- 1653 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
AHMET AYAZIN SON ŞİİR KİTABI
Bir öykü, iki araştırma ve iki adet antoloji olmak üzere
Ahmet Ayaz’ın onyedinci kitabı yine şiir.
ÇAĞRI KİTABEVİNDDEN ÇIKIYOR.
07 Şubat 2015 günü
Okurları ile Gaziantepte yayınlanan KUMRU Dergisinde
buluştu. Şiir severlere duyurulur…
KİTABINN İÇERİĞİ AŞAĞIDADIR.
BAY BABOOO
(KARAKOÇ’A MEKTUPLAR)
Ahmet AYAZ
(Şiirler) 1. Baskı Ocak 2015
ÇAĞRI KİTABEVİ
Abdullah Edip Caddesi Balıklı Çıkmazı No:1
Şahinbey/ Gaziantep
Kapak Kompozisyon: SELVİ BOZGEYİK AYAZ
Ahmet AYAZ 01 Karakoç’a Mektuplar
İsbn: 978-605-85854-0-9
EN GÜZEL ŞİİR KİTAPLARI DİZİSİ 14
Kapak Kompozisyon: SELVİ BOZGEYİK AYAZ
DİZGİ-TASARIM: ÖZCAN DEMİR
İsteme Adresi
AHMET AYAZ [email protected]
0 542 761 7425
Ahmet AYAZ 02 Karakoç’a Mektuplar
SUNUŞ
VAY BABOOO “Karakoç’a Mektuplar” adı altındaki şiir kitabımla sizlere yeniden merhaba diyorum. Kitabımda Karakoç’un adına yazılmış bir şiirim yoktur. Ama bana göre hepsi Karakoç’a mektuptur. Ömrümde ilk defa Cahit Sıtkı Tarancıdan kopya çekerek kitabımın adını verdim. Cahit Sıtkı Tarancı , Ziya Osman Sabayı anarak, şiir kitabının adına “Ziya’ya Mektuplar” demişti. Ben de Ertuğrul Karakoç Hocamı anarak bu şiir demetine “Karakoç’a Mektuplar dedim. Karakoçların hemen hemen hepsi dostumdurlar. Abdurrahim Karakoç , defalarca Vakit Gazetesinde adımdan söz etti, kendisini rahmetle anıyorum. Bahaeddin Karakoç’un Kumru Dergisi ekibi olarak evine gittik, kendisi ile sık sık telefonlaşırıım. Yukarıda bahse konu Karakoçların üçü de Kumru Dergisine kapak yapıldılar. Ben bu sevdiklerim adına, çok değerli şair dostum Av. Abdulhadi Bay’a ve Kumru Dergisi ekibine teşekkür ediyorum.
Şair çağının tanığı olmalıdır sözünü çok duydum. Bu duygu ve düşünce doğrultusunda yazıyorum. Cumhuriyetimize saldırıların bol olduğu bir devirde, Atatürk şiirlerine yer vermeyi kendime bir borç bildim ve birkaç tane, Atatürk ile ilgili şiirime yer verdim. Her kitabımı yayına hazırlarken ölümü hatırlayarak kalemimden izler bırakmayı düşünüyorum. Aslında benim için söylenecekleri yazım dostlarım söylemişlerdir. Ben bu yaşıma kadar dört mevsimi defalarca yaşadım. Okuduğunuzda şiirlerimde de dört mevsim yaşadığımı göreceksiniz. Bu şiirlerimin başta Kumru Dergisi olmak üzere, Bizim Ece, Maki, Çıngı, Alkış, Tay, Antalya Sanat, Efeler Dergilerinde yayınlandığını görmüş olmalısınız diye düşünüyorum.
Ben Türk Edebiyatında hece şiirlerini beş hececilerin, Abdurrahim Karakoç’un kaleminden, Modern Türk Şiirlerini ise, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Arif Nihat Asya, Orhan Veli Kanık gibi ustalarımızın kaleminden okudum ve Türk Şiirini öyle tanıdım. Günümüzde de ustalarımız yok değiller. Ben şiir yazarken Türk Şiirine son derece özen göstermeye çalışıyorum . Okuyucularımın Türk Şiirini yapmacık olarak görmelerini istemiyorum. Şiir yazma heveslilerinin de , şiirin ağzını gözünü egerek, şiir yazdıklarını sanmalarını kınıyorum. Fazla söze gerek yoktur, sizi elinizdeki kitapcık ile başbaşa bırakıyorum. Bakalım ben ne yazmışım? Şair ve yazar dostlarım benim için ne söylemişler? Şiir tadında ki şiirlerimle buluşmak umudu ile Selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Ahmet AYAZ
Ahmet AYAZ03 Karakoç’a Mektuplar
ŞAİRİN ÖZGEÇMİŞİ
. Ahmet Ayaz, şiir, araştırma, inceleme ve sohbet yazıları ile tanınır. İlk şiirleri Yeni Asya ile Hergün gazetelerinde yayınlandı. 1980 ihtilalinde bu gazeteler kapanınca yerel gazetelere ve edebiyat sanat dergilerine yöneldi. Bazı edebiyat sanat dergilerinin yazı kurulunda bulundu, şiir ve araştırma yazıları yazdı. Bazı gazetelerde ise edebiyat ve sanat sayfası çıkardı. Güncel konularda sohbet yazıları ve şiir yazdı. Türk Edebiyatı Dergisi dahil bir çok edebiyat sanat dergileri ve antolojilerde şiirleri yayınlanan şair ve yazar, en son olarak ’Elvan Yayınları’ndan İhsan Işık’ın 2006 yılında yayınladığı on ciltlik resimli ve metin örnekli ’TÜRKİYE EDEBİYATÇILARI VE KÜLTÜR ADAMLARI ANSİKLOPEDİSİ’nde yer aldı. Ayrıca, (2008) Life (2012) Kumru Dergilerinde roportaji, (1998) Alleben dergisinde hayatı ve
şiirlerinden kesit yayınlanırken, (2014) Maki Dergisine kapak yapıldı.. Şiirlerinin bazıları Bülent ÖZCAN tarafından Londrada yayınlanan 80 sayfalık haftalık OLAY gazetesinde, bazı öykü ve şiirleri de, Abbas Abdullah HACALOĞLU tarafından Azabeycan/BAKÜ de yayınlandı Şair,. ’BALKAN AYDINLARI VE YAZARLARI’nın yayınladığı Türk Dünyasında Atatürk Şiirleri ve Türk Dünyasında Çocuk Şiirleri antolojilerine girdi. Şiir dalında birçok ödül ve plaketleri bulunan Ahmet Ayaz’ın, Askerin Türküsü isimli şiiri 1995 tarihinde Tuğgeneral Zafer ÖZKAN tarafından bestelettirilerek 10. Piyade Tugayı Marşı yapıldı. Ahmet Ayaz 2014-2015 öğretim yılında, Gaziantep Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Esra Güllübardak Tiryakiye tez konusu oldu.
Ahmet Ayaz halen Gaziantep’te yayınlanan Güneş Gazetesinde köşe yazarıdır. Haftalik Türkiyem Gazetesinde olduğu gibi Kumru Dergisi başta olmak üzere, bir çok edebiyat sanat dergilerinde şiirleri yayınlanmaktadır Ürünlerinin yayınlandığı yayın organlarının hepisini yazacak olsak sayfa dolar.. Şu an ’Kültür Çağlayanı’, ’Maki’, ’Bizim Ece’ ve ’Çıngı’ Dergilerinin Gaziantep temsilcisidir. 04 Ocak 2007 (GASED) Gaziantep Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği’nin kurucu üyesidir, Atatürkçü Düşünce Derneği, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyesidir.Ahmet Ayaz Lise mezunudur.. Tel: 0 542 761 7425 e mail [email protected]
Ahmet AYAZ04 Karakoç’a Mektuplar
ÖDÜL VE PLAKETLERİ
1) 31 Mart 1991 Şahinbey Belediyesi’nin yurt dışına da açık 1065 kişinin katıldığı şiir yarışmasında ’Feridem’ adlı şiiri ile mansiyon birinciliği.
2) 20.01.1996 GRT Güneydoğu Radyo Televizyon Kurumunun şiir yarışmasında ’Anne’ adlı şiiri ile ikincilik.
3) 21 Nisan 1996 Ana Dergisinden Dünya şairler gününde
bir plaket.
4) 04 Kasım 2006 Antalya şairler buluşması kapsamında
düzenlenen şiir yarışmasında hece şiiri dalında ’Antalya’adlı şiiri ile üçüncülük.
5) 2007 tarihinde Ahmet Tufan Şentürk, Türk Şiirine Hizmet
ödülü olarak, seçici kurul özel ödülü.
6) 15-16-17-18-19 Şubat 2010 tarihlerindeki SODES etkinliğinde Gaziantep Valiliğinden plaket
7) 24.25.26 Eylül 2010 tarihinde Nevşehirde düzenlenen Kapadokya etkinliğinde Plaket ve madalya...
8) 30.9.2011 günü Gaziantep de Zirve Parkda Gazikent,Türkiyem ve Bayram Gazetelerinin ortaklaşa düzenledikleri proğramında plaket.
9) 20 Aralık 2014 uluslar arası 11. Kapadokya edebiyat etkinliği,
Rasim Köroğlunu anma programı ve Hilmi Şahballı konseri sonucu Nevşehirde plaket
10)20 Aralık 2014 uluslar arası 11. Kapadokya edebiyat etkinliği sonunda, Kırşehirde madalya
Ahmet AYAZ05 Karakoç’a Mektuplar
YAYINLANMIŞ ESERLERİ
1) 1993 Yankılı sesler....................................Şiir
2) l998 Antep Şiirleri......................................Derleme
3) 2000- Son Mektuplar.................................Şiir
4) 2002- Hüzün Ve Rüya...............................Şiir
5) 2003- Gaziantep’te Kültür sanat.ve Edebiyatta İz bırakanlar....................................................... Araştırma
6) 2005- Sızı....................................................Şiir
7) 2005- Elveda İstanbul.................................Öykü
8) 2006- Kavgam Barış İçin............................Şiir
9.2008-Şiir Defteri (Şiirler) ............................ Antoloji
10. 2009-Bir Demet Şiir..................................Antoloji
11. DOĞDDUĞUM GÜNDENBERİ....................ŞİİR
1994-2007-2009-2010-2011- tarihlerinde 5 baskı yaptı. Şiir
2013-ŞİHİRLİ MEKTUPLLAR.......................ŞİİR
2015-Vay Babooo Şiir
Ahmet AYAZ06 Karakoç’a Mektuplar
Ahmet AYAZ
için yazılanlar
Ahmet Ayaz, hecenin başarılı temsilcilerinden biridir. Aynı başarıyı serbest tarzda yazdığı siirlerinde de sürdürüyor. Bize düşen şiirle yoğrulan bir ömre saygıdır. Ahmet Ayaz’a şiirle ve sevgiyle dolu bir ömür diliyoruz.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZPAY
SİHİRLİ MEKTUPLAR
01. AĞUSTOS. 2013
Ahmet Ayaz’ı uzun yıllardır şiirlerinden tanır ve severim. Okudukça sarar beni şiirleri, duygulanırım. Kaç kez okuduğum şiirleri olmuştur. Nesir yazıları, araştırmaları, folklörük çalışmaları olsa da ben O’nu, şair olarak tanıdım ve sevdim. Yapmacıktan uzak durmuştur. Sade bir dil, içten bir söyleyiş, her şiirinde görülen bir unsurdur. Gerek serbest, gerekse hece ölçülü şiirlerinde. Usta bir ozanın söyleyişleri belirgin bir biçimde ortaya çıkar.
Ahmet Ayaz’ın hangi kitaplarını okursanız okuyun. O’nun şiirlerinin çoğunda toplumsal çarpıklığa karşı bir başkaldırı, bir yergi bulacaksınız. Sevda şiirleri okuyucuyu büyülemektedir. Atatürkçü ve yurtsever ozanımızı şiir burcunda dalgalanan bir bayrak olarak görüyorum. Kitaplarının her biri, Dünyamıza başka başka ufuklardan açılan, ayrı ve güzel pencerelerdir.
Ertuğrul KARAKOÇ
Ahmet AYAZ07 Karakoç’a Mektuplar
…….O’nu uzun yıllara varan bir zaman içinde tanıyorum. Yüreği memleket sevdası ile dolu, asil kanlı bir Türk yazarıdır. Her daim arı gibi çalışkan ve üretken. Yaşamın her alanında emeği ve izleri olan bir gönül erbabıdır.
Tamer ABUŞOĞLU
Gaziantep 27
24 Nisan 2002
…….Yaşayan Türk şiirinin beyefendi şairidir Ahmet Ayaz. Sakin, duru su misali yapısı ile hoşgörü ve dostluğun timsali. “İnsanlık adına huzur, bütün derdim; Bu yolda yolumdan dönersem, namerdim” diyen şair.
Mustafa CEYLAN
Güllük Dergisi Sayı:5
…….Ahmet Ayaz, üretken bir şair. 1993 yılında “Yankılı sesler” ile tanıdık O’nu. Coşkulu, sevecen, saygılı bir kişiliğe sahip. Bu yönü şiirlerine de yansır.
Hüseyin TOPRAK
Olay Gazetesi
EKİM 2006
Ahmet AYAZ08 Karakoç’a Mektuplar
…..İhanetin adresini, adres defterinden silen şair Ahmet Ayaz. Şiirde olgunluk dönemini yaşayan şairlerimizdendir. Doğrularla, yanlışlıkları görebilmekte, şiirimiz, sanat ve edebiyatımız adına attığı adımların gerçek seslerini duyabilmekte, duydurabilmektedir. Olgunluğa giden yolun görüntü nitelikleridir bunlar.
Prf. Dr. İsa KAYACAN
Zafer Gazetesi
15 ŞUBAT 2011
.....Ahmet Ayaz, Gaziantep’te yetişen bir şair.Tamer Abuşoğlu’nun dediği gibi; Ahmet Ayaz’ın vatan sevgisini takdir etmemek ve hormonsuz şiirlerinde başka tatlar bulmamak mümkün mü?
Abdurrahim KARAKOÇ
Vakit Gazetesi
30 Ağustos 2007
.....Ahmet Ayaz, Gaziantep’in kültür, sanat ve edebiyatında, unutulmaz bir iz bıraktı.
Mehmet NACAR
Gaziantep 27
12 Ağustos 2003
Ahmet AYAZ09 Karakoç’a Mektuplar
Aziz dostum Ahmet Ayaz, gerçek doğuştan şair. Törelerine saygılı, vatansever, içi dışı pırıl pırıl, dostluğuna güvenilen, sağlam karakterli, mert insan. Katıksız Türk oğlu Türk. O’na Türk Milleti sahip çıkmalıdır.
Dr.Abdülkadir Tanrıverdi.
18 Mart 1999
OLAY GAZETESİ
Ahmet Ayaz’ı, şair olanlar bilir. Bir Şair Ahmet Ayaz var, bir de halk bilimci, folklörcü Ahmet Ayaz var.
Prof. Dr. Erdal Ceyhan
Ocak 2000
SON MEKTUPLAR
Türk Şiirinin geleneksel temaları, Ahmet Ayaz’ın şiirlerinde en içli ifadelerini bulur.
Ziya Çil
Haziran 1991
ŞEHİTKAMİLE BAKIŞ DERGİSİ
Ahmet AYAZ10 Karakoç’a Mektuplar
Gaziantepli şiir ustası Ahmet Ayaz, şiirin yalın sıcaklığını, söylemin her dem tazeliğini duyumsatan konularla sarıyor okuyucuyu. “Son Mektuplar” isimli eser, hayal dünyamızın öze yansıyan beklenti ve erdemini açıyor, şiir evrenine.
Reşit Güngör Kalkan
27 Mayıs 2001
YENİ GÜN GAZETESİ
Çok yönlü yazarlarımızdan Şair- Araştırmacı- Gazeteci Ahmet Ayaz, insani şiir ile doyuruyor. Duygu ve fikir yüklü şiir demetinde, okuyucu okyanusta yüzer gibi, şiirin derinliklerinde buluyor kendini.
Gürsel GÜZEL
Köy Hizmetleri Dergisi
Eylül 2000 Sayı 6
Ahmet Ayaz’ın şiirlerindeki şekiller, Türk şiirinin güzel örnekleri arasına girmiştir. Şiirde nazım şekilleri olarak, duyguların coşku ve üstünlükle dile getirildiği görülmektedir.
Abdullah Çağrı Elgün.
Ahmet AYAZ11 Karakoç’a Mektuplar
Ahmet Ayaz’ı, dergilerde okudğum şiirlerinden ve internetten tanıyordum. Geçen yıl 9 Eylül 2005 Antalya şiir şöleninde şahsen tanıma fırsatı buldum. Çok sevecen, kibar, yiğit ve mert bir Antepli var dı karşımda. Tam bir Oğuz Türk’ü, tam bir Dadaloğlu örneği Türkmendi. Ahmet Ayaz’ı anlatmak o kadar zor ki, beklide bu yazımda ilk defa kelime bulamama sıkıntısı yaşıyacağım.. Hece ve serbest tarzda şiirler yazan, her iki dalda da mükemmel şiir yazan usta bir şairimiz Ayaz. Durmadan üreten şair, araştırmacı, folklörcüdür.
Sabit İnce
09 Haziran 2006
KAYSERİ DENİZ POSTASI
AHMET AYAZ’A ÖNEMLİ ÖDÜL
Ahmet Tufan Şentürk, Türk Şiirine Hizmet ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde “Seçici kurul özel ödülü” Gaziantep Hakimiyet Gazetesi Yazarı, Ahmet Ayaz’a verildi. Ankarada düzenlenen ödül töreninde Prof.Dr. İsa KAYACAN; Prof. Dr. İbrahim AGAH, Yekta Güngör ÖZDEN, Güzide TARANOĞLU, Prof. Dr. İrfan ÜNVER, Mehmet Zeki AKDAĞ. Dr. Ünal YÜREKLİ, Ahmet ÖZDEMİR ile Şöhret DİRLİK jüri üyeliklerini yeri getirdiler.
Ödül töreninde “Gaziantep Hakimiyet Gazetesi” köşe yazarı Ahmet Ayaz, “DOĞDUĞUM GÜNDENBERİ” adlı şiir kitabıyla JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNE layik görüldü.
GAZİANTEP HAKİMİYET GAZETESİ
05 Haziran 2008
Ahmet AYAZ12 Karakoç’a Mektuplar
Sevgili Dost, Aziz Ayaz; Her iki yolu da aynı başarıyla yürütmekte olduğunuzu gördüm ve sevindim. Gönül varlığınızı harcayarak, meydana getirdiğiniz eserler için sizi kutlarım.. Şiirleriniz şarkıların, türkülerin yüreklerini taşımaktadır.
Mehmet Zeki AKDAĞ
Şiiri kendine özgü anlatım biçimi ile güzelleştiren Ahmet Ayaz, mütevazı yapısı ve şair yüreği ile, karıncayı bile incitmemek için, temkinli adımlar atar.
İbrahim Halil Aycan
17 Ağustos 1994
GÜNEYDOĞUBİRLİK DERGİSİ
Gaziantep’in resmi deyince akla, Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu’nu getirmemek mümkün mü? Ozan deyince de Vahittin Bozgeyik, Ahmet Ayaz ve Mehmet Nacar’ı.
Mehmet Kara
16 Eylül 2002
ZAFER GAZETESİ
Ahmet AYAZ13 Karakoç’a Mektuplar
Şiir üzerindeki hakimiyetinizi kutluyorum ve şiirlerinizi, beğenerek ve saygı duyarak okuyorum.
Dr.İrfan Yılmaz
Öyle bir zaman gelecek ki; “Bir zamanlar, Ahmet Ayaz diye bir şair geldi de geçti” diye söylenip de duracağız, kendisini yakından tanımadığımıza bin pişman olacağız.
Vatansever, Atatürkçü, bütün derdi “Sadece insanların mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak” ve “-Toplumsal çarpıklığa karşı- şiirleriyle savaş açmak” olup, duygu yüklü sevda şiirleriyle de haşır neşir olunca, orada bir okyanusa daldığınızı fark eder ve bu şiir deryasında zamanımızın Yunus Emre’siyle tanışmış olursunuz...
