Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- chesterfield
se
sessizliq.iyidir

Garip Bir Adam

Yorum

Garip Bir Adam

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

803

Okunma

Garip Bir Adam

“Selim İleri okumanın zorluğunu ancak onu okuyanlar bilir” diyerek elindeki kitabı ona kıyamayarak usulca masanın üzerine bıraktı. Beklemeye devam etti. Gelsindi artık. Gelmesini beklediği kişinin şu anda gerçekten beklediği kişi olmadığını bile bile içinden geçirdi onun gelmesini. Faydasızdı ve çaresizdi tüm bu düşünceler. Sıcak bir yaz gününün çorak Anadolu toprağını çatlatması gibi beyninin çatladığını hissetmiyordu. Aslında hiçbir şey hissetmiyordu. Bomboş bakıyordu duyamadığı sokağın gürültüsüne. İnsanlar saçma sapan bir senkronla yürüyordu. Sokak baştan sona bir akrostijdi ama ne yazdığını seçemiyordu herhalde. Zihninin aldanışlarıydı bunlar. Amaçsızca, kendince sinirleniyordu hayata. Onu duyan, bilen, fark eden kimsenin olmamasına mı yansındı, yoksa ruhunu yeşertecek eksik yanının burada olmayışına mı! Hiçbirinin farkını netleştiremedi.
Saf çaycı çırağının masasındaki boş bardağı alışını izledi. Önce işaret parmağı ve orta parmağını bardağın içine geçirip diğer parmaklarıyla da sağlamca tuttuktan sonra bardağı tepsiye bıraktı, ardından da çay tabağını tepsideki diğer tabakların üstüne. Masada duran kullanılmamış şekere hiç dokunmadı. Burası ya çok zengin bir çay ocağıydı, ya da bu saf çırak masada az biraz mağrurca oturan tatsız tuzsuz mendebur müşterisinin görüntüsünü tatlandırmak için farkında olmadan bırakmıştı iki beyazımsı küp şekeri.
Çırak: “Ağabey, tazeleyeyim mi?" Dedi.
Önce anlamadı, “ne” dedi, ama aslında soruyu duymuştu, duyduğunu kavradı ve “sonra” dedi.
“Sonra” ne demekse. Sonra bir bardak çay içsen ne olur, içmesen ne olur ki. Düşündü, düşündü. Bir meczup gibi gözlerini kısıp komikçe etrafına baktı. Önemsizce, her zaman “çok da tın” dediği zamanlardaki gibi yüzünü buruşturdu Nazlı’nın son söyledikleri aklına geldiğinde. “Olsun, yüreksiz de yaşıyorum”dedi. “sen aldın, kaçırdın yüreğimi benden, ama böyle de pekala yaşayabiliyorum” dedi etrafındakilerin duymazlıktan gelebileceği bir tonda.
Bir iç çekişin ardından çaycı çırağına bir göz işareti ile çay sipariş etti. Eline masaya bıraktığı kitabı aldı ve “Söyle Sayru, sen de çayı sevmezsin, değil mi?”

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Garip bir adam Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Garip bir adam yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Garip Bir Adam yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.