, tekerrür etmemesi, kalemin yazdığı notların bir eseridir.
Alınan bir karar sonucu, verilen bir emri uygulamaya sokmak, ve onu yaymak kalemin eseri olduğu gibi en önemlisi ise bir inanışı düşünceyi yanlış dahi olsa muntazam bir şekilde yazarak yayımlayıp fikir akışı ile o fikre inananları kullanıp onlara iyi veya kötü bir yön verip, bir kitleyi kontrol etmek ve onların geleceğini tayin etmekte de tabii ki kalemin büyük payı vardır. Sonuç olarak kalem tek amaçlı değil çok amaçlı kullanılan ve yeri geldiğinde çok güçlü bir silaha dönüştürülen bir araç olabilir.
YORUMLAR
Napoleon Bonaparte, “Dünyada iki büyük kuvvet vardır; birisi kılıç, diğeri kalemdir, fakat kılıç kuvveti, I ergeç kalem kuvvetine, mağlub olur” demiş. Kağıda dokunan kalem, kibritten daha çok yangın çıkarır.(M. S. Forbes)
Kalem kılıçtan keskindir. Güzel bir yazıydı. Biraz kısa olmuşsa da deneme türünün hakkı verilerek yazılmış.Selamlar