Bir kadının yeniden evlenmesi, onun ilk kocasından nefret ettiğini gösterir. bir adamın yeniden evlenmesi, onun ilk karısını çok sevdiğini gösterir. oscar wilde
rsmcnb
rsmcnb

KİMİN KADINLAR GÜNÜ

Yorum

KİMİN KADINLAR GÜNÜ

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

594

Okunma

KİMİN KADINLAR GÜNÜ

KİMİN KADINLAR GÜNÜ?

8Mart 2013 günü TRT 1’de bir program dinledim. Programın bayan konuğunu aklımda kaldığı kadarıyla anlatmak istiyorum. Programı baştan izleyemediğim için ne programın sahibini ne de konuğunun adını bilmiyorum. İkisinden de özür dileyerek yapılan konuşmaları beğendiğim için aklımda kalanları paylaşayım da izleyemeyenlerin de yararlanmasını istedim.

Efendim, konuğun on parmağında on marifet vardır. Kitapları, çeşitli dallarda sayısız ödülleri varmış. Halen bir kurumda çocuklarla ilgili bir görevi, iki yerel radyoda programı varmış. Ödüller kazanmasına kitaplar yayınlamasına rağmen kendisini yazardan saymıyor. Gerçek yazarlara saygısızlık olur diyor. Konuk, kendisini şöyle anlatıyor, mealen:

“23 yaşımda kazandığım sınavla çocuğumun okuduğu okula müstahdem atandım diyor. Görevimin ilk gününde müdür beni;
-Buyurun hocanım diye karşıladı.
-Öğretmen değilim efendim, buraya müstahdem olarak atandım.
-Sen paspas yapamazsın kızım.
-Yaparım efendim, paspas yapmak da ne ki!
O günlerde başkalarına dantel örüyordum. Çocuğumun harçlığı için. Kirli paspası görünce, “Ben bu işin patronu olacağım.”dedim. Bu gün eşimle kurduğumuz temizlik şirketimizde yüz elli kadar çalışanımız var.

Eskişehirde yaşıyorum. Bir kuruluş, program yapmamız için bizi Artvin’e gönderdi. Orada hamur açtım, eşimle yöresel oyunlar oynadık. Yaptığımız program birinci seçildi ödül aldık. Kazandığımız parayı Eskişehirli yoksul öğrencilere dağıttık, belgeli olarak. Program Artvin’le ilgiliydi ama para, Eskişehir’in hakkıydı.

Şu anda hem iş kadını, hem de açık öğretim öğrencisiyim. Öğrenimin beşikten mezara kadar süreceğine inanıyorum.”

İşte böyle kadınların dünya emekçi kadınlar günü kutlanır. Yoksa köleli köpekli evde oturduğu halde çocuğuna bakıcı tutanların, Kıbrıslara gidip, kumar oynayanların değil.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kimin kadınlar günü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kimin kadınlar günü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KİMİN KADINLAR GÜNÜ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Belgin Sönmez
Belgin Sönmez, @belgin-sonmez
8.3.2013 21:13:23
10 puan verdi
Bende size katılıyorum..Emekçi sözcüğü her ne kadar birilerine has gibi bir tarz oluştursada birileri. Emekçi kadın bir anne insan hasletlerini özünde koruyan ve korumuş sizin gibi insanlar için değerlidir..Kadınlar gününde birden babaannem aklıma geldi bu gün..Daha çocuk yaşta beş şişle çorap örer Sivasta pazara gidip satar para kazanırmış. Öpülesi bükük parmaklarını anımsadım rahmetlinin...Saygılarımla..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL