- 497 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Afyonkarahisar Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Çetin Karagöz ile...
Afyonkarahisar Şairler ve Yazarlar derneği Başkanı Mustafa Çetin Karagöz”Nefis bizim içimizde olduğu sürece meşhur ve şöhret olmayı herkes isteyecektir”
SORU-Bugüne kadar nerelerde okudunuz ve yaşadınız ?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Bütün okul hayatımı Kahramanmaraş ‘ta geçti. Her ne kadar Edebiyat bir neslin elinde büyümüş olsam da yanlışlık İşletme Fakültesini okumam nedeniyle ve haliyle yanlışlık muhasebeci oldum şikayetçi değilim. Bu güne şükürler olsun. Lakin Edebiyat içinde olmak daha kıymetli olurdu bence, evli ve üç güzel evlat sahibiyim İzmir’de, Ankara’ da ve şu anda Afyonkarahisar’da yaşamaktayız. “Çok gezen çok bilir” anlayışına karşı olan “çok okuyan çok bilir “ tezini anlatmaya çalışan biriyim.
SORU- Şiirle tanışma hikayenizi anlatır mısınız? Şiire başlamadan önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Ülkenin büyük yazarlarının yetiştiği bir şehirde doğum ve Akif İnan gibi ustanın gölgesinde büyümemin verdi bir aşk ile şiirle tanıştım ben harflere kelimelere cümlelere anlam vermeyi büyük tablolar yapmaya benzettiğim için şiirle tanıştım.
SORU- şiirle tanışmadan önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Ben zaten duygusaldım Kahramanmaraş duygusal bir şehir zaten şiirle tanışmadan öncede böyleydi şiirle tanıştıktan sonra az öncede ifade ettiğim gibi değişen sadece kalemin yazdıklarına anlam yüklemek oldu.
SORU- Bugüne kadar yaptığınız etkinlikleri anlatır mısınız?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Şehirlerde liselerde hep gençlerle buluştum. Onların peşine düştüm. Konferanslar düzenledim. Ben şiir dinletileri düzenlemedim. Evet olması lazım ama ben gençlerin ön planda olduğu platformlara daha ağırlık verdim. Bundan sonrada onların peşinde olmaya devam edeceğim. Bir sonraki projem çok büyük ve ses getirecek bir proje 7-8-9- ve 10 ncu sınıflar için en sevgiliye yazılanlar diye bir şiir yarışması düzenleyip gençlerimizin peygamber efendimize yazdıklarını bir kitap haline getirip Türkiye Cumhuriyetindeki bütün kütüphane arşivlerine kazandırmak olacak.
SORU- Önümüzdeki dönem dernek olarak neler yapacaksınız?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Dernek olarak gençlerin peşinde olacağım sanal Coğrafyada kayıp olan edebiyatın edebini kelkamını şiirin tevazuhunu anlatmaya onlarla buluşup kıymetli etkinlikler düzenlemeye, sokaklardan uzak durup eli kalem tutan devletine dinine bağlı gençlik olmaları için çalışmaya devam edeceğim.
SORU-Gençler yazmak ama okumak istemiyorlar bu konuda neler anlatacaksınız?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Gençlerimizin yazması lazım zaten onların yazdıkları ve yazıyor olmaları beni gururlandırıyor kitap çıkarmak o onların maddi gücüne ve isteğine bırakılmalı her yazan arkasında bir arşiv bırakmalı bence.
SORU- Gençlerimiz okumadan gelişmeden hemen tanınmak istiyorlar. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Nefis bizim içimizde olduğu sürece meşhur ve şöhret olmayı herkes isteyecektir. Bu istikamette sesini duyurmuş kıymetli yazar ve şairler hep canlı bir örnek olmuşlardır. Bence bunda bir problem yok yeter faydalı olsunlar iletişim eksikliği zaten çağımızın problemi bunun önüne geçmek için gençlerimizin kendine güvenmeleri yönünde öz güven kazanmaları yönünde istişarelerimiz gayretle devam etmekte.
SORU- Üniversitelerin Edebiyat bölümlerinin yerel yazar ve şairleri desteklemedikleri izlenimi var bu Kocatepe Üniversitesi için de geçerli mi?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Üniversitelerin evet böyle bir kanı söz konusu her şehirde bu böyledir. Onlara da hak verilmelidir ki bağımsız hareket eden her yazan çizene ilgi alaka gösterilmesi pek mümkün değil. Herkesin kendine göre bir yoğunluğu var tabii ki o yüzden derneklerin kurulma nedeni daha iyi anlaşılır bir hal almaktadır.
SORU-İyi bir yazar ve şair olmak isteyenlere neler anlatacaksınız?
MUSTAFA ÇETİN KARAGÖZ- Önce kendinizi sonra etrafımızı sevmeleri saygı göstermeleri icap eder kaliteli insanlar yetiştirdiğimiz sürece herkesin içinde bir şair vardır.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.