Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - pitigrilli
muzaffer40
muzaffer40

ELİMİN ÇAMURUYLA //

Yorum

ELİMİN ÇAMURUYLA //

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

531

Okunma

ELİMİN ÇAMURUYLA //

ELİMİN ÇAMURUYLA //

Yaş ilerledikçe bir işe yaramamanın sıkıntısını çeker dururdum.
Birden aklıma eşimin ev ve el işlerinde yardım etmek fikri geldi.
Eşime bu teklimi ilettiğimde o kadar çok sevindi ki, gözlerinin içi gülkadıncağızımın valla.
Hem evde olurum
hem eşime şenlik olurum,
hem de ona yardım ederek bir işe yaramış olmanın mutluluğuna ererim dedim kendi kendime…

Yeni işime başlamamın daha bu ilk gününde, eşimin bana verdiği görev; gelep tutmak oldu.
Evet, yanlış anlamadınız, eşim yünü sararak yumak haline getirecek, ben de karşısına oturup, yün gelebini resimde gördüğünüz gibi kollarıma takıp, eşimin yumak sarmasına yardımcı olacağım hepsi bu …

İlk günümde bu işten keyif aldım ama, ileriki günlerde ev işlerine yardımcı olup olmayacağımı pek kestiremiyorum.
Zaten eşim de daha ilk günü “ sen bu işi sürdürmezsin bilirim” demeye başlamıştı ya..Moralimi bozup, iş yapma şevkimi de kırmıştı zaten ta en başından.

İkinci günü sabahtan erken iş başı yapmıştım ki; tam o sırada kapı çalındı, eşim açtı kapıyı, gelen komşumuz Fatma hanım.. Beni kolumda yün gelebi ile görünce birden tepki göstererek “eliyin çamuruyla kadın işine karışmasan olmaz mı? “ demez mi? Utandım…
Hopballl …
Telaşla gelebi kollarımdan sıyırıp attım ve işime de son verdim, Fatma hanımın bu sözü üstüne …
Bir daha mı? tövbeee !..
elimin çamuruyla kadın işine mi karışırım !..

Bu sözü küçüklüğümde annemden de duymuştum da ne anlama geldiğini çözememiştim o yaşlarımda.
Erkekler için “eliyin çamuruyla kadın işine karışma”
ve kadınlar için olanı “eliyin hamuruyla erkek işine karışma” derdi

Kimse kimsenin işine karışmasın mı demek isterler, yoksa, beceremeyeceğin işin başına varma mı derler ne, kim bilir ..

Sizce de doğru mu ?


*muzaffer yıldırım

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Elimin çamuruyla // Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Elimin çamuruyla // yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ELİMİN ÇAMURUYLA // yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
athena
athena, @athena
10.10.2013 15:02:22
Bence doğru değil, olmamalı ? Günümüzüde hamurlu eller mecburen he işin içinde çamurlu ellerinde hamurlu ellerin alanına girmesi gerekiyor yeri geliyor.Dayanışma şart.Hayat paylaştıkça güzel ama hiç bilmediğiniz bir işe pat diye girin demek değil bu.Burdada verdiğiniz örnekte olduğu gibi başınızda bir usta sizde ona yardımcı olmak istemişsininiz ne güzel bir düşünce.Kalıplaşmış ve zamanın gerisinde kalmış bu sözlerle hareket edilmesi birazda kolaycılık belki günümüz için.Saygılarımla.
neneh.
neneh., @neneh-
10.10.2013 00:12:32
:)) Çok zor bir soru...İş bölümü yapmak en iyisi bence..O zaman erkek bayan ayrımı olmuyor işleri yaparken..Mesela biri soba doldurup yakacak ise biri odunları kıracak...Hangisinin pazıları kuvvetli ise baltayı o kullanacak zaten...Hem unutmamak gerekir ki en güzel yemekleri pişiren aşçıların çoğu erkek...Yani bayanın yemek pişirmeyi becerememesi durumunda erkek tabi ki sofranın selameti bakımından mutfağın yolunu tutacak..İp sarmaya gelince gelepi karıştırmadan tutmak beceri isteyen bir iş..Erkeğin bu işi yaparken büyük bir becerisi varsa elinin çamuruyla da olsa ipi kirletmemek şartıyla yapmasında bir sakınca yok...Saygıyla...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.