Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Şiirşinas
Şiirşinas

Kahve Bahane

Yorum

Kahve Bahane

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

825

Okunma

Kahve Bahane

Kahve Bahane

En son ne zaman cebinizde ki beş lirayla mutlu olmayı denediniz? Beş lirayla bir otobüse binip, simit atıp martılara, geldiğiniz o yolu yaya yürüdünüz? Sadece kahve parası varken cebinizde ve kapalıyken telefonlarınız, hatta bütün teknolojiden uzak ne zaman kırk yıllık bir hatır edindiniz?

Eleştirim başta kendime ve bizi asosyal kılan bu kısır döngüyedir. Marifetlerin anadan kıza geçtiği bir dönemden; Facebooktan, instagrama doğru yol alan akıllı bir kısır döngü içerisindeyiz. Ben dahi çoğu zaman yapmaktan zevk duyduğum yemekleri sizlerle paylaştım, daha sonra yiyen, yemeyen hesabına bunu yapmaktan vazgeçtim ve yediğim yemekten uzun zamandır alamadığım hazzı aldım.
Öyle ki ne zaman yürüyüşe çıktınız, kulağınızda doğa sesleriyle. Kendimizi dünyaya kapatıp neden güzelim doğayı dinlemek varken, neden beyni yoran müzikler yerine, doğayla tempo tutmuyoruz?
Doğayı fotoğraflamak güzel, anılar güzel ve güzel eskimeyen eskiler. Peki kaçınız saatlerce bir dostu dinlediniz hiç telefona bakmadan? Akıllıların susturulduğu, akılsız telefonların habire meşgul ettiği bizler en son ne zaman bildirimsiz yaşadık dünyadan? Ayrılıklar, hasretler ne zaman bu kadar rahat ifade edilebilir oldu. Namazı kılınmayan, sözde en yakınımızı ,hangi ara derede sosyalden duyurur olduk?
Poz verme telaşını bir yana bırakıp Doğa Ana’yı en son ne zaman kucakladınız? Çamlıklarına Karadeniz’in ne zaman sarılmak istediniz? Doğunun kar kokusunu içine çekip ne zaman yıldızlara bakıp hâyâl kurdunuz?
Velhasıl çok yazasım, az zamanım var. Kahve bahane diyorum dostlar. En son ne zaman facebooktan dürtmek yerine bir dostu kahve içmeye davet ettiniz?

Kahve içesim vardı, yazdım ellaham. :) Kalın sağlıcakla, bol muhabbet ve âşkla…

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kahve bahane Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kahve bahane yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kahve Bahane yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ccelayir
ccelayir, @ccelayir
4.11.2014 15:17:24
''En son ne zaman cebinizde ki beş lirayla mutlu olmayı denediniz? Beş lirayla bir otobüse binip, simit atıp martılara, geldiğiniz o yolu yaya yürüdünüz?''

Buna yakın bir girişle başka bir arkadaşın paylaşımını okumuştum. O bir lira üzerine kurgulamıştı galiba.

Dediğiniz mevzularda sıkıntı büyük, ama öyle olmayan insan da var. Beş saat telefona bakmayan da olur, hatta telefonu sessize alan da.

O kadar sıkıntılı değil sanırım, doğruyu bulan yine bulur yine yaşar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL