Kaşınanı kaşırlar!
Kaşınanı kaşırlar!
Kaşınmak bir hastalıktır ve aynı zamanda da tımardır yarayı iyileştir, Amma bizim kaşıdıklarımızın yaraları depreşiyor, iyileşmeyi bırak gittikçe azıyor!
Mecazi anlamda kullanırsak ; ‘’canı sopa isteyen adama bir sopa atan elbet bulunur’’ tarzı mecazi bir anlama sahip deyim.. tabi sadece sopa yemek değildir bu ifadenin kapsama alanı... her tür kaşıntı dahil edilebilir anlamında..
Kaşınan uyuz hastalığına yakalanmışsa çevremize bulaşmadan tımar (tedavi) etmek gerekiyor! Yoksa uyuzun çevreye yayılmasını istemeyiz’ Hadi uyuzu tedavi ettik diyelim kaşıyarak yada tımar ederek , içten ( yürekten) kaşınıyorsa vallahi yapacak bir şey yok!
Edepten yoksun, Ahlaki çöküntü içindeyse uzak durmakta fayda var.
M. Akif Ersoy’un şiirinden bir beyit ile el cevap
‘’ Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.’’
(M. Akif Ersoy)
Uzun boylu hayat hikayesi anlatmaya gerek yok!.
Osman Onuktav
YORUMLAR
Hiçbirimiz mükemmel değiliz.Hepimiz Allah karşısında aciz birer kuluz. Cani sopa isteyene sopa atmak en kolayı, zor olan bizlerin Allah karşısında bunların birer sınav olduğunu düşünüp, ona gore davranmak gerek, kasinanlar olacak elbet, bu da kasinmayanlarin sınavı belki kimbilir, bu yüzden insan ayirtetmemek gerek, Kasintisiz günler diliyorum.
KAFKASİ
Lütfiye hanım . Yüce mevlanın karşısında kul olarak hepimiz eşidiz. Kulların hatalarını, günaylarını yüzlerine vurmayı da kendimizde hadsizlik olarak görmüyoruz. Lakin insan oğlu çiğ süt emmiş bazen olur olmaz yerde kişleri ''ahmak''yerine koyup bencillik gödüyorsa ki bu tip insanlar cevremizde mevcut, bunlara iyi niyetle uyarı yapıp ikaz edince uyuza dönüveriyorlar. uyuz olan da biz mecazi anlamda kaşıyoruz..
Kaşıntısız günler değil de kaşıntısız bir toplum dileklerimle..
Derdi veren kul olduğunu sanmacalar bunlar.
Kim ki insan derdi verenin izni olmadan derman olduğunu sanır.
Ahmakça değil mi bu? Kişisel hırslara yenilmek, bir kahbe düzene boyun eyip adaletsiz olmak.
Kanunları güçlü olanlar koymuyor ise ne diye ezilir onca insan.
İşimize geldiği gibi olmamalı yaşam.
Kaşınıyorsunuz vesselam :)
KAFKASİ
Sular Karası Kahpe ve bozuk düzene boyun eğmedik hamt olsun.
Biz bir topluma zarar veren ve zararları ile reklam yapıp egolarını tatmin eden , cevremizdeki eş dost hatta bireysel olarak gördüğümüz ihanetlere baş kaldıranlardanız..
Zamanın da selam verip adam yerine koyduklarımız kahbece bir yaşam sürüyorsa geçmişin selamının hatırına kaşıyoruz bazen. Biz kaşıdıkca azıyorsa uzak durmayı yeğliyoruz.
Saygılar
hata yapana hatası bir şekilde söylenmeli.
ama sözle ama kötekle.
düşündüren bir yazı kalemine sağlık Kafkasi kardeş.
KAFKASİ
Macit hoca. Hatasını söyulediğimiz kişiler azı düşlerini gösrerip ısırmaya kalkıyor. Haliyle bu durumda uzak kalmaya çalışıyoruz lakin kaşınıyorlar kaşıdıkca da azıyorlar. Kara verdim bu tiplerden uzak kalmaya..
Yorum için teşekkür ederim
Saygılarımla.
Bazılarını kaşımak gerekir.
Bir söz daha var: Lâğım çukuruna taş atan üstüne çımkırmasına katlanır.
Bazen de taş atmaktan kaçınmak gerekir, çımkırmasından korunmak için.
Velhasıl: Ölçüyü kendin koyacaksın.
KAFKASİ
Evet birazda kendimizde aramalıyız, lağımdan da , çamurdan da, birikmiş kirli su birikintisinden uzak kalmak gerektiği gibi bunlara taş atarak üzerimize sıçrayan çamurdan dan şikayet etmemek gerekiyor.
Biz kendimizi dev aynasında görmüyoruz. İnsan olarak bizimde hatalarımız var, hatalarımızı gören dost arkadaşlarımız bizi tenkit edip yererken çoğu kez eyvallah değip bir daha aynı hatayı işlememeye gayret ediyoruz. Tıpkı sizin beni bu tarz konular da uyardığınız gibi..
Hocam not alınması gereken bir yorum bu yorumdan ben kendi adıma pay çıkardım, başkaları da çıkarır..
Saygılar sunarım..