Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
şebiyelda
şebiyelda
@sebiyelda

İCİMDE YASAYAN BEN

19 Temmuz 2013 Cuma
Yorum

İCİMDE YASAYAN BEN

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

547

Okunma

İCİMDE YASAYAN BEN



Kucuk bir kiz cocugu iken magdur kaldigim , anlasilmaz bir bilmeceydi icimde "anneni mi daha cok seviyorsun , babani mi ?"
O zamanlar bu soruyu duyunca koca bir labirentin icinde hissederdim kendimi
Neden sorulurdu ki bu soru , nasil yanitlanirdi.
Anneydi tabi. ANNE
Bu dort harfe sigdirilan , koca anlamlar yuklu iki hece , ateslerle gecirilmis hastalikli gecelerin sabahinda uykusuz gozlerle bakan sevimli gulus, yureginin yaralarina bastirilan gazli bir bez , hayalleri susleyen sihirli bir dokunus , olumsuz bir kahraman ...Annem gozumde koca bir cinar agaci , golgesinde dinlenip hayat buldugum , yapraklari dokulup yaslandikca hala guzel kalan , yasayan , kokleri guclu bir cinar agaci.
Cehresinde kendimi buldugum , her kizisinda catilan kaslarinin arasinda beliren alin cizgilerinden tek tek okudugum sevgi, ask , bazen duydugum ufak kizginlik bazen bagirarak soyledigim iki soz bazen de dizlerine yatip duydugum iki ezgi ,kargasalarin arasindan dokulen iki damla gozyasim , yasamim boyunca edinecegim tek kadin modeli .Annem , icimde yasayan ben.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İcimde yasayan ben Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İcimde yasayan ben yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İCİMDE YASAYAN BEN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Fırat Avcı
Fırat Avcı, @firatavci
19.7.2013 11:02:21
Yaşamın en zor sorusuymuş gibi gelir değil mi? Hoştu.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.