Ahmet Ayaz candan ve sıcak arkadaşlığıyla güven veren, yakın bir dostum olup, gerçekten onu tanımak benim için bir şanstır. Kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diler, başarılarının devamını ve raflarda yeni yeni kitaplarının sıralanmaya devam etmesini görmek isteriz. Saygılarımla…
Dr. M. Kâzım Erkent
02.06.2012
Ahmet AYAZ14 Karakoç’a Mektuplar
Şairimiz Ahmet Ayaz, laf kalabalığına yer vememiştir. Yeri gelmiş Karacaoğlan gibi güzellerle muhabbet etmiş, yeri gelmiş Pir Sultan Abdal gibi isyan bayrağına sarılmış, yeri gelmiş Köroğlu gibi, Dadaloğlu gibi meydan okumuş, yeri gelmiş Yunus Emrenin Deryasında kulaç atmıştır. Ademoğullarına, Mevlana, Hacıbektaş Veli felsefesi ile çağrıda bulunmuştur.,Kardeşliğin önündeki engelleri kaldırmak için didinip durur.
Lütfü KILIÇ
Eskişehir Yenigün Gazetesi
29 Eylül 2012
Sözün özü Ahmet Ayaz için, gerekli sözler söylenmiştir. Şairimizin dili, Türkçesi arı ve durudur. Yaşayan Türkçeden yanadır.Dizelerinde kirli, lekeli, zamanı geçmiş, çalı, çırpı, ağdalı sözler bulamazsınız. Sözcükler insanın yüzünü ve tenini tırmalamıyor. Sadece okşuyor.
Abdulkadir GÜLER
Maki Dergisi Yıl 2013 Sayı 89 Sayfa 21
Ahmet AYAZ15 Karakoç’a Mektuplar
ATATÜRK BAŞ ÖĞRETMENİM
Ben Türküm.
Dinim İslam, Dilim Türk.
Mustafa kemal Atatürk,
Baş öğretmenim.
…
Öyle güzel ki Türçemiz…
…
Türkçemiz ki; Genç kızların,
Gün görmemiş sandığında çeyiz.
…
Beşikteki bebeklere,
Ninnilerle süsleyip, vereceğiz.
…
Ben Türküm.
Dinim İslam, Dilim Türk.
Mustafa Kemmal Atatürk,
Baş öğretmenim.
Ahmet AYAZ16 Karakoç’a Mektuplar
MUSTAFA KEMAL O;
Mustafa Kemal O;
Batmayan bir güneş
Yıkılmayan surdu
Hudutlarımız da;
Barışı özgürlüğü
Kardeşliği sever
Çok cesurdu
Okuyun ögrenin
Güçlükleri yenin derdi
Gökyüzünü kaplayan
Bir kartal gibi;
Kanatlarını üstümüze gerdi
O insanlığa uzanan tek el
O tarihe gömülse de dünyaya bedel
Mustafa Kemal O
TÜRK DÜNYASINDA ATATÜRK ŞİİRLERİ ANTOLOJİSİ:2
Balkan Aydınları ve Yazarları Yayınlarından
Ahmet AYAZ17 Karakoç’a Mektuplar
ON KASIM VE ATATÜRK
Adını yazdırıp göğe denize,
Türk’ü, türkü yapıp söyledi bize.
Mutlu yarınları armağan size,
Türk’ü, türkü yapıp söyledi bize.
Ülkeyi emanet eyledi bize.
Gönüllerde coşkun çağlayandı O,
Yurt için bağrını dağlayandı O.
Hürriyete gönül bağlayandı O,
Türk’ü, türkü yapıp söyledi bize,
Ülkeyi emanet eyledi bize.
Ayaz’ım on kasım gelmesin derim,
Her on kasımlara sitem ederim.
Ben hep O’nun izlerinden giderim.
Türk’ü, türkü yapıp söyledi bize,
Ülkeyi emanet eyledi bize.
TÜRK DÜNYASINDA ATATÜRK ŞİİRLERİ ANTOLOJİSİ:2
Balkan Aydınları ve Yazarları Yayınlarından
Ahmet AYAZ18 Karakoç’a Mektuplar
ON KASIM GÜNÜ
Saat dokuzu beş geçtiği an,
Gözlerini kapamıştı Atatürk.
Üzgündü büyük küçük her T ürk,
Yas içinde idi vatan.
On kasım günü.
Artık doğmayan bir güneş gibi battı,
Daldı bulutlarına dünün.
En acı ızdırabı oldu günün,
Bütün Dünya devletleri anlattı.
Tarihe O’nu.
Yine öyle büyük ve cesurdu,
Koskoca Türk’ün önünde.
Bugünde,dünde,
Kollarımızda kuvvet, kalplerimizde sırdı.
Barış kahramanı.
Onunla başladı yurdumda medeniyet,
Tüm olanca hızıyla.
Oğluyla kızıyla,
Ebediyete kadar bu büyük millet;
Saygıyla anar Onu.
TÜRK DÜNYASINDA ATATÜRK ŞİİRLERİ ANTOLOJİSİ:2
Balkan Aydınları ve Yazarları Yayınlarından
Ahmet AYAZ19 Karakoç’a Mektuplar
ÇOK GÖRME
Çok görme miskince haykırışımı,
Efkarımı deste deste gül ettim.
Sevdanın yoluna koydum başımı,
Ham sözleri bal küpünde bal ettim.
Ben Yunus Emreden aldım ayağı,
Kul Himmetle tamamladım uyağı.
Öz nefsimden yiye yiye dayağı,
Yüreğimi yoksullara yol ettim.
Senelerdir kendim ile yarıştım,
Sabır dedim namertlerle barıştım.
Aka aka bir ummana karıştım,
Sol yanımı gönüllere sal ettim.
Hayat bir yokuştur hem de bilmece,
Ulu Tanrım büyük yüceden yüce.
Can dostu rüyamda gördüğüm gece,
Ayaz Bey’i tatlı söze kul ettim.
Ahmet AYAZ20 Karakoç’a Mektuplar
BUNLAR YAKACIK KÖYÜ ÇOCUKLARI
Bunlar,
Bu ülkenin çocukları.
…
Çocuk deyip geçme.
Bunlar,
Yakacık Köyü Çocukları.
…
Gördüğün bu çocuklar;
İlmin , tekniğin dalında,
Biz varız diyecekler.
…
Gördüğün bu çocuklar,
Büyüyüp;
Ülkemi yönetecekler.
…
Bunlar,
Bu ülkenin çocukları.
…
Çocuk deyip geçme,
Bunlar,
Yakacık Köyü Çoücukları.
Ahmet AYAZ21 Karakoç’a Mektuplar
KÖTÜ KADER
Kötü kader bağdaş kurdu bahtıma,
Gül bahçemi talan etti gitmiyor.
Ateş attı bugün gönül tahtıma,
İçim yanar ızdırabım bitmiyor.
Efkar akın edip gelir üstüme,
Pınarlardan zehir akar destime.
Erenlerden oturan yok postuma,
Uzak kaldım dosta elim yetmiyor.
İçim yanar ızdırabım bitmiyor.
Ahmet AYAZ 22 Karakoç’a Mektuplar
SÖZÜN ÖZÜ
Sözün özü,
Anasının gözü olmalı şair.
…
Şair, kendine yetmeli.
Şair, kendini gütmeli.
…
Anasına yandığım dünyada
Her şey çocuk oyunudur;
Çelik, çomak, körebe.
Adalet, ihanete gebe.
…
Domuz doğuruyor hâlâ;
Mazlumun başına bela.
…
Şairin derdi büyük,
Şairin yarası derin.
Her devirde;
Kurbanı olmuştur, kaderin.
…
Zalimin zulmüne karşı,
Kalemi kurşun sıkmıyor şairin,
Artık..
Ahmet AYAZ 23 Karakoç’a Mektuplar
BEN HEP BAYRAMLARDA AĞLADIM
Yer demir gök bakırdı bayramlarda;
Ben hep bayramlarda ağladım.
Sol göğsümde sızı; Bayram deyince.
Başlardı , bayramlar gelmeden önce.
Bayramlar, bayramlar;
İçimi yakan bayramlar geliyor yine,
İçimi yakan bayramlarla geldim bu güne.
Ben hep bayramlarda ağladım,
Çocukken.
Ellerimde kına,
Geçen yıllardan bu yana,
Niçin, neden ağladım? Bilemiyorum.
Altı kardeşin ilkiydim.
Ağlardım babamı düşünceli görünce.
Anne annem bayramlığımı giydirince,
Koşardım sokaklara bir deli tay gibi.
Oynar sekerdim.
Gülücükler atardım, köşgerin kızına.
Bayram sabahlarında,
Bir başka, bayram yaşardım,
Deynekten ata binerek,
Ve çember sürüp eğlenerek, günboyu.
Ahmet AYAZ 24 Karakoç’a Mektuplar
SELVİ SULTAN
Gülistanda gülsün desem,
Övgülerim az gelir.
Gözlerine güneş doğar,
Çiçekli bir yaz gelir.
Sen
Yanımda oldukça;
Olumsuzluk vız gelir.
Yeter ki;
ölüm, Kapımı çalmasın,
Selvi Sultan’ım.
Ahmet AYAZ 25 Karakoç’a Mektuplar
VASİYETİM
Bir gün kabristana yolcu olursam,
Giderken üstüme Albayrak serin.
Fatiha istemem namert kullardan,
Onlara bir “Halep Kınası” verin.
Ahmet AYAZ 26 Karakoç’a Mektuplar
KADERİN CİLVESİ
O, benim bir tanem;
Toprağım, suyum,
Ayım ve güneşim.
Bel ki de bir gün beni,
Yatağımda ölü bulacak;
Ekmeğim, aşım; Sevgili eşim.
Kaderin cilvesi bu, bilinmez.
Ahmet AYAZ 27 Karakoç’a Mektuplar
İNTİHAR ETTİ
Parkın birisinde,
Bir bahar günüydü.
Oğlan, kaş etti, göz etti,
Bir kaç tatlı söz etti.
Akılsız kızı aldatıp götürdü,
Ve işi bitirdi; Eşek sıpası.
Olmaz böyle şey; Aylarca, kızı bırakıp gitti.
Kız, Karnı büyüyünce; İntihar etti.
Ahmet AYAZ 28 Karakoç’a Mektuplar
GEÇEN ZAMANA DAİR
Rüzgarın önünde
Savrulan saman gibi, savruldu zaman
Savruldu ömrümden koskoca altmış yedi yıl.
…
Di gel de gül
Hayatın meçhule giden yollarında
Gözler görmez, akıl ermez sırrına sevdamın
…
Bu gün de akşam oldu
Güneş bir defa daha doğar mı, pencereme ?
Bilemiyorum.
Ahmet AYAZ 29 Karakoç’a Mektuplar
HELE BAKIN
Bütün diriler ağlarken
Ölenlerin ardından,
Ölenler gülüyorlardı.
Çünkü biliyorlardı,
Ağlayan dirilerin de
Bir gün,
Ölenlerin Ardından
Geleceklerini.
Ahmet AYAZ 30 Karakoç’a Mektuplar
KAZAYA KALDI
Her söze kulak asmadım.
Abdestsiz yere basmadım;
Görmedim zevki sefayı,
Ömrümü boş zaman aldı.
Namazım kazaya kaldı.
Ahmet AYAZ 31 Karakoç’a Mektuplar
ŞİİRLERİM
Şiirlerim,
Bir İstanbul güzeli,
Bembeyaz kelebektir.
…
Bazen de, elinde elma şekeri,
Kahkahalarla, gülen bir bebektir.
…
Bir muhabbet kuşudur,
Sevdayı satmaz.
…
Şişlide bir yosma,
Kasımpaşada bir sarhoş.
Sirkecide oturur eli boş, ağlayarak.
…
Şiirlerim,
Kilim dokur desen desen,
Barışı bayrak eder gönüllerde.
…
Şiirlerim,
Ana gibi okşar, sever.
Bazen de döver, pabucunun tersiyle,
Edepsizi.
…
Şiirlerim, Anadolu’da;
Mustafa Kemaller doğurur,
Şairin kaleminde.
Ahmet AYAZ 32 Karakoç’a Mektuplar
Ertuğrul KARAKOÇ Ahmet AYAZ
.
DERMANINI ARAR İKEN HER DERDİN,
KALEMİNE İLHAM OLDUM NÂMERDİN.
Ahmet AYAZ 33 Karakoç’a Mektuplar
HOTÖ’NUN ÇADIRI
Ayı oynaşa salıp,
Yıldızlarla sevişirken,
Hotö’nun Çadırında.
Bütün şairleri rüyamda gördüm.
…
Mevlanayı gönüllerde ararken,
Karanfil kokan kitaplarıyla,
Şanlı bir bayrak misali,
Tamer Abuşoğlu gelmiş, duruyordu.
…
Karla karışık, bir yağmur yağıyordu,
Ve elindeki “Sarı Mektep” kitabıyla
Ercüment Asaf Yanıç.
…
Mehmet Türkan’ın,
Gözleri destan okuyordu;
Dedekorkuttan; Niyazi Yıldırım
Gençosmanoğlundan.
…
Ahmet AYAZ 34 Karakoç’a Mektuplar
Abdulhadi Bay;
Kumruda kucak açarken
Kültüre sanata ve edebiyata;
…
Gözleri ışıl ışıldı Hekimi’nin.
“Tutsak Yollar”da.
Ve hafiften gülüyordu.
Vahittin’in resmine bakarken.
…
“Mavinin yaş günüymüş,
Mehmet Kara,
Anasının aşure çorbasını dağıtıyordu,
Tılsımlı elleriyle.
…
Uyandım ki,
Ne şair, ne de şiir var çadırda.
Nede anasının aşure çorbasını ,
Dağıtan Mehmet Kara.
…
Ala haaaa, dedim
Ve güldüm kendi kendime.
…
Hani ya?
Nerede Nazey?
Ahmet AYAZ 35 Karakoç’a Mektuplar
NE GÜZEL
Ayı tutsak tutup,
Yıldızlarla dans ederken.
Mutluluğu bakışlarında görüp,
Sevgiyi portakal suyunda içmek,
Ne güzel; Ellerinden.
Ahmet AYAZ 36 Karakoç’a Mektuplar
SON MEKTUPLARIN SONU
Haberim yok duruşundan cisminden,
Kaşın, gözün yine öyle kara mı?
Hiç kimseye söz edemem isminden,
Benim gibi kara bağrın yara mı?
İnce ağrı gibi kaldın içimde,
Şekillendin başka başka biçimde.
Ben giderken sevdalılar göçünde,
Bakışların karanlığa çıra mı?
Sana değil kaderime küstüm ben,
Talihimi çiğ ipliğe astım ben.
Diyemedim Felek ile dostum ben,
O’nun ile çoktan açtım aramı.
Ayaz’ım ben, umudumu yitirdim,
Neyim varsa bohça yapıp götürdüm.
Gençliğimi hayallerle bitirdim,
Göç zamanım, bekliyorum sıramı.
Ahmet AYAZ 37 Karakoç’a Mektuplar
ANLADIN MI GÜLÜM?
Ben bir köylüyüm:
Ama, köylü kafalı değilim.
İşim ; Edebiyat, teknik. bilim.
At, it ve köpek için,
Vuruşmam.
Muhtarlık kavgalarına,
Karışmam.
İblisin atı ile yarışmam.
Ben bir köylüyüm:
Ama. köylü kafalı değilim.
İşim; Edebiyat, teknik, bilim.
Anladın mı, gülüm?
Ahmet AYAZ 38 Karakoç’a Mektuplar
BEN OLMASAM DA
Sevincimi el alemle bölüştüm,
Mutluluğu bağış yaptım beylere.
Üzülmesin melekler benim için.
Muğla da Sarızeybek,
Elazığda çayda çıra oynasın kızlar.
Çalınsın sazlar,
Hoyrat türküleri söylensin Şanlıurfada.
Dalgalansın Ayyıldızlı bayrağım.
Ben, olmasam da…
Ahmet AYAZ 39 Karakoç’a Mektuplar
İSTANBUL
Rüyalarda,
Bir peri kızı İstanbul.
Orhan Veliyeydi nazı.
Ama benim yüreğimde,
Bitmeyen bir sızı.
Niçin, neden, ?
Anlayamıyorum.
Ahmet AYAZ 40 Karakoç’a Mektuplar
KAYBOLAN BİR SEVGİLİ
Güne günaydın demeden,
Dilerim bir dost selamı gelsin.
Ve karşımda kahkahalarla gülsün;
Gözleri boncuk, boncuk.
Kaybolan bir sevgili.
Ahmet AYAZ 41 Karakoç’a Mektuplar
DANS ETMELİ SEVDA
Bütün silahlar susmalı,
Kan davaları kan kusmalı.
Sevginin kucağında
Sevgi, zaptına geçirmeli,
Renkli rüyalardaki yaşamı.
Özgürlük şaha kalkmalı,
Güneşli sabahlarda.
Gün boyu, gülücüklerle
Dans etmeli sevda.
Ahmet AYAZ 42 Karakoç’a Mektuplar
ÖLECEĞİM GÜNÜ BİLMELİYİM
Ben öleceğim günü bilmeliyim,
Ve bir bahar günü ölmeliyim.
Güneşli bir günde,
Bir gül bahçesinde gül toplayarak.
Bekleyen bir dost gibi,
Sarıp sarmalamalı beni toprak.
Ben öleceğim günü bilmeliyim,
Ve bir bahar günü ölmeliyim.
Bir bayrak gibi dalgalanmalı,
Mezarımda gelincik çiçekleri.
Ben öleceğim günü bilmeliyim,
Ve bir bahar günü ölmeliyim.
Toprak kirlense bile,
Bütün kıskançlıkları alıp götürmeliyim.
Yeryüzünde kini nefreti bitirmeliyim.
Ben öleceğim günü bilmeliyim,
Ve bir bahar günü ölmeliyim.
Gün ikindiye dayanmalı,
Her yer yeşile, maviye boyanmalı,
Kar, dolu olmamalı.
Ben ölmeden önce,
Gül yüzlü çocuklara hoşça kal demeliyim.
Ahmet AYAZ 43 Karakoç’a Mektuplar
BEN SENİ SEVMEDİM Kİ
Ben seni sevmedim ki;
Ben, saçının tellerini,
Ben, kalem tutan ellerini,
Sevdim.
Ben, seni sevmedim ki;
Ben, geceyi aydınlatan,
Aydan da aydınlık,
Yüzlerini sevdim.
Ben, seni sevmedim ki;
Ben, Karanlığa kurşun sıkan,
Gözlerini sevdim.
Uzanamadığım elsin.
Sen, gülistanda bir gülsün.
Ben,seni yaratanı sevdim.
Ahmet AYAZ 44 Karakoç’a Mektuplar
UMURUMDA BİLE DEĞİL
Umurumda bile değil;
İster kökünden kopsun,
İsterse yıkılsın cihan.
Yeter ki:
Gözlerinde yaş,
Hüzünlü bakışın,
Olmasın bir an.
Ahmet AYAZ 45 Karakoç’a Mektuplar
VAY BABOOO
Bizim köyde eli kalem tutanlar,
Uyuz uykusuna yatıyor bugün.
Memleketi yalayıp da yutanlar,
Ortalık da cirit atıyor bugün.
Kulak verin vatandaşın sesine,
Bir göz atın siyasetin süsüne.
Vatan parçalanmış kimin nesine,
Demokrasi matem tutuyor bugün.
Boz sıpalar yayılırken nahırda,
Koca öküz çifte atar ahırda.
Seyis sarhoş olmuş şimdi kahırda,
Katırlar yularıyutuyor bugün.
Ayaz’ım kalemi aldım elime,
Yazacağım ancak üç beş kelime.
Boş ver diyemedim ülke haline;
Dengesizlik diken, batıyor bugün.
Ahmet AYAZ 46 Karakoç’a Mektuplar
SENELERİN ARDINDAN
Uykudan uyanıp da her sabah kalktığımda,
Hissedilir ağrılar, sızılar bedenimde.
Şahadet getirerek aynaya baktığımda,
Suratım ayan, beyan kan kalmamış tenimde.
Bu nasıl hal ya rabbim, gözlerim zaten bozuk,
Ömrüm cefayla geçti seneler omzuma yük.
Üzülüp ağladığım geçen ömrüme yazık,
Aşınıp sele gitti adım attığım höyük.
Akıl ermez sırrına âlemi sen yarattın,
Senin emrinle açar baharımda çiçekler.
Gözüme fer vermeyip aydınlığı arattın,
Kararan kara bahtım daracık mezar bekler.
Rolüm bitmek üzere elim boş gidiyorum.
Benden ay kadar uzak umutlarla yaşadım.
Sitemim bütün sana hep sitem ediyorum,
Bir dert küpü dünyam var bak onu da boşadım.
Ahım göklere çıktı şükürlerle yaşadım.
Ahmet AYAZ 47 Karakoç’a Mektuplar
GENÇLİĞİN İZİ
Şehrin efendisiyken,
Henüz görmemiştik denizi.
Bıçak batmaz,
Kurşun girmez sanırdık
Bedenimizi.
Vay Dünya vay;
Cıncık kırığı bilirken, kendimizi.
Bitti bedende gençliğin izi.
Ahmet AYAZ 48 Karakoç’a Mektuplar
BİLMEZ Mİ BU ŞEHİR BENİ
Bu şehir Gaziantep.
Bilmez mi bu şehir beni?
Mısır tarlalarında sabahladım,
Güz gecelerinde.
Kız kovaladım, it taşladım.
Korkulu rüyalarda.
İblisin askeriydim;
Şarap içtim,
Ganne kırdım,
Kırkayak kahvesinde
Cartlak kebabı yedim,
Eblahanda Memik ustadan.
Unutur mu?
Bilmez mi bu şehir beni?
Ahmet AYAZ 49 Karakoç’a Mektuplar
ŞAİRSEM
Şairsem;
Helva demesini de,
Havla demesini de,
Bilmeliyim.
Dağları, denizleri yarıp,
Erenlerin peşi sıra,
Gelmeliyim.
Meydan okumalıyım.
Yalanlara, talanlara.
Açlıktan ağlamamalıyım.
Yıkayıp, yağlamamalıyım;
Ülkemin nankör kedilerini.
Şairsem yazmalıyım.
İhanete mezar kazmalıyım,
Ömrümce.
Yazmalıyım ki;
Kalemim,Mekke’den, Medine’den
Ses getirsin.
Bütün kötülükleri bitirsin.
Yazmalıyım;Mebusların 24 saatte,
Kendi lehlerine çıkardıkları yasaları.
Ve yaşadığım, korkulu tasaları,
Yazmalıyım.
Sevda yarasıdır bu.
Yazdıklarım şiir değil benim,
Aslında saz da, söz de, şiir de benim.
Zamanın tanığıyım.
Sevdam sır, umutlarım kısır kaldı.
Yaralı bir ceylan bakışlarında.
Ahmet AYAZ 50 Karakoç’a Mektuplar
K A D I N
Kadın, bademiçi.
Kadının, Sümbülden saçı.
Kadın, soyulmamış muz,
Kadın, yemeğimde tuz.
Sofraya inmez.
Kadın, dipsiz kuyu,
Kadın, kevser suyu.
Kadın, beş duyu.
Tatlı mı tatlı,
Balından yenmez.
Kadın, aşk şarabı,
Yıllandıkça yıllanır içimizde.
Sevdası dinmez.
Bazen sevgi dolu,
Bazen acı ızdırap.
Cin, şeytan denmez.
Çözülmesi zor,
Bir bulmacadır kadın.
Sebebi söylenmez.
Kadın yorgan, yatak.
Kadın halı, kilim.
Kadın ayağım, elim.
Hakkı ödenmez.
ALLEBEN DERGİSİYIL:1998 SAYI:5 SAYFA: 23
Ahmet AYAZ 51 Karakoç’a Mektuplar
Ş A Ş M A
Emek verip büyüttüğün bir bebek,
Yedi sülalene söverse şaşma.
Belki âlim olur, belki bir kelek,
Seni tekme, tokat döverse şaşma.
Çiçek gibi incitmedin dalını,
Onun için biriktirdin malını.
Zaman geçsin bir göreyim halını,
Seni her mecliste överse şaşma.
Seni kapısından kovarsa şaşma.
Şaşma ha kardeşim,
Şaşma ha şaşma.
Bu kalleş Dünyanın karmaşasında.
Ahmet AYAZ 52 Karakoç’a Mektuplar
SÖZ KALSIN
Bugün de kalemi aldım elime,
Eşe, dosta birkaç güzel söz kalsın.
Demesem de yakın kaldım ölüme,
Erenlere çiçekli bir yaz kalsın.
Gönlümden güzellik gitmedi benim,
Vicdanım ihanet etmedi benim.
Bin bir türlü sevdam bitmedi benim,
Kalemimden nokta, nokta iz kalsın.
Selam ayyıldıza selam bayrağa,
Selam en yakından selam ırağa.
Gele gele geldim en son durağa,
Göçerken can dosta güler yüz kalsın.
Ayaz’ım ben şaha kalktı hislerim,
Bir dilberi hayalimde beslerim.
Rüyaları onun ile süslerim,
Hatıramda bir sürmeli göz kalsın.
Ahmet AYAZ 53 Karakoç’a Mektuplar
DOSTA DOĞRU
İçimde har gözümde yaş,
Dosta doğru gidiyorum.
Yıllar geçti ellerim boş,
Dosta doğru gidiyorum.
Vurgun yedim genç yaşımda,
Küme küme dert başımda.
Kötü talih hep peşimde,
Dosta doğru gidiyorum.
Karanlığa ışık yaktım,
İhanete kurşun sıktım,
Boynuma bir kefen taktım,
Dosta doğru gidiyorum.
Gençliğimi vurdu tolu,
Bütün ömrüm gamla dolu,
Yâr çağırır Ayaz kulu,
Dosta doğru gidiyorum.
BİZİM ECE DERGİSİ.2014
SAYI,170. SAYFA 14
Ahmet AYAZ 54 Karakoç’a Mektuplar
PARA
Para,
Bütün dalkavukları,
Peşinden sürükler.
Ve onları körükler;
Ağama alkış diye.
Ahmet AYAZ 55 Karakoç’a Mektuplar
HEKİMİY’E MEKTUP
Hekimi dostuma bir selam olsun,
Benim için birkaç satır yaz derim.
Hoş sohbet ehline, hoş kelam olsun,
Yeni sayfalara, esip toz derim.
Höto’nun çadırı sohbet yerimiz,
Gül bağında nergis kokar terimiz.
Kumru Dergisinde saklı pirimiz,
Methiyeler yazılsa da, az derim.
Elime kalemi aldım burada,
Kimler gitti, Acep kim var kurada.
Her gün ben de bekliyorum sırada,
Erenlerin saflarına sız derim.
Ayaz’ım ben, dertlilerin derdinde,
Tutsak kaldım öksüzlerin yurdunda.
Yorgun düştüm koç yiğitler ardında,
Ömür bitti artık mevsim güz derim.
Ne olursun, birkaç satır yaz derim.
NOT; Hekimi:: Dr. Ahmmet Çevik (Şair)
Höto’nun Çadırı: Mehmet Kara’nın yayınevi ile Mavi Dergisinin önündeki kamelya.
Kumru Dergisi: Av. Abdulhadi Bay’ın Gaziantepte yayınladığı kültür sanat edebiyat dergisi
Ahmet AYAZ 56 Karakoç’a Mektuplar
AHMET ALLPIR ELİF BİLGE DİLARA MURAT CAN
GÖNLÜMDE SEVGİSİ GİZLENEN GERÇEK;
KADIR İLE ÇOCUK VE BİRDE ÇİÇEK.
Ahmet AYAZ , Ulusal Bahartürk TV de Sezin Pınar’ın
Canlı yayında konuğu 02 Nisan 2014
ŞİİR HAKKINDA YAZILANLAR
Her vakit söylediğim gibi, şiir nihayet dil ve kelime işidir. Duygular, fikirler buluşurlar filan sonra gelir. Yahya Kemal bunu anlamış, fakat gücü yetmediği için sesle iktifaya (yetinmeye) mecbur kalmış.
Cahit Sıtkı TARANCI
Ziya’ya Mektuplar
Bir şiirde bir çok sanatlardan, bir çok unsurlar bulunabileceği gibi, hikaye unsuru da bulunabilir. Ama bel kemiğinin şiir olması gerekir.
Orhan Veli KANIK
Varlık Dergisi
Şiirin ekolü olmaz. Şiir sürekli bir arama araştırmadır. İster öge deyin, ister demeyin. Şiirin eskimesinin nedenlerinden biri de, belirli bir kümeye, kalıba, biçime bağlı kalmasıdır.
Hasan Hüseyin
Yazko Edebiyat
Ahmet AYAZ 57 Karakoç’a Mektuplar
Geçen yüzyılda büyük tanınan şairlerin çoğu, şiiri fikirde aramak yanılgısına kapılmışlardır. Onların eserleri bugün, bunun için okunmuyor. Okusak da sevemiyoruz. Fikir, düşünceye bağlı olarak zamanla değişir. Şiir ise insan kalbiyle devam eder.
Münis Faik OZANSOY
Hisar Dergisi
Eski şiirde ahenk, vezin, kafiye birinci derecede şekil unsurudur.Biz bunları inkar etmedik ama, yerine göre planlarını değiştirdik. Bazen öne aldık, bazen arkaya.
Nazım Hikmet RAN
Mapushaneden Mektuplar
Her şair, bize bir şey anlatmak, bir şey göstermek için yazar. Bir gaye gütmese bile, eserinin yekunu bize onun dünyasını verir.Yani her şairin kendi istesin, istemesin içinde çabaladığı bir dünyası vardır.
Necip Fazıl KISAKÜREK
Büyük Doğu Dergisi
Ahmet AYAZ 58 Karakoç’a Mektuplar
Şair ben’in peşindedir. Ama o “ben”, ben değilim artık. Benim bir halimdir. O da etrafına verir ama, “Ben”im vasıtamla ve bende olacak. Çünkü gerçekten bitmiş bir şiirde “ben” yoktur.
Ahmet Hamdi TANPINAR
Yaşadığım Gibi
En güzel, en büyük, en doğru şiir, müthiş bir hakikatın tazyiki altında hiçbir şey söyleyememektedir
Abdulhak Hamit
Makber
Şiir bir mucizedir. Karşılaşınca hayran kaldığımız.
Nurullah ATAÇ
Günce
Ahmet AYAZ 59 Karakoç’a Mektuplar
Şiir bir kelime mimarisidir. Ham maddesi dildir. Şair bir ilhamla o kelimeleri ören, yücelten, güzelleştiren söz mimarıdır. Şiir bir dilin musîsidir diyenler de var. Şair o esrarlı besteye imza koyan sanatkârdır.
Yavuz Bülent BAKİLER
Bizim Ece
Şiirin hası, okuyucunun beyninde iz bırakır.
Gerisi baş ağrısıdır.
Ahmet AYAZ
Kavgam Barış İçin
Ahmet AYAZ 60 Karakoç’a Mektuplar
İÇİNDEKİLER
01-SUNUŞ
02-ŞAİRİN ÖZGEÇMİŞİ
03-ÖDÜL VE PLAKETLERİ
04-YAYINLANMIŞ ESERLERİ
05 AHMET AYAZ İÇİN YAZILANLAR
14-ATATÜRK BAŞ ÖĞRETMENİM
15-MUSTAFA KEMAL O
16/ON KASIM VE ATATÜRK
17-ON KASIM GÜNÜ
18-ÇOK GÖRME
19-BUNLAR YAKACIK KÖYÜ ÇOCUKLARI
20-KÖTÜ KADER
21-SÖZÜN ÖZÜ
22-BEN HEP BAYRAMLARDA AĞLADIM
23-SELVİ SULTAN
24-VASİYETİM
25-KADERİN CELVESİ
26-İNTİHAR ETTİ
27-GEÇEN ZAMANA DAİR
28-HELE BAKIN
29-KAZAYA KALDI
30-ŞİİRLERİM
31-BEYİT
32-HOTÖ’NUN ÇADIRI
34-NE GÜZEL
Ahmet AYAZ 61 Karakoç’a Mektuplar
35-SON MEKTUPLARIN SONU
36-ANLADIN MI GÜLÜM
37-BEN OLMASAM DA
38-İSTANBUL
39-KAYBOLAN BİR SEVGİLİ
40-DANS ETMELİ SEVDA
41-ÖLECEĞİM GÜNÜ BİLMELİYİM
42-BEN SENİ SEVMEDİM Kİ
43-UMURUMDA BİLE DEĞİL
44-VAY BABOOO
45-SENELERİN ARDINDAN
46-GENÇLİĞİN İZİ
47-BİLMEZ Mİ BU ŞEHİR BENİ
48-ŞAİRSEM
49-KADIN
50-ŞAŞMA
51-SÖZ KALSIN
52-DOSTA DOĞRU
53-PARA
54-HEKİMİ’YE MEKTUP
55-ŞİİR HAKKINDA YAZILANLAR
59- BEYİT
61-İÇİDEKİLR
Ahmet AYAZ 62 Karakoç’a Mektuplar çocuk
Ahmet Alper Elif Bilge Dilara Murat Can
GÖNLÜMDE SEVGİSİ GİZLENEN GERÇEK;
KADIN İLE ÇOCUK VE BİR DE ÇİÇEK.
Ahmet AYAZ 63 Karakoç’a Mektuplar
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.