Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
penbegül  yılmaz
penbegül yılmaz

YAĞMUR YAĞARKEN

Yorum

YAĞMUR YAĞARKEN

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

737

Okunma

YAĞMUR YAĞARKEN


Yağmur yağarken bir an önce eve yetişmeyi mi düşünür insan yoksa başka şeylerde düşünür mü?
Ben sadece eve yetişmeyi düşündüm. Ne bir sevgili geldi aklıma ne de başka bir şey bir an önce eve yetişmek istedim. Gök gürlemesi bir taraftan, bardaktan boşalan yağmur damlaları diğer taraftan.
Bir insanın seni sevmesi yağmurdan anlaşılır mı? Yağmur yağıyor, şemsiyen var ama eve gittiğinde, üstün sırılsıklam olmuş. yağmura kızar mısın yoksa birinin seni ne kadar çok sevdiğini anlarsın yağmurdan?
Yağmurla ilgili bir söz şöyle der:
“ bir yağmur damlası seni seviyorum anlamı taşısaydı ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın inan ki bir tanem her gün yağmur yağardı.”
Ben yağmur yağarken eve geldim üstüm başım ıpıslak olmuş. Önce yağmurun yağmasına kızdım, sinirlendim ama sonra aklıma bereket diye kelime geldi.
Allah tarafından gönderilen bereket yağmurları mıydı bunlar? Hoş biz insanlar güneş olur yandık deriz, yağmur olur ıslandık deriz. Biz insanların ortak noktası neredeyse % 50 civarında.
Hani küçükken hepimizin öğrendiği bazı tekerlemeler vardır yağmur la ilgili bir örnek vereyim:
“ Yağ yağ yağmur,
Teknede hamur,
Ver Allah’ım ver,
Sicim gibi yağmur.”
Yağmuru seven bir kişilik miyiz biz? Nedense sicim gibi yağmur isteriz. Sürekli, devamlı yağsın isteriz ama bazılarımız.
Kuraklık olan yerler yağmur ister, fazla yağmur alan yerler örneğin Karadeniz bölgesi gibi…yağmuru fazla istemez. Çünkü; yazın fındık kurutan yerler var kuruması için güneş gerek böyle bir durumda yağmur istenmez.
Biz sanırım yağmuru doğru yerde ve doğru zamanda yağarsa isteriz. O zaman yağmur korku mudur bizim için korkmalı mıyız bir yağmurdan?
Hangi şartta olursa olsun, yağmuru istemeyen tek yer kalbimiz olsa gerek.
Gemlik/28.05.2012/pazartesi


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yağmur yağarken Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yağmur yağarken yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YAĞMUR YAĞARKEN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
interment
interment, @interment
29.4.2013 22:07:56
9 puan verdi
Eğer yağmur sizi ıslatacaksa bırakın ıslatsın,hayat yaz yağmuru kadar kısadır ve niceleri yağmurun bereketini anlamadan savrulup gider. Yağmuru anlamak hayata yağmak demektir,hayatın en canlı en diri olduğunuz anıdır.Bilincinizin her yönde genişlediği aydınlanmadır. Yağmur sizi ıslatacaksa varsın ıslatsın,canınız sıkılıyorsa bırakın sadece sıkılsın.
meselci
meselci, @meselci
29.4.2013 21:52:32


Yağmura dair sağanak satırlar okudum
senden.

:)
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
29.4.2013 19:54:50
Beğeni:
0
Okunma:
737
Yorum:
2
BEĞENENLER
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL