Öyle sitemler vardır ki, bir medihtir ve öyle medihler vardır ki, bir kötülemedir. la rochefaucauld
Şaban  Kalyoncu İskeçevi
Şaban Kalyoncu İskeçevi

ÖLÜM

Yorum

ÖLÜM

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1124

Okunma

ÖLÜM

Canlılar içinde öleceğini bilen ve ölümsüzlüğü arayan tek varlık insandır. Ölüm imkansız, değişim dönüşüm sonsuzdur. Ölümü dirilten AŞKTIR.

Gerçek sanat ruhun eseri olduğu için ölümsüzdür.


Aşk

Hayatın bedihesi aşk
Erdirir aşk

Onulmaz derdin adı aşk
Dermanı aşk

Bülbülün adı aşık
Gülünki aşk

Aşkın tarifi aşk
Yaşanır aşk


Aşk insan ruhunda gönül sanatı olan gözyaşlarıyla ağırlanır.
Uşşak makamında okunan ezanlar gönül tellerini titretip göz yaşları olarak akar.
Su hayattır hayat aşktır aşkın gözyaşların kadardır.

Dr.Şaban Kalyoncu İskeçevi

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ölüm Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ölüm yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖLÜM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yeganem
Yeganem, @yeganem
25.1.2017 12:44:54
Ölüm bir kapıdan diğer kapıya geçiş ,ölüm uyanmaktır.Ölüm sonsuzluğa açılan perde.Ölüm sevilene yaratana gidiştir.İnsan sevdiğine giderken sevinirde ölümden neden korksun.Yaşadığı gibi ölür o şekilde dirilirler.Kısa öz anlamlıydı yazınız Selam ve dua ile.
Asiye Karagözlü
Asiye Karagözlü, @asiyekaragozlu
30.12.2016 19:19:48
Kıymetli şairim ölümsüzlüğü arayan insanın "ölümden korkmuyorum" demesi uygun mudur?
En güzel dileklerimle saygı ve selâmlar sunuyorum
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL