Sinsi övmelere faydalı yermeleri tercih edecek kadar aklı başında adam azdır. la rochefaucauld
Dil-ruba Emine Genç
Dil-ruba Emine Genç

Femina

Yorum

Femina

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

937

Okunma

Femina

Femina

İhtiyaç anında kimse yanında olmuyorsa, kendi başının çaresine bakıyorsun ve başının çaresine bakmayı öğrendiğin zaman artık kimseye ihtiyaç duymuyorsun.
Bir babam olsaydı eğer, yalnızlığı şakağından, çaresizliği tam alnının ortasından öperdim!


Sana her kırıldığımda, biraz da kısaltıyorum saçlarımı, sanırım yakında kel kalacağım.
Kimi ağlatır, kimi söyletirsin, kimi hayata bağlar, kimi hayattan söker alırsın.
Sen ne devasız bir yarasın ki, tam kapandı derken, sızlarsın, kanarsın.

Gözlerimden uyku akıyor, biraz daha hayal kurma pahasına vaz geçiyorum rüyalardan..
Yağmurun hüznü camlarıma dokunuyor, süzülüyor acım içimin kıyılarından, dökülüyor parmak uçlarıma.

Milyonlarca göz, kitaplar dolusu şiir ve söz olsa da...
Hiç bir manzara bakışlarında ki huzuru bana vermiyor. Yazılmış, yaşanmış hiç bir şiir bizim şiirimiz olmuyor.

Ey şiir ne azsın ne de çok, ne varsın, ne de yok!

İnsanlar, duygular ölebilir, sözler ve anılar yaşar...
Şimdilerde sana kızmak için, daha çok sebep buluyorum.
Akil insan özlendiğini bilir, sevildiğini ve beklendiğini de..


"Her şeyden uzak bir yerde..ölümü bekler gibi hem de" diyor ya Tripkolik, bekliyorum ben de..

Konuşsam; sesimde binlerce kelime can verecek.
Sussam; çığlığım yeri göğü inletecek!
Söyle!
Hangi hayalin, amansız ummanlarında kulaç atıyorsun?

O kadar içimdesin ki, kendimi bulamıyorum

Bazen merhâbâya, bazen bir elvedayâ sallanır eller..sarılmanın hažzına varâmadan.
Bir yanımız umut kapısı, diğer yanımızda gelecek korkusu..amâ hep eksigiz, bu da hayatın getirisi. Yarım yamalak büyüyoruz işte, içimizde aşkın tortusu.

Bir gülüş giydir bakışlarıma, ellerime dokunsun huzur. Sevmek sevilmek nedir diye sorarsalar, derim işte budur.
Kimse kimseye mecbur değildir, bu açık ve net! İnsan sadece duygularının esiridir.

Anladım ki; bir ağırlığı olmalı, kelimelerin de, kişilikerin de. Hayatta hiç bir şey içi boşaltılacak kadar ucuz değil!


Bazen hasret ile doluyorum, bazen acılar denizinde boğuluyorum..// Biliyorum ki, tutunacak bir dalım yok, yalnızca ’O’ na sığınıyorum. Sen beni kullarının merhametine terk etme Allah’ım!!!

Ağıtlar; rüzgarın türküsüne karışıyor, içimden bir şeyler sökün edip uzaklaşıyor. Beni terk etme umdum! Gençlik dediğin bir hayal, zamanla sönüp geçiyor.


//..Ünsüze ün, şansıza şan, karaktersize karakter...//

Dilsizler dillenip, elsizler elleniyor
İki kelimeyi bir araya getiremeyenler
Ağa, paşa olmuş hüküm sürüyor.

Femina bir afet, telli duvakli ziyafet. Dön gel Femina, dön gel! Kader seni affetti, sen de günahına girenleri azat et.




Dilruba Emine Genç

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Femina Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Femina yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Femina yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL