Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - pitigrilli
Pasha_
Pasha_

İsyan

Yorum

İsyan

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

569

Okunma

İsyan



      Şimdiye, geçmişe, hâlden anlamaza, dil bilmeze, gönlü görmeze , insan olamamışa , insanliktan nasip alamamışa, dilsiz şeytanlara,  ayaza, zemherinin esretindeki bahara, cümle noksanlıklara...


        Zamansız  değil, amansız bir vaziyet. Manidar olduğu kadar uykuların keykefekeder celladı bu düşünceler, dertler , kederler. Ne zaman kapanacak bu nahoş tiyatronun perdeleri ?  "Artık bıçak kemiği oymakta nicedir." dedirten bir çaresizlik. 


       

        Soluk almaksızın gecesini  gündüzüne katan ve kıyametteki hazin sonunu düşünerek rehbersiz insanları bir bir bataklıklara , dipsiz kuyulara sürükleyen şeytana mı yanalım yoksa hırs, saltanat , mevki , makam uğrunda ruhu yaşarken diri diri toprağa gömmeye meyilli nefsin zulümlerine mi ?



      Asla şüphe götürmez söz sahibinin " Öteki âleme muhakkak yolculuk var ! " kelamını kabul etmeyip hakikate sırtını dönen divanelerin sonsuzluğa cephe almalarına rağmen yeryüzünde dünyevi dâhi olsa istifade ettikleri her şeyde bir sonsuzluk aramaları ne muazzam bir çelişki.



  Varlık sebeplerimiz olan peder ve validelerimize hayattayken onları incitmemek adına  yanlarında " öf dile denmemesi "  ayrı bir dert ve imtihanken onların bize dair bir gelecek inşaa ederlerken temellerimize öfke, savaş, zulüm, vicdansizlik tohumlarını ekmeleri ne büyük bir çaresizlik ,cehalet ve binbir emekle , umutla dikilen fidanların köküne su yerine zehir akıtmaları gibi onulmaz bir yara. 



    Evet ! İsyan, 


  Zamana değil kıymet bilmeyip müsrif olabilen zamanzedelere,

  İnsanlığa değil hamurunu vicdansızlığı katmış insancıklara,

   Güle ve dikenlerine değil ,  dikenleri bahane edip gülü susuzluğa mahkum edenlere,

   Yaradan’a değil , kulluğa layık olamayan zalim ve cahillere



  Yılların dindiremedigi soluksuz bir isyan...

  



  



    

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İsyan Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İsyan yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İsyan yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.