İnsan, eşyadaki an güzelliğini gönül sanatı olan gözyaşlarıyla ağırlar.
Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Her damla gözyaşında nice sırlar saklıdır Şu söz ne hoş Allah aşkıyla gözyaşları akan gözleri cehennemde ateş yakmaz.Göz yaşları maneviyatı ruhu temizler.İnsanlar gafletle söyledikleriyle günahlara dalarken.Sarsan tövbe dolu sonunda huzur getirecek göz yaşları ılık ılık menevişler gibi akarken yüzüne o gözyaşları bence baldan tatlıdır.Acı inleyiş yakarış vardır kullarla Allah arasındadır.
Akıtılan göz yaşı belli ki tüm yükümüzü atıyoruz bir anlamda varlığımızın uzantısın bir o kadar yüreği rahatlatan... Duyguların coşkusu aslında varlığımızın tecellisi hele ki mutluluktan ağlamak ama en güzeli ve insanlığımızın yüce Yaratıcıya duyduğu sevgi ve minnet ile adeta rüku etmesi. Çok derin anlamlar çıkarmak olası ki eşsiz bir derya yine varlığımızın hikmeti ve sınırsız vasıfları ile evren sunulmuşken beşerin hizmetine ama ötesinde duyumsamak ve buna vakıf tek güç yine İlahi Kudret. Kutluyorum hocam: İnanılmaz uzaklara gittim ki gittik de. Saygılarımla efendim...
Efendim, insan beden, nefs,ruh ve gönül katmanlarından oluşmuş bir bütün varlık, bedenin yaşam enerjisi dürtülerdir, nefsin yaşam enerjisi egodur, ruhun yaşam enerjisi meleki güçlerdir, gönül insana has bir özelliktir ki, bu boyutları hepsini birden yaşayan sadece insanı kamil dir, Benim, Rabbimle öyle bir halim varki hiç bir varlık en büyük melekler dahi vakıf olamaz, Hz.İsa melekiyeti ön planda bir resul, Hz.Muhammed meleklerin secde ettiği beşeriyeti ön planda, Gönüle uğramış gözyaşları ile bu şuurdan bahsediyorum, teşekkür ederim.
Şeytanda aşktandır, fakat vuslatı batıdaki Romeo ve Jülyet aşkında olduğu gibi tenseldir, insan da gönül vuslatı da yaşanır, tilkinin eremediği üzümlere koruk demesi gibi, şeytan bu yüzden insana düşmanlık eder, onun gözyaşları değerlidir ama mertebesi düşüktür, saygılar sunarım.
Enteresan bir anlatım.. Bu yazıya KUTLARIM demek yetmez çünkü GÖZYAŞLARINI bu şekilde hiç düşünmemiştim Emeğiniz için var olun SAYGILAR Selâmlarımla esenliklerle her zaman
Ne güzel söylediniz ŞAİRİM lâkin kendimizi tanımaya ömür yetmiyor gibi, malumunuz yeni bir tecrübe karşısında karakterimize hiç uymayan bir davranış sergiliyor ve en çok kendimizi şaşırtıyoruz....ben bu muyum dediğim çok olmuştur....SAYGILAR benden Selâmlarımla
İnsan, varlık ve kendisi hakkında ulaştığı bedii duygulara ve derin düşüncelerin manasına göre değer kazanır, beden geçicidir, onun için Sokrates kendini tanı demiştir, bu anlayışı hiç bir felsefi akım aşamamıştır, çünki zamanı aşan bir ifadedir, Günümüzde, Marksın maddeci anlayışı ilk bakışta herkesin hoşuna gidiyor, vur patlasın çal oynasın bir hayat, ölünce toprağın atomları, bu da bir yaşam anlayışı çeşidi,saygılar sunarım.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.