Bir iyiliği yapan değil, iyiliği gören hatırlamalıdır. cicero
Fırat Avcı
Fırat Avcı

Gök Bozumu

Yorum

Gök Bozumu

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

572

Okunma

Gök Bozumu

Balıkların çektiği bir fayton. Dere boyunca ilerliyor. Türlü çiçek ve ağacın arasından geçiriyor içindekileri.

Ben de o faytondayım. Şehir karmaşasından, gramafon sesinden, geceden, aklıma batıp duran iğnelerden ne vakit sıyrılmışım bilmiyorum.

Dirseğimi süslü kenarlıklardan birine dayamış öylece oturuyorum. Gözlerim yine perdeli. Manzarayı yalnızca duyabiliyorum. Kokuları renkleri anlatıyor bana masalcı.

Şimdi bir mermer yükseltinin yanından geçiyormuşuz. Az ilerimizde yol toprağa dönecekmiş. Sarsılabilirmişiz.

Hangi sarsıntı umurumda olacak bu saatten sonra? Bütün bütün eksiliyorum kendimden ve azalıyorum günbegün. Ayaklarım yerden uzakta, bulutları güneşe ödünç vermişken hangi sarsıntı?

Birden hızlanıyoruz. Balıklar huysuzlanıyorlar. Çok geçmeden karanlık oluyor her yan. Ben bile karanlığı sezebiliyorum. Karanlığımdan daha büyük bir karanlığı ilk kez hissediyorum. Korkularım yoluyorlar yüzümü, terliyor avuçlarım, gök bozuluyor ve saçlarıma değiyor yitik zayıf öykümsü ne varsa.

Uzuyor gece, kasvet giyiniyor insanlar, susuyoruz bir de. Söylememek için kimseye burada olduğumuzu, yalan söylememek için bir de susuyoruz. Kavlimiz duruyor orta yerimizde. Ve yol yontuyor benliklerimizi. Ama en çok ben yoruluyorum, ben bana doğru yontuluyorum...

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gök bozumu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gök bozumu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gök Bozumu yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ironi
ironi, @ersinbasegmez
14.7.2013 09:31:15
sen sana doğru yontulman
bunun kadar insanın içini acıtan ne olabilir ki

tebriklerimle
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL