Olgun adam bilgisini saat gibi taşır, çıkarıp herkese göstermez, gerektiğinde kullanır. (t. brown)
Akin Akin
Akin Akin

Analar ağlamasın

Yorum

Analar ağlamasın

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

694

Okunma

Analar ağlamasın

Batmanda soğuk bir kış sabahı okula gitmek için evden çıktım.Bir kaç sokak yürüdükten sonra ağıt sesleri duydum.Olayların tırmandığı her gün asker gerilla düşman kahraman bölücü ne dersen de ama insanların öldüğü günlerdi.İstemeye istemeye ayaklarım sesin geldiği yere götürdü beni.Sokağın başında askerler gördüm önce sonra cenaze arabaları türk bayrağına sarılmış bir tabut anne son defa oğluna sarılıyor belki.İmam ağlama günah diyor ama anne dinler günahmış nasıl ağlıyor dövünüyor sarılıyor tabuta bırkmam oğlumu götürmeyin diyor.Tanıyorum kadını uzaktan bir akrabamız gözüm eşini arıyor .Duvarın dibinde görüyorum ali amcayı sigara sarıyor.Ağlamaktan gözleri şişmiş duvara yaslanmış dünyadan bi haber sadece ağlıyor sigarasını sarıyor. tutamıyorum kendimi ağlamay başlıyorum bende.Benden birkaç yaş büyük tabutta yatan askere bakıyorum.İstanbulda çalışmaya gitmiş tanımıyorum ismini duymuşluğum var sadece.Eve dönüyorum babamı uyandırıyorum durumu anlatıyorum.Babam giyiniyor.Sen okula git diyor gitmiyorum.Okul elbiselerimi değiştiriyorum. Birkaç kişiyi aradıktan sonra cenazenin hangi mezarlığa götürüleceğini öğreniyor.Arabaya atlayıp gidiyoruz.Şehirden çıkıp köy mezarlığına doğru gidiyoruz .Radyoda kürtçe bir şarkı çalıyor tutamıyorum kendimi yine ağlıyorum.Babam sigarasını yakıyor duvarın dibindeki ali amca geliyor gözümün önüne .Daha çok ağlıyorum.Mezarlığa varıyoruz.Baya kalabalık arabayı mezarlığın uzağına park edip mezarlığa doğru yürüyoruz.kalabalığa karışıyoruz.Mezarlığa varıyoruz.Cenaze omuzlarda mezarlığın arka taraflarına doğru gidiyor anne oğlunun arkasından bağırıyor belki son defa görüyor oğlunu ağıtları kalabalığın sesinin üzerine çıkıyor.uzaklaştıkça ses azalıyor.Gömüleceği mezarın başına geliyoruz imam bişeyler söylüyor duymuyorum.tabuttan çıkarıp mezara yerleştiriyorlar Ali amca mezarın başında ağlıyor.Kürekler geliyor toprak atılmaya başlıyor.Ali amca yavaş atın canı acımasın diyor tutamıyoruz kendimizi herkesten bi damla gözyaşı dökülüyor.Küreği alıyorum.Toprak atmaya başlıyorum mezara gözüm yandaki mezara takılıyor.Yeşil kırmızı sarı bir poşu takılı mezarın başına.ağit ismi var mezarın üstünde.Mezarı toprakla dolduruyoruz düzeltiyoruz.Yavaş yavaş dağılıyoruz.Dönüp mezarlara bakıyorum.Birine türk bayrağı asılı yandakine yeşil kırmızı sarı bir poşu.o günden beri bu ülkeden nefret ediyorum.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Analar ağlamasın Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Analar ağlamasın yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Analar ağlamasın yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Dilek USTA
Dilek USTA, @dilek-usta
28.3.2017 18:56:42
Ölüm herkese eşit mesafede
Ne dili var
Ne ırk'ı
Nede dini...
Kendime hep sormuşumdur evladı ölen anneye ne denir? Bir türlü cevabını bulamadığım en can yakıcı sorudur bu hep benim için.
Çünkü her anne için vatan evladının kokusudur.

Kaleminiz gerçekten güzel.
mavitükenmez
mavitükenmez, @mavitukenmez
28.3.2017 08:12:25
Ulkeden birileri bolucu veya pislik diye vaz gececek olursak
Onca asirlik mirasi kurda kusa yem ederiz.
Ulkemizden degil o kotu zihniyetten nefret etmeliyiz

Guzel bir anlatim tarzin var
Kalemin daim olsun
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL