- 421 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Gaziosmanpaşa Üniversitesi PDR öğrencisi Yusuf Seçkin ile...
Gaziosmanpaşa Üniversitesi PDR Öğrencisi Yusuf Seçkin:”İyi bir PDR öncelikle iyi bir okur ve araştırma temeli birisi olmalı, bu bölümü daha önceden araştırarak ve de en önemli isteyerek, merak ederek gelmeli”
SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız ? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?
YUSUF SEÇKİN- Benim hayatımın yarısı İstanbul’da yarısı Tokat’ta geçti. İlkokul 4. Sınıftan itibaren Niksar ilçesinde öğrenim gördüm ve ilkokulu bitirdim. Liseyi Tokat Anadolu Lisesini kazandım ve Tokat Merkez’e taşındık. Lise öğrenimimi bitirdikten sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi PDR bölümünü kazandım ve 1. sınıfın ikinci döneminde memleketime Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine geçtim ve şu an son sınıftayım. 3 oğlu olan bir ailenin en büyük çocuğuyum.
SORU- Neden PDR? Neden Gaziosmanpaşa Üniversitesi? Bu okulu tercih etmeden önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?
YUSUF SEÇKİN- Bu soruya açık olarak cevap verirsem Tokat’ı seçme nedenim maddi yetersizlikler; PDR yi seçme nedenimse tercih edebileceğim bölümler arasında, mezun olduğumda işsiz kalma olasılığım (o zamanlar içindi ne yazık ki) en düşük bölüm olmasıydı.
SORU- iyi Bir PDR sizce nasıl olmalıdır?
YUSUF SEÇKİN- İyi bir PDR öncelikle iyi bir okur ve araştırma temeli birisi olmalı, bu bölümü daha önceden araştırarak ve de en önemli isteyerek, merak ederek gelmeli… Öğrenim hayatında ilk iki yılını bu bölümle ilgili kitaplar okuyarak, Kemal Sayar gibi Doğan Cüceloğlu gibi Üstün Dökmen gibi yazarların kitaplarını okuyarak; son iki yılını da alan derslerine ayırarak hocalarının okumalarını şart koştuğu kitapları içselleştirerek ve de en önemlisi danışma merkezlerine, rehabilitasyon merkezlerine, RAM (rehberlik ve araştırma merkezi) a giderek mesleği tanımakla oluyor.
SORU- Çok genç çekingen, siz çekingen olmamakla beraber yeni insanlar tanımakta biraz çekingen tavır sergiliyorsunuz. Bu gençlere ne kaybettiriyor sizce?
YUSUF SEÇKİN- Çekingen olmak veya olmamak biraz karakterle, fıtratla ilgili fakat eğitim konusunda çekingen olmak bize çok şey kaybettiriyor. Bulunduğumuz ilde ki araştırmacıların, yazarların, alanında yetkin hocaların kapılarını aşındırmalıyız.
SORU-Tokat’ta Üniversiteli olmak nasıl duygu? Sorunları neler Üniversitelilerin çözüm yolları neler?
YUSUF SEÇKİN- Tokat’ta üniversitemizin bize sunduğu imkanlardan genel anlamda çok memnunum. Kütüphanemiz 7/24 açık ve olanakları yeterli. Yenileme ile birlikte bu çok daha güzel oldu. Bölüm hocalarımızın altını çizerek söylüyorum, alanlarında çok yeterli, yetkin hocalar. Emininim ki bir çok üniversiteden bu anlamda çok şanslıyız. Fakültemiz fiziksel olanakları da gayet yeterli. Bu konularda üniversitemden çok çok memnunum ve iyi ki gelmişim diyorum. Tek sıkıntımız otobüsler. Bazı dönemler de özellikle sabahları yer bulamıyoruz, duraklarda çok bekliyoruz ve üniversiteye gelinceye kadar çok sıkışabiliyoruz. Bunun dışında çok memnunum.
SORU- üniversite arkadaşlıkları konusunda neler söyleyeceksiniz?
YUSUF SEÇKİN- Üniversitede arkadaşlıklarda temel kriter kendini ifade ettiğinde kabul edildiğini bilmek ya da anlaşıldığının bilince olunacak kişilerden oluşmalı. Bu olunca uzun ömürlü ve paylaşılacak çok şey oluyor.
SORU- Bölüm, Fakülte ve Üniversitenizin gelişimi için neler önereceksiniz?
YUSUF SEÇKİN- Alan hocalarımızın değerinin bilinmesi ve onların ihtiyaçları doğrultusunda üniversitemiz yetkililerinin hareket etmeleri ve de öğrencilerin istek ve şikayetleri daha fazla önemsenmelidir.
Güzel bir röportaj oldu Yusuf sana öğrenim hayatında ileride iş hayatında başarılar ve kolaylıklar dilerim.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.