Şimdiye kadar hiç kimse taklit yoluyla büyüklüğe ulaşamamıştır. -- samuel johnson
Fa
Faruk Kır
@farukkir

Bir Alkış Hayat Değiştirir-1.Bölüm

9 Mart 2016 Çarşamba
Yorum

Bir Alkış Hayat Değiştirir-1.Bölüm

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

832

Okunma

Bir Alkış Hayat Değiştirir-1.Bölüm

İlk Tiyatro Öncesi
Alkışlar duyuyordu,kulağı çınlıyordu,büyük tiyatrosundan önce.Düşündü bir müddet .Aklına şairlik yılları geldi.Şairdi eskiden kendine göre güzel şiirler çıkarıyordu.Gerçe hiçbir şiiri edebiyat dergisinde yayınlanmamıştı.İçinden dedi:-Şairdim ya ne güzel neden bu işe girmişti ?.İleride duran büfeye doğru ilerledi bir su ,bir pakette sakız aldı .İçi yanmıştı.Büfenin önünde duran iskemlelerden birine oturdu.Birkaç yudum su içti.Heyecanlı sayılmazdı ama stres vardı üstesinde.Hayatında hiç bu kadar büyük bir projeyle çıkmamıştı insanların karşısına Rüstem Abisi’ne minnetdardı.Orayı o ayarlamıştı.Hastanede tanışmışlardı.Orada çalışıyordu ve bu iyiliği belkide onun geleceğini değiştirecekti.Bir müddet büfenin önünde repliklerini tekrarlıyordu içinden.Bir hastayı canlandırıyordu.Onun yaşadığı hayatı konu alıyordu.Distopya hayranı olduğunu için kendi hayatını distopya şekliyle yazmıştı.Tekrar kulağı çınladı,alkış şeklinde,.Nasıl bir egoya sahibim ben diye düşündü.Bir insan tiyatro öncesi kulağı alkış şeklinde nasıl çınlardı(!) .Heyecanını unutmak için paketi açtı.Bir sakız attı ağzına.Sakızı çiğnediği sırada yanından bir bayan geçti.Büfenin içerisine girdi.Temiz giyimli ve gözlüklüydü.Acaba dedi ,içinden,.
Tiyatroya gelip gelmeyeceğini sorsam .Afişi falan sorsam ya .Ya yanlış anlarsa diye düşündü ve geri çekildi.Zaten onu çağırıyorlardı Ömer hadi sahne için son provaları alıncak diye seslenildi içeriden.
Tiyatronun içerisine girdikten sonra heyecan kapladı gözlerini ve az gözyaşı hayatında ilk defa bir sanat dalında başarılı olacaktı.Şiirde yeteri kadar kendini gösterememiş ama tiyatro böyle olmayacaktı.Rüstem Abi’si ayarlamıştı burayı ilk sahne tutarsa bundan sonra kapalı gişe oynarlar ve hayallerinde düşlediği o günlere ulaşabilirdi.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir alkış hayat değiştirir-1.bölüm Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir alkış hayat değiştirir-1.bölüm yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Alkış Hayat Değiştirir-1.Bölüm yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.