Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. s. carnot
Gülşen Kazgın
Gülşen Kazgın

Günaydın Pazartesi

Yorum

Günaydın Pazartesi

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

2672

Okunma

Günaydın Pazartesi

Günaydın Pazartesi

Ah nice kez küseceksin daha aynadaki kendine. Her seferinde , bir derin nefesle bakıp ruhunun içine , barışacaksın elbet yeniden ve yeniden aynadaki ötekinle…
Günaydın Pazartesi . Sen ki haftanın başı , bizim yolculuklara cam kenarı biletimizin kesildiği , çayın , günün güneşin daha bir taze olduğu günsün. Sen ki , umuda dair , başlangıçların en korkusuz olanısın. Sen ki , elinde tuttuğun bayrağı hiç yere indirmeyensin. Kalbin böyle her daim cesur mu ki ?

Sen de biliyorsun .

Zamanın elinde bir makas . Kesiyor umarsızca en beklemediğimiz kat izlerinden. Kestiğin yok olup gider mi devrin makası ? Acısı kabuk bağlar mı ? Kaç dikiş izin varsa , o kadar hatırlarsın işte. Hatırlayarak yaşamak boynumuzun borcu değil mi ?
Ve biz ,sen o ,diğerleri , o sahnenin başkahramanı…
Rolün ezberinden çıkar mı ?

Ne vakitler sığmış an denilenin içine . Ne acılar varmış , umuda evrilmiş her seferinde.


Yalın ayak yürüyor kadın . Elinde kelimeler , elinde anlamlar , elinde hisler Savuruyor her bir adımda toprağa. Savuruyor hangi canın ruhuna değdiğini iyi bildiği gözyaşlarını ,onların yanına. Kim bilir ,ekiyor beklide her bir kelimeyi yeni günün umuduyla

Günaydın Pazartesi. Çiçeklerini açtır herkesin gönlünde. Baharı müjdele ,hatırlat o sızılı yüreğe de.


Ey toprağıma ruhundan üfleyen , canım tenime emanetken , ruhum sana doğru her nefeste. Her nefeste yeniden ve yeniden…

Günaydın Pazartesi. Günün güneşin bol olsun. Valizini hazırlayıp yola koyulanlara hatırlat ki yanlarına en sevdikleri şarkıları alsınlar. Hatırlat ki o şarkıların içinde her daim umuda dair masallar olsun.

Zamanın şahidi melekler iş başında yine . Yazıyor da yazıyorlar.
Masum bir gülümseme dokundurup kimilerinin yanağına , içini sevgiyle dolduruyorlar.

Ah cana şifa olan , sen ki kimin gönlü sızılıysa orada zuhur eden…

Ey toprağıma ruhundan üfleyen , sensin cana güç veren...




Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Günaydın pazartesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Günaydın pazartesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Günaydın Pazartesi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ironi
ironi, @ersinbasegmez
24.3.2014 16:19:13
10 puan verdi
Zamanın elinde bir makas . Kesiyor umarsızca en beklemediğimiz kat izlerinden. Kestiğin yok olup gider mi devrin makası ?

benim de üzerinde çok düşündüğüm

tebriklerimle
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL