- 832 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Neden bu kadar tembeliz
Türkiye’de üniversite bitirmiş 100 kadın ve erkekten 86 kişisi üniversite hayatından sonra tekrar okuyup araştırıp daha fazla bilgili olmak yerine kafasını kuma gömmeyi tercih ediyor.
Her hangi bir halk meclisinde, aile toplantısında, kahvede, kadınlar gününde ve örneklerini çoğaltacağımız daha nice mecralarda her şeyin en iyisini bildiklerini iddia ederler.
Bilgiye ve çağa ayak uydurmak yerine, 4 yıllık üniversite hayatında öğrendikleri yanlış yada eksik bilgiyle yetinip sözde bildiklerini etraflarına empoze ederek hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar.
Bu tür şahıslar çalıştıkları iş yerlerinde aldıkları maaşı az bulur, işlerinden şikayetçi olur ve onlardan daha fazla kazananları hep patron yalakası yada aldıkları maaşı hak etmediklerini iddia ederler.
Yetmedi eğitimdeki müfredatı karalarlar, devletin yeterince sosyal haklar sağlamadığını iddia ederler ve dünyanın adaletsizliğinden hep şikayetçi olurlar.
Üniversite hayatından sonra, kaç bilimsel kitap, mecmua, makale ve gazete yazısı okudular yada okudunuz ?
Yada kaç sempozyum ve bilim fuarına gittiler?
Okuduğunuz dalla alakalı kaç bilgisayar programı kullanıyorsunuz ve yenilerini öğrenmeye çalışıyormusunuz?
Yukarıda sorduğum sorulardan bir tanesine ufak bir örnek verecek olursam
Türkiye’nin değişik üniversitelerinde okumuş, mezun olmuş bir çok inşaat ve makine mühendisi; makine ve inşaat çizimlerinde kullanılan AutoCAD denilen programı kullanıyor.
Mart ayının başından beri AutoCAD’ın 2017 sürümü piyasaya çıkmış ve kullanıma sunulmuşken, 1000 lerce mühendis, mimar ve tekniker hala AutoCAD 2007, 2008 ve 2010’u kullanıyor. AutoCAD’ın 2017 sürümü yazımsal vektörel ve görsel bakımdan gelişmişliğini kanıtlamış olsa da, eski sürümleri kullanan mühendislere biraz zor geldiği için eski sürümlerle projeler çiziyorlar.
Peki o çizilen projeler ne kadar sağlıklı ve çağa ayak uydurabilirler?
İşte o yüzden sizler yada bizler, daha fazla okuyup bilgi sahibi olsak ve araştırmalarda bulunsak gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alsak fena mı?
Ama hayır, kendi tembelliğimizi ve üşengeçliğimizi kabullenmek yerine başka sebepler bulmak daha çok işlerine ( işimize ) geliyor.
Hayır efendiler, klawye üstünde oturan çok bilmişler, cahilliğini daha çok ortaya koyup kendini akıllı sananlar
Sizler sadece 4 yıllık eğitim hayatını yeterli sanıp hep başkalarından beklediğiniz müddetçe, alt tabakada kalmaya devam edeceksiniz!
Hadi sizler bu kafadasınız, böyle yetiştirildiniz, tembellik kanınıza işlemiş ve bununla yaşamaya çalışıyorsunuz ya
Peki, sizlerden olan ve yetiştirip büyüttüğünüz çocuklarınızda mı sizin gibi olsun istiyorsunuz?
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.