Bir insana iki türlü bilgi nasip olur : biri, başkaları tarafından verilen, diğeri ve en önemlisi ise, kendi kendine kazanılandır. -- gibbon
yaban gülü(gurbetbaci)
yaban gülü(gurbetbaci)
@yabangulu-gurbetbaci-

23 Nisan baska bir Bayram benim icin

23 Nisan 2013 Salı
Yorum

23 Nisan baska bir Bayram benim icin

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1175

Okunma

23 Nisan baska bir Bayram benim icin

23 Nisan baska bir Bayram benim icin

Bugün 23 nisan cocuk bayrami.Bugün cocuklarin degilde benim ve cocuklarimin bayrami.Babalari Türkiye gezisine gitti ve bir hafta oldu.Yollarini gözlemekdeyiz.Heyacanli bir bekleyis var icimizde.Cocuklugumdan buyana ilk defa bugünkü 23 Nisanda cok sevinecegim.Bugünü kocam bize hediye edecek ve aksama evimize yine gelecek.Unutmayacagim 23.04.2013 Tarih gibi kazinacak yüregime.Belkide bu tarihi hic hatirlamayacagimama hatirlayacagim sey o günün 23 nisan olacagidir.

Kisa bir süreydi ama cok uzun gecdi ben vede cocuklarim icin.O gitti ve ben yine yataklara düsdüm.Adam giderken sanki üzerime okuyup üflüyor gülüp oynamasin özgürlügün tadini cikartmasin diye.En son ki gidisinde de böyle olmusdu.Dul avrat konumuna düsüp mutsuz vede huzursuz bir hafta gecirdim.Anladimki hayatin anlami,yasamanin anlami oymus.O yok huzur yok, mutluluk yok,yemek icmek bile keyif vermedi bana.Moralim bozuk catacak yer arar gibiyim.Sükrediyorum kendi kendime iyiki geri gelecek ve bizi yine sevindirecek ,diye.

Cocuklarin kendi anahtarlari var.Okuldan gelince zile basmdan acip iceri giriyorlar.Anahtar kilide takildigi an kücükler; babaaaaaaaaaaa,babaaaaaaa,anneee babam geldiiiiiiiii,diye bagiriyorlar.O an hüngür hüngür aglamamak icin kendimi zor tutuyorum.Neden? derseniz nedeni babasiz kalan cocuklar.Bizim babamiz bugün gelecek ya onlarin babasi? asla geri gelmeyecek ve ;yavrum ,diyemeyecek onlara.Ne acidir genc yasda babasini anasini kaybeden cocuklara.Esinden ayri bir arkadasim var.Ona anlattim yaman hallerini ve aldigim cevap beni cok üzüdü;

biz ne yapalim Ayse? benim cocuklarim istemezmiydi hergün babalarini görmeyi.Ben istemezmiydim kocamla birlikde ayni sofraya oturmayi,ayni yasdiga bas koymayi,cocuklarimizla birlikde güle oynaya evimizin icinde dolanmayi..dedi ve cigerimi yedi zavalli bacim.Allahim herkesin yuvasina huzur vede mutluluk versin insallah.Sevenleri ayirmasin insallah.

Bugün 23 Nisan nese doluyor insan
bugün yarim bana gelecek
gelipde evimize nese huzur getirecek
ne kadarda muhtacmisim ben ona, anlayamamisim
yanimdayken onun varligini hafife almisim
megerse aldanmisim
anladim ki ben ona gönül gözüyle iyiden iyiye baglanmisim
o gitti nesem gitti,huzurum yitti
sevmeyi ve sevilmeyi ondan ögrenmisim
yasama sevincim bitti
bugün 23 Nisan nese ve huzur doluyor insan
cünkü o bugün gelecek ve benim icin hayat kaldigi yerden tekrar devam edecek.


23 Nisan kutlu vede mutlu olsun.Dilerim ki Allahdan bütün cocuklar mutlu olsun.Aglayan cocuk kalmasin yer yüzünde.Anasiz babasiz cocuklarinda insallah yüzleri güler ve onlarda hayata yasama sevinciyle sarilirlar.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
23 nisan baska bir bayram benim icin Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 23 nisan baska bir bayram benim icin yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
23 Nisan baska bir Bayram benim icin yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yunus1993
yunus1993, @yunus1993
23.4.2013 15:07:28
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN İŞİNİZ GERÇEKTEN ZORMUŞ. İNŞALLAH SİZE HER GÜN BU 23 NİSAN OLUR.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.