Yaşamında öteki kişilere ulaşabildiğin anlar, bir ormandaki kuş ötüşleri gibi olacak... uzaklardan gelip geçerken, kısacık bir süre yapraklarda yankılanacaklar o kadar. orman bütün sessizliğiyle yine yalnız duracak orada... ı.kant
ha
haytar

HEP YANIMDASIN KARANFİLİM

Yorum

HEP YANIMDASIN KARANFİLİM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

784

Okunma

HEP YANIMDASIN KARANFİLİM


Umutsuzluklar içinde kaldığım günlerde bile yanımdaydın, hayalinle sana olan sevgimle. Hep aklımda yüreğimde tüm benliğimde vücudumda dolaşan bütün damar-larımda kan yerine senin sevgin dolaşmaktaydı bunlarla suladım her zaman sevgi çiçeklerini.
Kaybetmeyi iyi bilen bir insanım ben. Ve seni bir gün gelip kaybedeceğimi bile bile doldurdum ruhuma. Benim için sen buna değerdin layıktın böyle güzel bir sevgiye .
Çok acı tarafı var ki senin iki yüzün olduğunu çok önceleri anlamama rağmen sevgim eksilmedi hiç, ancak bu senin içinde bir son bunu biliyor musun çünkü şimdiye ka-dar bu kadar çok hiç sevilmedin kalbindeki bu sevgi yoksunluğu ile bundan sonrada bu kadar çok sevilmeyeceksin
Yine iddia ediyorum seni benden iyi tanıyan çıkmamış şimdiye kadar bundan sonra boğulduğun sevgisizlik karanlığında değişik yüzler çizme gayretinden dolayı da kimse tanıyamaz benim kadar seni.
Ama bütün bunlara rağmen nasıl bir tutku ve nasıl bir sevgidir ki halâ aynı düşünceler ile ve her gün büyüyen bir aşkla seviyorum seni; neden mi.?
Yıllar sonra kaybettiğimi sandığım düşüncelerimi körelen duygularımı sönen gönül ateşimi sen alevlendirdin.
Kaybettiğim hislerimi sevda yamaçlarında keşfettiğim bir karanfilde buldum. Bu karanfilin yaprakları hayatıma yeni bir canlılık verdi sevgisinden yüreğim ferahladı. Ruhuma yaydığı koku bir hayat müjdesiydi sanki, aşk dolu sevgi dolu bir karanfildi.
Bilir misin insan uzaklara gittiğinde veya her şey-den çok değer verdiklerinin anlamsızca gidişlerindeki hasreti mahzunluğu ve kırgınlığı.
Tabi ki bilemezsin sen yaşamamışınki bunları sen hayatı bir günden ibaret sayarak yaşamışın hep.
Bulunduğun günü yaşamak amaç olmuş senin için.
Bense sana olan aşkımı sevdamı anlatacak kelimeleri sığdıramaz olmuşum sayfalara bu kadar zengin Türkçe içinde sana olan duygularımı tam anlamıyla anlatacak keli-me yok. Bilmem sen bunu anlayabiliyor musun?
Senin lûgatında ise sevdaların adı bile yok.
Hayrettin Tarhan


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hep yanımdasın karanfilim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hep yanımdasın karanfilim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HEP YANIMDASIN KARANFİLİM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.