Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
bilgipaylas
bilgipaylas
@bilgipaylas

D.Ali Geziyor Sakarca Yaylasında

8 Eylül 2014 Pazartesi
Yorum

D.Ali Geziyor Sakarca Yaylasında

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

611

Okunma

D.Ali Geziyor Sakarca Yaylasında

Bu aralar yine gezmeye başladım.Geçen gün size Hayreddin Tokadi hazretleri türbesinin eşsiz güzelliğinden bahsetmiştim.Bugün size bir tarafı Düzce ilimize, bir tarafıda Bolu ilimize bağlı olan sakarca yaylasından bahsedeceğim.

Sakarca yaylasına nasıl gideriz ondan bahsedelim öncelikle.Bolu iline geldiğiniz zaman, E5 den abant yoluna dönen ışıklardan sonra abanta doğru yol alıyoruz.Tam 20 km sonra sağa doğru orman yolundan devam ediyoruz.Elbette sakarca yaylasına ulaşmak için alternatif yollar da yok değil. Mudurnu ilçe yolundan ve düzce dağ yollarıyla da yaylaya ulaşmak mümkün.Diğer yolları bilmediğim için size gittiğim yolu anlatacağım.Orman yoluna geçtikten sonra takribi 2-3 km sonra yol 2 ye ayrılıyor ben soldaki yolu tercih ettim. Sağdaki yolda sakarca yaylasına çıkıyor fakat; o yolu seçersek sinekli yaylasını atlamış olacaktık. 4 km daha gittikten sonra sinekli yaylasına ulaştık.Piknik yapanlar, yürüyüş yapanlar, horon tepenler yayla doluydu.Bir süre sinekli yaylasını gezdikten sonra hedefimiz olan sakarca yaylasına doğru yol aldık.

Sakarca yaylasına ulaşmak cesaret ister desek yeridir. Öyle dar dik yollardan geçtik ki görmeniz lazım. araç lastikleriniz iyi değilse sakarca yaylasına gitmeye kalkmayın yolda kalırsınız. Araç iyiyse zaten sıkıntı yok. Sonunda sakarca yaylasına ulaşmayı başardık. Bir tanıdığımızın teyzesine misafir olduk. Zaten halamlarda buraya piknik yapmaya gelmiş bu vesile ile yaylayı görmek nasip olmuştu. Pikniğimizi yaptıktan sonra araçla bir 1-2 km gittikten sonra yürüyüş yaptık.Kısacık gezmeyle bir dünya mantarları görmüştük. Elbette mantar çeşitlerini fazla bilmediğimizden mantar toplayamadık. Ama o temiz havası muhteşemdi.

1550 mt. rakımı olan yayla eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olup meraklıları için foto-safari ve trekking için çok uygun bir yer olduğunu gerçekten gördük.

Doğusunda çam, batısında kayın ormanı bulunan yayla, aralıksız kekik kaplı. Hayvanlar doğal olarak bu ortamda otluyor, kekikler hayvanların etine sinip tadını etkiliyor.Yaylada gördüğümüz gerek küçük baş, gerek büyük baş hayvanlar gayet yapılıydılar. Orada karşılaştığımız teyzeler buraya trmmuz, ağustos ayında gelmemizi söylüyorlardı.O zaman Sakarca yaylası kekik ve yayla çiçeği kokusundan geçilmiyormuş.

Sakarca yaylasında zaman su gibi akıp geçmiş.Hava iyice kararmıştı.Ortamda iyice yayladasınız hava daha da soğuyacak dercesine buz olmaya başlamıştı.Aklınızda olsun; Buraya gelirseniz mutlaka üstünüze kalın elbiseler alın. Biz Boluyu bildiğimiz için yanımızdan eksik etmiyoruz. Artık dönüş saatimiz gelmişti. Buradan ilerleyen zamanlarda tekrar fırsat bulurda geliriz inşallah umuduyla ayrıldık.

Boluyu gezmeye devam edeceğiz.Bir başka zaman yine sizlere diğer doğa güzelliklerini anlatacağım arkadaşlarım.Şimdilik hoşçakalın.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
D.ali geziyor sakarca yaylasında Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz D.ali geziyor sakarca yaylasında yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
D.Ali Geziyor Sakarca Yaylasında yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.