Mütavazi olmalıyız. çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- carnegie
Şaban  Kalyoncu İskeçevi
Şaban Kalyoncu İskeçevi

NASRETTİN HOCAYA ANLAYARAK GÜLMEK

Yorum

NASRETTİN HOCAYA ANLAYARAK GÜLMEK

4

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1681

Okunma

NASRETTİN HOCAYA ANLAYARAK GÜLMEK

Nasreddin Hoca, kadılık yaparken bir gün bir ahbabı burnundan soluyarak gelmiş. Hasmı için söylemediğini bırakmamış. Sonra:

– Hocam, Allah aşkına söyle, demiş, haklı değil miyim?
Hoca,

– Haklısın, demiş.
Ahbabı sinirleri yatışmış olarak gitmiş. Onun hemen arkasından hasmı gelmiş. Bu defa da o başlamış atıp tutmaya, yok bana şöyle, yok böyle yaptı demeye. O da Hoca’ya sormuş:

– Haklı değil miyim?
Hoca:

– Vallahi çok haklısın, demiş.
Adam da sakinleşerek gitmiş. Tüm bunlara tanık olan Hoca’nın karısı bile bu işe şaşırmış kalmış.

– Senin kadılığında bir garip Hoca Efendi. İkisine de sen haklısın dedin. Hiç öyle şey olur mu?
Nasreddin Hoca hanımının yüzüne bakıp:

– Hatun, demiş, sen de haklısın!

Nasrettin Hoca bu hadisedeki hükmünü , varlığın birliğini açıklayan kuantum fiziğinin felsefesine göre vermiştir,
Şöyle ki,

Hoca, bu olayı, kendi iç organlarının birbirini şikayeti gibi algılamış, KARACİĞER HÜCRELERİNİN, BAĞIRSAK HÜCRELERİNE neden bu kadar şeker gönderdiğini, BAĞIRSAK HÜCRELERİNİN ise, suçlunun şekeri yiyenin olduğunu, bu arada Hocanın hanımı durumundaki kalbinin, damarlarının tıkandığını, ikisinden birinin suçlu olduğunu söylemesi üzerine, Hoca içinden kıs kıs gülerek, durumu kurtarmak için, herkese haklı demiştir.
Hoca bu hadisedeki hükmüyle, izafiyet teorisiyle iki arada bir derede kalan Aynştayna KUANTUM FİZİĞİNİNİN ip ucunu vermiş , fakat Newton dan daha zeki olmasına rağmen onun kadar başarılı olamamıştır,

Bu arada son gelen haberlere göre AYNŞTAYN , NASRETTİN HOCANIN YANINDA DOKTORASINI BAŞARIYLA TAMAMLAMIŞTIR.



Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Nasrettin hocaya anlayarak gülmek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Nasrettin hocaya anlayarak gülmek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
NASRETTİN HOCAYA ANLAYARAK GÜLMEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ayşegül AKDAĞ BARUTÇU
Ayşegül AKDAĞ BARUTÇU, @aysegul-akdag-barutcu
26.8.2016 13:52:19
Çok ilginç bir yazı
tebrik ediyorum Şaban Bey
mertvan
mertvan, @mertvan
26.8.2016 13:01:04
Pozitif bilimin buz tutmuşluğunun yanında negatifliği düşünmek pek akıl karı olmasa gerek.Her varlık biyolojik ve ruhsal bir bütünlüktür.Birisinin eksikliği,diğerini de götürür.Saygılarımla.
mertvan
mertvan, @mertvan
26.8.2016 12:45:51
Bilim çalışanları bütün her şeye bilimsel bir gözle yaklaşırlar.Aşkın varlıklarla ilgilenmezler.Bildiğim kadarı ile bütün bilim adamları 'AGNOSTİK' tir.Bu durum onlara geniş bir çalışma alanı yaratır düşüncesindeyim.Tekrar saygılar.
mertvan
mertvan, @mertvan
24.8.2016 21:46:05
Bu fıkra ile izafiyet teorisi hakkında bir bağlantı kurmak oldukça ilginç.İzafiyet teorisi hız ile ilgilidir diye biliyorum.Saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.