- 453 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Alan Etkisi Ve Totemi Oluş 12
Alanın yön değiştirmeleri, süreci birbirine göre ileri geri yapar. Akışlar alan yönünde ve alan yönüne zıt şekilde olur. Alan yönüne zıt olan akış daha çok enerji harcanmasını gerektirir. Alan yönünde akış iki tür yönden akışla oluşur.
Akışlar birbiriyle eş zamanlı; birbirine bağlı; birbirinden bağımsız oluşlarıyla ortaya konabilir. Alan yönünde olan akışa veya eyleme alanın etkisi, yokuş aşağı gibi bir etki verir.
Çevredeki olası etki ve etkilenme; dış çevrenin alan etkisi olmakla kişiyi yönlendirip eğ imler. Kişiyi giriştirir. Dış çevre içinde böylesi bir alan etkisinin ortaya konması ile kişiler eylemli olmalarıdırlar.
Yani kişide eğime yatkın olan bir iç alanın olmasıyla (dış dünya şartları gibi davranan kısmi yalıtılmışlığın olması) kişiyi eğim eder. Kişiyi eylemli kılar olmasıyla kişinin bir dış alan etkili girişmesi vardır.
İç alan etkisi, parçaların parça parça etkileri olmakla birçok eşiklerle frenlenmekle bu eşikler firen ilişkilerini, oluşurlar. Dış alan etkili girişmeleriniz de; sosyal alan içinde kaide, norm gibi parçalı sosyal öğrenmelerle, totemi mana olurlar.
Kişiler bu eğimli oluşlarıyla dıştaki alanın yansımasına göre alan etkisine karşı korku ve haz veren tepkilerini ortaya koyar. Hoşlanma veren alan etkili belirimlerin yaptıracağı yönelimlerin veya hedeflerin içine kişi kendisini koyuyordu.
Bu haz duygusu içine kişinin kendisini modüle etmesi bencil oluşun kişileri güden yapıcı bir oyunuydu. Bencil oluşun kendisini kişilere dayatması demek kişilerin de kendilerini bu olay ve olguların (evrenin) merkezine koyması demekti.
Yağan yağmur; bastıran karanlık türünden olan çevrenin her bir alan etkilerini kişi ya da kişiler; doğrudan kendilerine yönelik kasti ya da amaçlı bir yöneltme gibi de düşünürler.
Kendileri için tehdit, kendileri için bulunma tür düşünmenin nedeni, dış çevrenin bencillik üzerine olan doğal alan etkisi ile bencillik üzerinde bulunan kodların (anahtar ve kilidin) birbirine uyan ya da uymayan tepkiler ortaya koymasıyla belirirler.
Bencillik yarar ilkeli olan içimizdeki korunan değerler birçok refleks hareketlerinden oluşur. Bu refleks hareketlerinden bir tehdit, olmakla kişinin kendisini tehditten sakınmasıdır.
Bir diğeri de kişilerin yarar ilkesi içinde bulunana doğru bir yönelim yapmasıdır. Kastilik ve içicilik amaçlı anlamalar bu iki temel baskı ve basıncı duyulması nedenledir ki bunlar kişide kaçınılmaz olmanın bir sonucudurlar.
Kişilerin alan etkisi karşısında kaotik ve karmaşık duyumlu heyecanları kişide; zamanla durulmalı olan yoğunlaşmalara da neden olmaktadır. Tek tek durulmasını yapan bu tardaki durumlar kişinin algıda seçiciliği, olabilmektedirler.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.