NEDEN
Ben iyi değilim; İnsanlara -çocuklara-el uzatmaktan çok sadece izliyoruz; el atsan da bir başkası da seni izliyor olacak ve bu izleyici kitlesi çoğaldıkça daha çok çocuklar ölecek...
Martı çığlıkları bizden uzaklaştıkça, mavi denizler kirlendikçe ve gökyüzü ne zaman gri çalarsa o zaman kötü bir izleyicizdir demek; neden insanlar izledikleriye dersler çıkaramıyor? iyi bir filmden hayata dair yaşamaklı dersler... Tiyatro oyunlarından görsel nasihatler veya iyi bir masaldan iyi düşler çıkarmak... Tüm bunlara ulaşamıyorsak bile gerçek hayattan kesitlerle iyilerin kafilesine katılabiliriz mesela.
Yoksa hepimiz kötü birer izleyici olduğumzdan mu tüm bu olumsuzluklar egemen olmakta hayatımıza? Şairin biri dediği gibi "Çoğaldıkça kalabalıklaşıyoruz ve kalabalıklaştıkça yanlızlaşıyoruz"
Mutlu olmak için yoksa azınlık mı kalalım? Fakat her azınlık, çoğunluk karşısında ve/veya güçlünün yanında ezilmektedir bu da bir başka gerçek.
Biz bir başkasını rahatlıkla eleştirebiliyorsak başkasının da bizi elşetirmeye tahamül temeliyiz fakat bırak tahammülü, onların nefes almasına bile fırsat vermiyoruz. "Kaos, terör, skandal, yolsuzluk, cinayet ve adaletsizlik" kavramlarının oluşmasına yatak olan ülkeler maalesef geri kalmış veya gelişmekte olan Müslümanlar ülkeleridir.
Neden?
Çünkü her şeyi en iyisini biliyorlar fakat sözde kalıyorlar!
İbadet ediyorlar fakat aklında ticaretle meşgul olurlar!
Herkes iyi bir demokrattır fakat demokrasinın tanımını bilmezler!
Alimler sıkıştıkça, peygamberlerin hayatlarından örnekler vererek kaçamak yaparlar!
Ve Nedenini, Niçini, Nasılı, Nesini öğrenemediğim ve asla öğrenemeyiceğim NEDEN Müslüman, Müslümanı katlederken "Allahü ekber" der?
***
Dünyada bazı ülkeler var ordusu yoktur; ve refah içinde yaşıyorlar.Yaşam kaliteleri yüksek, gelir dağılımı eşit ölümleri kendi eceliyledir, oysa savaş egemen toplumlarda ölüm her zaman bir bakasının elinden geliyor(kazalar, cinayetler,hastalıklar, terör ve savaşlar)
1. Andorra
3 Haziran 1993 yılında yapılan antlaşmaya göre bu güzide Avrupa ülkesinin gerekli durumda askerî yönden korunması İspanya ve Fransa tarafından sağlanmaktadır.
2. Kosta Rika
Bu Orta Amerika ülkesinin anayasasına göre 1949 yılından bu yana ülkede ordu bulunması yasaktır.
3. Dominika:
Bu şirin Karayip ülkesinde, 1981 yılında ordunun darbe girişiminde bulunmasından beri ordu bulunmuyor.
4. Grenada
Grenada
1983 yılında ABD işgâli ile başlayan dönemden bu yana ülkede ordu bulunmuyor. Güvenlik, sadece yerel güvenlik güçleri ile sağlanıyor
5. Haiti
1995 yılında ordu tamamen terhis edildi. Geri getirilmesi üzerine ayaklanmalar çıkınca ulusal polis gücü küçük bir ordu birliği bulundurmaya başladı.
6. İzlanda
Ülkede 1869 yılından beri bir ordu bulunmuyor. Birleşik Krallık ile askerî güvenlik antlaşması olduğundan NATO’ya üye. Barış Gücü için askerî birlikler ile polis, hava, kara ve sahil güvenlik timleri bulundurduğu için tamamen donanımsız değil.
7. Kiribati
Bu şirin Okyanusya ülkesinde izin verilen tek güvenlik birimi polis teşkilâtı ve sahil güvenlik.
8. Lihtenştayn
Bu küçük Avrupa ülkesinin ordusu, 1868 yılında ülkeye masrafı çok olduğu gerekçesi ile dağıtıldı. O günden bu yana İsviçre tarafından güvence altında bulunuyor.
9. Marshall Adaları
Adalar, Amerika Birleşik Devletleri koruması altında.
10. Mikronezya Federal Devletleri
Amerika Birleşik Devletleri koruması altında bulunan bir başka ülke.
11. Mauritius
Ülkede 1968 yılından beri güvenlik polis teşkilâtı ile sağlanıyor. Gayriresmî olarak Hindistan koruması altında.
12. Monako
17. yüzyılda silâh teknolojisindeki büyük gelişmelerden dolayı ordusundan feragât etti. Gerekli olduğu durumlarda korunması Fransa’ya ait.
13. Nauru
Bu Okyanusya ülkesinin güvenliğinden Avustralya sorumludur.
14. Palau
Palau da Amerika Birleşik Devletleri koruması altında olan bir başka ülke.
15. Panama
Ülkede 1994 yılında ordu terhis edildi. 1994 yılında anayasada değişiklikler yapılarak polis ve sahil güvenlik gibi alt birimlerin de yetkilerine sınırlamalar getirildi.
16. San Marino
Ülke yalnızca polis teşkilâtına ve sınırları beklemek için simgesel bir orduya sahiptir.
17. Solomon Adaları
1998-2006 yılları arasında yaşanan etnik çatışmalar sonucu Avustralya ve diğer Pasifik ülkelerinin araya girmesiyle barışı sağlanan ülkede ordu bulunmuyor.
18. Saint Kitts ve Nevis
Ülkede yalnızca iç güvenliği sağlamak amacı ile küçük bir kuvvet bulunuyor.
19. Saint Lucia
Ülkede yalnızca küçük bir özel hizmet birliği bulunuyor.
20. Saint Vincent ve Grenadinler
Tıpkı Saint Lucia gibi, bünyesinde yalnızca küçük bir özel hizmet birliği bulunduruyor.
21. Tuvalu
Ülkede yalnızca polis teşkilâtı bulunuyor. Polis, ayrıca sahil güvenliği de sağlıyor.
22. Vanuatu
Ülkede küçük düzeyde seyyar bir ordu bulunuyor.
23. Vatikan
Ülke, polis düzeyinde hizmet veren İsviçreli muhafızlar tarafından korunuyor.
24. Samoa
Gerekli olduğu takdirde koruması Yeni Zelanda’ya ait olan ülkede ordu bulunmuyor.
Kaynak:tr.wikipedia.
"Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" sözüne uygun bir yaşam tarzını egemen kılan sistem, ne yazık ki en çok Müslüman coğrafyalarında en iyi şekilde işlekliğine devam etmektedir.
Ben iyi değilim; İnsanlara -çocuklara-el uzatmaktan çok, sadece izliyoruz; el atsan da bir başkası da seni izliyor olacak ve bu izleyici kitlesi çoğaldıkça daha çok çocuklar-insanlık- ölecek...
24.12.20ON6 (ÖTEKİ BOYUT) V (Güncem) notlarımdan.