Hakikat aleyhine hürriyet olamaz. -- salazar
Mu
Muhammet KÖKSAL
@muhammetkoksal

Mustafa - Bölüm 2 – Küçük Dostların Kıymeti

13 Şubat 2015 Cuma
Yorum

Mustafa - Bölüm 2 – Küçük Dostların Kıymeti

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

572

Okunma

Mustafa - Bölüm 2 – Küçük Dostların Kıymeti

Tezene hareketsiz bir şekilde yatıyor, tambur ise tezenenin yanına kadar sokulmuş pür dikkat onu izliyordu. Mustafa’nın geldiğini sezen tambur ona doğru birkaç havlama girişiminde bulunsa da yüksek ses çıkarmadı. Bu hali bir sorun olduğunu anlatıyordu ve ayrıca bunun kendisini çok üzdüğünü de belirtiyordu.

Koşar adımlar yanlarına giden Mustafa eğilip tezeneyi küçük dokunuşlarla kontrol etti. Uzaktan hareketsiz görünen kediye yaklaşınca küçük nefesler aldığını gördü. Kediyi kaptığı gibi veteriner İsmail’in yazıhanesine doğru yola koyuldu.

İsmail bu durumlardaki rutin tetkikleri yaptıktan sonra Mustafa’ya yönelerek önemli bir sorun bulunmadığını, birkaç gün yakın ilgi gösterilirse eskisi gibi olacağını söylediğinde Mustafa kendini daha iyi hissetmişti.

Bir seferinde de Mustafa’nın da acemilik döneminde tezeneyle tamburun gıda problemi oldu. Yanlış türde yiyecek alan Mustafa az kalsın gıda zehirlenmesinden ötürü iki arkadaşının kaybına sebep olacaktı. Neyse ki bu durumdan çıkarılması gereken dersleri çıkarmış olan Mustafa dostlarıyla geçirdiği bunca zamandır böyle bir durumun tekrarına müsaade edecek davranış göstermedi.

Gel zaman git zaman aralarında çok sıcak, çok candan bir dostluk ortamı oluşmuştu. Kuzen Feridun’un konuyu ilk açtığı anı arada düşündükçe baştan beslediği çekincelere rağmen iyiki tamburu sahiplendim diyordu. Tezenenin durumuysa tam tanrı misafiri demelik mevzu.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mustafa - bölüm 2 – küçük dostların kıymeti Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mustafa - bölüm 2 – küçük dostların kıymeti yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Mustafa - Bölüm 2 – Küçük Dostların Kıymeti yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.