Bir kimseyi sahip olmadýðý sýfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
ALÝ RIZA  SOYASLAN
ALÝ RIZA SOYASLAN

KÜTAHYA’NIN YETÝM KÖYÜ; DULKADÝR KÖYÜ

Yorum

KÜTAHYA’NIN YETÝM KÖYÜ; DULKADÝR KÖYÜ

0

Yorum

0

Beðeni

0,0

Puan

392

Okunma

KÜTAHYA’NIN YETÝM KÖYÜ; DULKADÝR KÖYÜ

KÜTAHYA’NIN YETÝM KÖYÜ; DULKADÝR KÖYÜ

Hani ilkokulda bir þarký söylerdik Orda bir köy var, uzakta, O köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da O köy bizim köyümüzdür. Geçenlerde arkadaþlarla köyümüzü ziyaret ettim. Gördüðüm manzara beni kahretti. Resmen köyümüzün bir tarafý savaþ alaný diðer tarafý da normal bir halde. Köyümüzden özetle bahsetmek istiyorum. Köyümüz aþaðýdaki resimde de gördüðünüz üzere 4 bir tarafý yeþil doðayla çevrili. Harika bir manzarasý var.

Köyümüzün kaderi ne zaman eti gümüþ maden tesisleri kuruldu iþte o zaman deðiþti.Yýllardýr çocukluðumdan bu yana dedelerimizin atalarýmýzýn hep ölüm nedeni ayný; Kanser. Bu Eti gümüþün siyanür havuzu maalesef köyümün derdi duruma geldi.Neden böyle tehlikeli siyanür pislikleri böyle doða harikasý yerlere kurulu aklým bir türlü almýyor. En son bir yakýnýmýzýn kanser hastalýðýndan dolayý yataða düþtüðünde dram sözleri þu oldu yakýnlarýna. ‘Ne olur beni çöpe atýn… Benim aðrýmý sýzýmý çekmeyin’’ Bu yakýnýmýzýn bu sözleri yüreðime hançer gibi saplanmýþ, köyümüzün geldiði son nokta adeta çýldýrtan cinstendi. Köyümüzü neticede tamamýyle kaldýrýp siyanür pisliðine çevirmekti esas amaç. Ama durum þöyleydi. Eti gümüþ köyümüzün yarýsýný satýn almýþ, diðer yarýsý ortalýkta kalmýþtý. Hatta bazý satýn alamadýðý yerleri devlet eliyle istimlak etmiþ almýþtý. Köyde duran 3-5 haneyi ise köyden kovmak için her türlü pislik yapýlmýþtý. Þimdi ise köyümüz 1 hane kaldý. O da Muazaffer Sözeri.


Muzaffer Sözeri’nin köyü terk etmesi için elektriði suyu her þeyi kesilmiþ ‘Ya bu köyden gideceksin, ya gideceksin denilmiþ yetkililerce. Nerdeyse kendi köyüme tapulu topraklarýma giremeyecek noktaya gidiyor köyümüz. Þu an sahipsiz yetim bir köy köyümüz. Hiçbir yetkili makama derdimizi anlatamýyoruz. Ya da anlamak istemiyorlar. Köyümüzün yarýsý satýn alýndý eti gümüþ tesislerince… Diðer yarýsý ne olacak? Köy mezarlýðý ne olacak? Madem böyle siyanür pisliði kurulacak oraya neden köyün bütünü kaldýrýlmýyor. Resmen iþkence çektiriliyor köyümüze. Takdir tecelli ediyor. Elimizden bir þey gelmiyor. Bekliyoruz ne olacak diye.

Paylaþ:
(c) Bu yazýnýn her türlü telif hakký þairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazýnýn izin alýnmadan kopyalanmasý ve kullanýlmasý 5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Yasasýna göre suçtur.
Yazýyý Deðerlendirin
 
Kütahya’nýn yetim köyü; dulkadir köyü Yazýsýna Yorum Yap
Okuduðunuz Kütahya’nýn yetim köyü; dulkadir köyü yazý ile ilgili düþüncelerinizi diðer okuyucular ile paylaþmak ister misiniz?
KÜTAHYA’NIN YETÝM KÖYÜ; DULKADÝR KÖYÜ yazýsýna yorum yapabilmek için üye olmalýsýnýz.

Üyelik Giriþi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu þiire henüz yorum yazýlmamýþ.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakký, aksi ayrýca belirtilmediði sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan þiir ve yazýlarýn telif haklarý þair ve yazarlarýn kendilerine veya yetki verdikleri kiþilere aittir. Sitemiz hiç bir þekilde kâr amacý gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnýzca bilgilendirme ve eðitim amacýyla sunulmaktadýr.

Sitemizde yer alan þiirler, öyküler ve diðer eserlerin telif haklarý yazarlarýn kendilerine veya yetki verdikleri kiþilere aittir. Eserlerin izin alýnmadan kopyalanmasý ve kullanýlmasý 5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Yasasýna göre suçtur. Ayrýca sitemiz Telif Haklarý kanuna göre korunmaktadýr. Herhangi bir özelliðinin kýsmende olsa kullanýlmasý ya da kopyalanmasý suçtur.
ÜYELÝK GÝRÝÞÝ

ÜYELÝK GÝRÝÞÝ

KAYIT OL