Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - einstein
mehmet ali unsal
mehmet ali unsal

Barış ve huzur

Yorum

Barış ve huzur

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

4100

Okunma

Barış ve huzur

Barış ve huzur

Günümüz insanlarında davranışlar insanlara göre değişiyor.Bazı kimseler doğru olmayı yeğlemişlerdir.
Bazıları da adamına göre hareket etmeyi..."Mevlana h.z lerinin sözü var.Ya olduğun gibi görün,yada göründüğün gibi ol."Her zaman her yerde aynı olmak veya olmamak yaratılış gereği olmasa gerek.
İnsanların zamanla edindiği bir huy olarak karşımıza çıkıyor.Toplum düzenine uymak veya uymamak gibi bazı önemli davranışlarda insanların maneviyatına ters düşüp düşmediği de önemli bir davranış biçiminin toplum ahlakı ile ne derecede bağdaşıp bağdaşmadığı akıllarda soru işareti olarak kalabilir.Onun için insanlar dürüst ,insanlara imaj olarak iyi bir imaj bıraktırabilenler insanlar arasında toplumun en sevdiği ve değer verdiği kişiler olarak kalırlar.Örneğin toplumun vazgeçilmezlerinden olan dürüstlük ve cömertlik en güzel huylardan biridir.İnsanların bizlere karşı saygı ve sevgisini kazanmanın en güzel yollarından biridir. Dinende iyi huyların mükafatı ,kötü huylarında cezası vardır.mesela;Peygamberimiz bir hadis_i şeriflerinde şöyle buyuruyor:
Hilekâr, yaptigi iyiligi basa kakan ve cimri cennete giremez.
H.Şerif.
Yukarıdaki hadiste bildirilene göre kötü bir davranış biçimi olarak bizlere anlatılmıştır..Toplumda huzur ve dayanışmanın devam-etmesi için toplum birerlerinin eğitilmesi şarttır.Yediden yetmişe her insan eğitilmelidir.Eğitimsiz bir toplumda her türlü olumsuzlukların olması kaçınılmazdır.Toplumun cahil kalması o toplumu her yönü ile etkilemektedir.olumlu luk bir tarafa olumsuz yönde etkili olduğu herkezce bilinmektedir.
Yüze Atatürk diyor’ki : " Cahillik yok edilmedikçe , yerimizdeyiz demektir yerinde duran her şey geri gidiyor demektir."
Kısa ve öz olaraktan her şeyi anlatmış .onun için eğitimin önemli olduğu bu sözde önemle vurgulanmıştır.Yine bir yabancı bilim adamıda şöyle der:Ekmekten sonra eğitim bir milletin en büyük ihtiyacı (Paul Ricter.
Günümüzde bazı toplumlarda eğitimin bilinç dışı yapılmasından kaynaklanan büyük olumsuzluklarında olduğunu hepimiz biliyoruz..İnsanlar aynı ülkede birbirlerinin canlarını alıyorlar .Bunlar gerçekten bilinçli eğitim alsalardı birbirlerinin canlarına kıyarlarmıydı?Dini,ahlaki,milli eğitimlerini eksik oluşları hem kendi toplumlarına zarar veriyor,hemde çevresindeki toplumlara ister istemez zararı dokunuyor..Bunları gözardı etmemek gerekir.İnsanların toplum içinde huzur ve barış içinde yaşamaları için daima eğitim gereklidir.".Eğitimsiz hayat demek kılavuzsuz gemi demektir.M.Ali Ünsal.)
Bizler düşen toplumumuzun en küçük bireyinden en büyük bireyine kadar eğitmemiz bizce en uygun olanı olacaktır..İnsanlar eğitim devam ettikçe huzur ve barış içinde olacaklardır..
Bütün dünyada huzur ve barışın daim olması dileğimle.

M.Ali Ünsal.
27.08.2013.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Barış ve huzur Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Barış ve huzur yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Barış ve huzur yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
YARALI DİVANE
YARALI DİVANE, @yaralicd-vane
30.8.2013 02:02:31
Üstadım katılmamak mümkün mü sözleriniz altın değerinde eğitim hayatın her alanına yayılmalı İnsan yüreklerine ön yargıdan uzak insan sevgisi hoş görü ve yapıcı duygular fomatlanmalı ahlak kural ve kaideleri beyinlere yüklenmeli barış ve huzur içerisinde bir Ülke vede Dünya temenni ediyorum selamlar..
Derebey
Derebey, @derebey
29.8.2013 08:02:25
Muhterem dost.
Söylediğiniz gibi her şeyin başı güzel bir eğitimden geçer.

Yüce Allah, biz insanlara göndermiş olduğu Kuranı kerimine şöyle buyuruyor."oku, oku Rabbinin adıyla oku.
Diye başlıyor, bir hadisi şerif'de Kadın ve Erkek her müslümanın ilim öğrenmesi farz kılınmıştır.beşikten mezara kadar ilim öğrenmenin farz olduğu yüce bir dinin temsilcileriyiz.ne mutluki Rabbim bizleri böyle bir peyğamberin ümmeti olarak yarattı.
Makaleniz unutulan değerlerimizi ve meziyetlerimizi bize yeniden hatırlattığı için size teşekür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.dostluk ve barış içerisinde kalın.

Selam ve sayğılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.