- 489 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Niğde Üniversitesi iletişim Fakültesi Öğrencisi Aykut Temelli ile...
Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi Aykut Temelli “ Hayat Felsefen Daha Sağlıklı bir Yaşam için İletişim”
Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Işıl Horzum, iletişim kurmayı seven bir insan ve engellilere karşı empati yapan bir işitme engelli yakını. Okullarına konuşma yapmaya davet etmişti beni. Aktif ve girişken bir öğrencisi olan Aykut Temelli ile tanıştırdı. Bende iletişimi seven Aykut ile röportaj yaparak fikirlerini kamuoyu tanısın istedim.
SORU – Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız ? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?
AYKUT TEMELLİ- Ben Aykut Temelli 28.08.1993 Adana doğumluyum. Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim.
SORU- Neden İletişim Fakültesi? Neden Niğde? Bu okulu yazmadan önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var
AYKUT TEMELLİ- İletişimi tercih etmemin en önemli nedeni Lise 2.sınıftan itibaren kendime en yakın hissettiğim bir fakülte olarak görmemdi. Çevremdeki insanlarla sürekli olarak diyolağa geçmeyi seven bir yapım var. Mezun olduktan sonra bu bölüm üzerine başaralı işlere imza atacağıma inandığımdan dolayı iletişimi seçtim. Niğde Üniversitesini seçmemin nedeni ise yaşadığım ile yakın olmasıydı. Beni etkileyen nedenlerden biriside bizler üniversitemizde iletişim fakültesinin ilk öğrencileri olma özelliğine sahibiz farklılık yaratabilme adına Niğde Üniversitesini seçtim. Okulu tercih ederken kafamda hiç bir soru işareti yoktu çünkü. Niğde Üniversitesi hakkında yeteri kadar donanımım vardı bu nedenle tercih listemde ilk sırada yer almıştı. Bugünde aynı düşünceler içerisindeyim. Niğde de yaşamaktan ve İletişim Fakültesinin bir öğrencisi olmaktan mutluluk duyuyorum.
SORU- Bize ailenizden bahseder misiniz? Anne ve babanız ne iş yapar? Kardeşleriniz nerede okur? Onların sizin bu çabalarınıza bakış açısı nedir?
AYKUT TEMELLİ- Ailem 4 kişiden oluşuyor. Babam,annem,ablam ve ben. Babam emekli annem ise bir fabrikanın yemekhanesinde aşçı olarak çalışmaktadır. Ablam ise Cumhuriyet Üniversitesi Pazarlama bölümü mezunu olup şuan özel bir sigorta şirketinde çalışmaktadır. Ailemden çabalarıma karşı sürekli olarak olumlu tepkiler alıyorum bu durumda beni daha da motive ediyor. İnandığım şey büyük başarıların aile desteğiyle gerçekleşeceğidir.
SORU- İletişim Fakültesi öğrencileri bile iletişim sevmezler.Siz ise iletişim kurmaktan, yeni insanlar tanımaktan çok memnunsunuz. Bunun hayatta ne gibi faydalarını gördünüz?
AYKUT TEMELLİ-Evet bölümümüzün de bizden istediği gibi iletişime önem veren ve sürekli olarak karşılıklı diyaloglara bulunan, öğrenmeye meraklı bir yapım var. Bugüne kadar böyle olmamdan dolayı kimseden olumsuz bir tepki almadım. Ayrıca herkesle zorlanmadan iletişime geçebildiğim için bu durum kendimi geliştirmemde yardımcı oldu. Biz iletişimcilerin uygulamayla yanı konuşarak ya da yazarak kendimizi geliştirebileceğimize inanıyorum. Son olarak sürekli olarak iletişim içerisinde olmanın insan psikolojini olumlu olarak etkilediğini düşünen biriyim. Sloganım daha sağlıklı bir yaşam için İletişim.
SORU- Öğrenci kulüplerinin öğrencilerin gelişimine ne katkısı oluyor?
AYKUT TEMELLİ- Sadece iletişim Fakültesi adına konuşacak olursam,tabi ki de kulüp çalışmaları bizlerin gelişimine ve bölümümüz üzerine aktif olmamıza yardımcı olmaktadır.
