Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
Necdet EREM
Necdet EREM
@necdeterem

Akıl Ve Mantık

15 Ekim 2016 Cumartesi
Yorum

Akıl Ve Mantık

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

814

Okunma

Akıl Ve Mantık

Aklı olmayanın mantığı olmayacağı gibi,
mantıklı iş yapmayan kişi ise, aklının hakkını vermiyor demektir.

Mantık, eşya ve hadiseler arasından ki parça - bütün, sebep - sonuç ilişkisi kurmanın adı ise!

Mantığa aklı doğru kullanma yolu dersek, sanıyorum yanlış bir şey söylemiş olmayız.

Mantığı, sonu itibariyle dünyalık işlerimizin tanzim ve tertibinde;
Sonucu itibariyle de, DÜNYALIK İŞLERE GERÇEK MANA VE DEĞER KAZANDIRAN AHİRET İLE İRTİBATLANDIRMAK GEREKİR.

Yoksa YOK OLUNACAK BİR HAYATI, SEVİMSİZ SONUNA KADAR İNATLA YAŞAMANIN BİR MANTIĞI YOK Kİ;

İÇİNDE YAŞANANLARIN MANTIĞI SORULSUN VE SORGULANSIN.

Doğruluk ve yanlışlığı kişiye göre değişse de;
Bu da benim mantığım, akıl ve mantık hakkındaki düşünce ve anlayışım.

Necdet EREM

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Akıl ve mantık Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Akıl ve mantık yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Akıl Ve Mantık yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.