Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
Duygu Namlı
Duygu Namlı
@duygunamli

Daha Çocuksun Be Adam.

26 Kasım 2013 Salı
Yorum

Daha Çocuksun Be Adam.

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

774

Okunma

Daha Çocuksun Be Adam.

Daha Çocuksun Be Adam.

Kalbinin en hücra köşesine sakladığın o güneşe bak adam. İçini kavuran o çöl ateşini yak ve biriktirdiğin tüm nefretleri içine at. Bir kadeh koy önüne,yanına bir kaç meze,tam karşına bir resim yerleştir,taa ki bulanıklaşana kadar bak. Sahil kenarlarından topladığın taşları sakla bir kavanozda ve arada sırada kapağını açıp ciğerlerine kadar çek kokusunu. Yüreğine bir kadife örtü ser adam perdelerini sıyır,yağmur damlasın içeriye. Okyanus olup taşsın gözlerin ıslat yanaklarını,aynada halini gör.Biliyorum ki sevilmedin hiç,o yüzden hep ıslaktı göz bebeklerin. Kapınızın önünde ki o soğuk betonlarda oturup kış boyu yırtık postallarının üstüne basıp yürüdün. Üstelik babanda yoktu o yüzden adın hiç çocuk olmadı. Haline bak adam.. Harap olmuş yıllarına bak.. O sevdiğin kadının resmine bak. Kardeşlerine sarılmadın hiç,onlar senden hep ayrı,hep başka. Zaten hep sana geri dönüceğini bile bile yolladığın kartpostallar ulaşmadı hiç adresine. Evinizin önünde ki o soğuk taşlarda büyüdün adam. Karşı komşunuzdan gelen plak seslerini hala anımsar durursun. Çocukluğundan arta kalan tek tını onlardı azizim. Renkli bilyeler dökülürdü sokağın başından aşağıya sen sadece seyrederdin. Yok denilicek kadar azdı resmin,bir tek kartpostalların var ardına anısını bile yazmadığın. Gazozun tadını bilmez dilin,sokaktan topladığın kapaklarıyla bir kaç defa oynamışsın zamanında.
Gizli kutuların içinde bir resim buldum geçenlerde,daha 15 yaşında yoksun ilk tütünün elinde ve yine kimse yok çevrende. Yenmiş tırnakların,dağınık simsiyah saçların,yamalı kahverengi pantolonun ve tabanı yok olmaya yüz tutmuş postalların. Zeytin çekirdeğini anımsatan gözlerinde iyileşmemiş o kadar yara var ki. Üstelik daha çocuksun be adam.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Daha çocuksun be adam. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Daha çocuksun be adam. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Daha Çocuksun Be Adam. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Duygu Namlı
Duygu Namlı, @duygunamli
29.11.2013 02:24:46
içinde kalan ukteler onu hala çocuk yapar,yaşayamadıkları onu katılaştırır ve evet çocukluğunu unutur ama büyüdüğünde gözünden akan tek damla göz yaşında hatırlar içinde var olan çocuğu. anlatılmak istenen bu.
Serhat Uzunkök
Serhat Uzunkök, @serhatuzunkok
27.11.2013 09:10:43
Bunları yaşayan çocukluğunu yaşayamamıştır ki.daha çocuk bile değildir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.