SORU- Bölümünüz, Fakülteniz ve Üniversitenizin gelişimi için neler önereceksiniz ?
AYKUT TEMELLİ- Bölümümüzün gelişimi için ilk olarak önereceğim durum daha fazla doçentin ve yardımcı doçentin olması isteğidir. Bölümümüzün tanıtımında ve bizlerin gelişiminde büyük katkılar sağlayacaklarını bir gerçektir. Fakültemizin gelişmesi adına ilk öncelik fakülte binamızın en yakın sürede yapılmasıdır. Bunun eksikliğini çoğu zaman hissetmekteyiz. Üniversitemizin gelişmesi için ve daha fazla öğrenci tarafından tercih edilmesi için ilk olarak çevre düzenine önem verilmesi gerekmektedir ve ayrıca öğrencileri yönelik üniversite içinde sosyal faaliyetlere daha fazla ağırlık verilmesi.
SORU-İletişim çağında en çok da gençlerin iletişim içinde olması gerektiği bir zamanda gençlerin iletişimden kaçınması nasıl bir duygu oluşturuyor İletişim Fakültesi Öğrencisi olarak sizde?
AYKUT TEMELLİ- İletişim çağında iletişim bizim adımıza zaman zaman sıkıntı veren bir durumdur. Çünkü herkesinde bildiği gibi buna biz iletişimcilerde dahil artık elimizden akıllı telefonlar düşmüyor,bilgisayar başından kalkmıyoruz. Böyle bir durumda evet basit bir şekilde istediğimiz insanlara ulaşıyoruz ancak bu durum aynı zamanda iletişimimizde kopukluklar meydana getiriyor. En yaygın olarak toplum içinde konuşmak yerine telefonla uğraşılması iletişimi yok ettiğimizin bir göstergesidir. Geleceğe yönelik olumlu düşünmem biraz kendimi kandırmak gibi olacaktır. Zamanla iletişime geçmede sıkıntılarımız artmakta ve en kötüsü de bu sıkıntıları yok etmek adına bir çözüm yolu bulamayışımız olacaktır.
SORU- Kitap okuyor musunuz? Kitap okumanın İletişim öğrencisi olarak sizlere ne katkısı oluyor ?
AYKUT TEMELLİ- .İletişim fakültesinde okuyan ve gerçekten bu bolum üzerinde başarılı işler yapmak isteyen herkes kitap okumak zorundadır.Ben de bir iletişimci olarak kendimi geliştirmeye yönelik düzenli olarak kitap okumaktayım.Kitap okudukça kendime güvenimin arttığına inanıyorum ve daha secici cümleler kullanıp etkileyici konuşmalar yapabildiğime inanıyorum. Böyle olmamı okuduğum kitaplara borçluyum.
SORU- Siz aynı zamanda iletişim ve kişisel gelişim alanında çalışmalarda bulunan insanlarla tanışarak kaynaşmayı çok seviyorsunuz. Bu size ne gibi katkılar sağladı?
AYKUT TEMELLİ- Şimdiye kadar alanında uzmanlaşmış kişilerle konuşup deneyimlerini dinlemek benim dış çevreye daha farklı pencerelerden bakmamı sağladı ve gelişimime olumlu katkılarda bulundu. Alanında uzman kişilerin bana anlatmış oldukları deneyimler bendeki çoğu olumsuzluğu yok etmede büyük katkılar sağladı.
SORU İletişim okumak isteyenlere neler tavsiye edersiniz ?
AYKUT TEMELLİ- İletişim okumadan önce iyi bir dinleyici olma özelliğine sahip olmamız gerekmektedir.İletişim Fakültesinde okumak bizlere sadece bir meslek kazandırmaz aynı zamanda gündelik yaşantımızda karşılaştığımız sorunlara daha farklı şekilde yaklaşabilme özelliği kazandıracaktır. Bu nedenle iletişim okumayı düşünen arkadaşlarım sadece meslek gözüyle bakmamalı.İletişim okumanın en çekici yanlarından biriside okuması eğlenceli bir bölüm olmasıdır.Benim nezdimde iletişim okumayı düşünün arkadaşlarım hiç bir şekilde tereddütte kalmamalıdır.
Çok sağ olunuz güzel bir söyleşi oldu.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.