4
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
784
Okunma
İsmi Arappınar (bunların Kobani dediği) kadar duyulmayan bir direnişin adı Türkmen Dağı. Moskof güçlerinin desteğini arkasına alan katil Esad’ın ordusu, pek tabii her hainlikte işin ardından çıkan Acemlerinde desteğiyle Bayırbucak Türkmenlerinin köylerine kadar kuduz köpek gibi saldırılarını genişletti.
İlk cümlede isminin çok duyulmadığını söylememin sebebi, bizim şu saçma sapan eylemlerden başka bir yerde göremediğimiz aydınlarımızın -ki bazıları çok uğraşamaz meydanlarda, twitterdan halleder işini- bilmediklerinden veya önemsemediklerinden dolayı bazılarımız bu konuda bir bilgi sahibi değildir. Bir polis, eylemcinin birine adını sorsa bunu sosyal medyada halkı ateşlemek için kullanacak ve direne direne kazanacak olan aydınlardan bahsediyorum ! Ama bu aydın kesim ve onların peşinden şuursuzca giden halktan bir kesim asıl direnişi göremiyorlar. Onları birazda "asıl mazlumların" yanına davet etsek, acaba birkaç paylaşım yaparlar mı zahmet edip sosyal medyada ? Ya da bu olayın arkasında hükümet var desek ? Son fikrim işe yarar bence ! Bir şeylerin gözümüzü açması için bir şeyler mi olmak zorunda ? Soydaşlarımız mı katledilmek zorunda ? Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı yerin ismi Kobani mi olmak zorunda ?
Hadi bunları anladık, çaba gösteren samimi kardeşlerimiz dışında diğer Türkçüler nerede ? Yoksa milliyetçilik düşmanı birkaç kanal gezerken oradaki 90 saniyelik haberden mi öğrenecekler durumu ? İçler acısı bir haldeyiz; kardeşlerimiz acı çekiyor.