İyi bir kitap, başka hiçbir şekilde giremeyeceğimiz bir dünyaya girmemizi sağlayan bir sihirli halıdır. caroline gordon
Vaha Sahra
Vaha Sahra

Karanlıklarım

Yorum

Karanlıklarım

5

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1499

Okunma

Okuduğunuz yazı 6.8.2016 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.

Karanlıklarım






Bir yol vardı önümde, yürüyordum. Arasıra arkama bakmasam daha çok yol alacaktım. Kendimi ifade etmekte zorlanıyordum sevdiklerime. Yorgundum ve bunu kimse anlamak istemiyordu. Kiminin işine gelmiyordu kimi ise umursamıyordu belki de.

Zaman zaman küllerimden doğan yangınlara kapılıyordu ruhum, içine almadan etrafımdakileri kendi ateşimde kavruluyordum sessizce. İçimden taşırmıyordum hiç bir afeti. Kendime sığınıyordum hayata yenik düştüğümde. Hiç bir omuz taşıyamıyordu takatini tüketmişliğimi, teselli veremiyordu hiç bir söz.


Ne kadar kendimden vazgeçerek sevsem o kadar çabuk tükeniyordum işte. Yüreğimde izdiham yaratıyordu ihanete uğrama korkusu. Rüzgarın yönüne bırakıp teslim olamıyordum zamanın akışına işte tam da bu yüzden mutluluk kaçıp gidiyordu avuçlarımdan.


Bir çocuk kadar kandırılmaya hazırdım oysa, tutmasaydı gözlerimi karanlıklar.


Gerçek gücünü sınıyordu üzerimizde yalana yenilmişken doğrular. Kandan beslenen çukura dönmüştü dünya, çocuk cesetleri bile uykudan uyandıramıyordu insanoğlunu bu kabustan.
Zihnimi kazıyorydu ustura ağzıyla matem, ağıtlar uzun uzadıya suskuydu... Dilim dönmüyordu anlatmaya, yoktu acının alfabesi...

Gözlerim derin iki karanlık kuyuydu içine düşen her damla susuzluktan cinnet geçirtiriyordu. İflah olmaz çırpınışlarım vardı, umudu tüketmeyen bir yanım zulm ediyordu sanki diğer yanıma. Ölmeyi isteyecek kadar yorgun düşüyordum, renk vermeden... Dört duvar üzerime geliyor, nefesimi kesiyordu görünmez eller.

Şifa niyetine hasta oluyordum. Hesapsız döküloyordu dilimden kelimeler, sorgusuz sualsiz teslim oluyordum acıya. Göğüme düşüyordu vuslat. Yağmurla toprağa karışıp üzerime siniyordu ölüm ko(r)kusu.





sude nur haylazca

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Karanlıklarım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Karanlıklarım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Karanlıklarım yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
21.8.2016 11:11:14
Demek ki, günedüşen yazıyı görmeyecek kadar yaşlandım.
Romantizmin seçkin kalemine...
Hayranlıkla...
Çok saygımla.
Göktürkmen
Göktürkmen, @gokturkmen
7.8.2016 12:54:33
Ben ziyadesiyle kavramcıyım.. ama imge ile kavramın ultra halde birbirlerine dönüştüklerini, birbirlerini doğruladıklarını düşünüyorum.

Birinci dereceden imge olan; ikinci dereceden eksileksi halde kavram oluyor.

Kavramın artıleksi hali, ikinci dereceden imge oluyor.

Ne söylemek istiyorum; ikilemlerin bütünselliğini- tümleyenliğini anlatmak istiyorum.

Duygu-düşün, estet-diyalekt, artıleksi-eksileksi, iyi-kötü...

Böyle okudum.. yazmak kutsal; anlamak anlamında yeniye açılımlayan yorumlar da özgürdür gibi.

Tebrikler, esenlikler...

Göktürkmen tarafından 8/7/2016 12:55:23 PM zamanında düzenlenmiştir.
Etkili Yorum
yavuz girgin
yavuz girgin, @yavuz-girgin
7.8.2016 00:43:28
ey imgelem
ne zamandır şu kabuğun üzerindesin derlerse
bir gün döküleceğim derinden demişti o kabuk bana
üzerinde durup dökülüp silinip gideceğimi sanıyordum

henüz kanıyormuş gibi devam

olricx
olricx, @olricx
6.8.2016 22:02:54
10 puan verdi
karanlıkta da çok güzel yaşanır; bi rahat bıraksalar, karanlık çiçek açar, bambaşka bir anlam kazanır.

güzel bir yazıydı. okuduğum diğer yazıların da güzeldi.

olricx tarafından 8/6/2016 10:05:28 PM zamanında düzenlenmiştir.
Kemnur
Kemnur, @kemnur
6.8.2016 16:06:02
Değerli yazarım, kötümser duygular ve umutsuzluklar kaleminizde dillenmiş... umuda ışık, bir parça...Keyifli bir okuma oldu...Teşekkürler.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL