- 934 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Yeni Şiir Kitaplarım Çıktı
Sevgili okurlarım, “Serhat Kültür Dergimizin” bu sayısında, sizlere edebiyatın tarihle olan ilişkisi hakkında birkaç söz ettikten sonra, şiir kitaplarımın okurlarıyla buluştuğu üzerine bir takım açıklamalarda bulunacağım. Aynı zamanda sizlere yeni çıkan kitaplarımı tanıtmış olacağım. Bu tanıtıma geçmeden önce, edebiyatın tarihine bir göz atmak istedim.
Edebiyatın tarihle olan ilişkisine baktığımızda, dünya üzerinde yaşayan bütün milletlerin, kendi tarihleri boyunca sayısız eserler meydana getirmiş oldukları görülmektedir. Edebiyatın toplumsal gelişimde, unutulamaz bir tarih olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durum sürekli olarak devam edip gidecektir. Edebiyat diye bir eseri olmayan milletler, uygarlaşamaz ve uygarlaşmaya uyum sağlayamazlar. Uyum sağlamayan devletler, tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir.
İşte edebiyatın tarihi, bir ulusun yüz yıllarca yaşamını kronolojik bir sıralama içinde inceleyerek, sürekliliği meydana getiren çok önemli bir bilim dalı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.
Bunu bildiğim içindir ki edebiyata gönül verdim. Bütün bu ilkeleri düşünerek yola çıktım. Bizden öncekilerin neler yaptıkları, bizlere nasıl ulaştıysa, bizlerinde yaptıklarımız bizden sonraki kuşaklara ulaştırmak zorundayız. Bu istemim yazılı olarak ulaşmalıdır. O nedenle edebiyatla ilgilenmeyi kendime görev saydım.
Bakın bu konuda edebiyat tarihçisi Agâh Sırrı Levent, günümüzün edebiyat tarihçilerini anlatırken, şunları söylemektedir. “Bugün gittikçe zenginleşen kültür dünyasında edebiyatın ufku genişlemiş, edebiyat tarihi de ağır görevler yüklenmiştir, diyor”.
İşin gelişimi böyle olunca da, geçmişten günümüze intikal eden kültür değerlerini öğrenmiş oluyoruz. Değişik çağlardaki kültür birikimini tanır olmaktayız. Toplumların düşünce yapılarını, dünya görüşlerini öğrenmekteyiz. Bütün bunlar edebiyatın eserleridir. Edebiyat bizlere bu hususta gerekli yolu göstermektedir. Her devrin yetiştirdiği edebiyatçılarımızın kimisi şiiri ön plana çıkardı, kimisi de düzyazıyı. Sonuç olarak her ikisi de, kültür değerlerini tükenmeden günümüze kadar gelmesini sağlayanlardır. Her zaman bir nöbet değişim süreci içinde görev devam etmiş ve de devam edecektir.
Bende, edebiyatımızın içinde bu bağlamda yer almaya çalışmaktayım. Bu hedefi önüme koyduğumdan dolayıdır ki, şimdiye kadar birçok konul hakkında çeşitli makaleler yazdım. Bunların büyük bir kısmını “Serhat Kültür Dergisi” ne yazarak sizlerle paylaştım. Makalelerimin haricinde, ciddi bir biçimde, üzerinde çalıştığım şiirlerimdi. Bu şiirlerimin yayınlanması ve okurlarımla buluşması adına 1981 yılında ilk şiir kitabım olan “Şiirlerle Bayramlar”’ı Balıkesir’de öğretmenken, Atatürk’ün yüz inci doğum yıl dönümü nedeniyle, katıldığım yarışma kitabımdır. Daha sonra basılmış oldu ve bazı okullarımızda öğrencilerimiz okumaktadır. İkinci baskısında bir takım ilave ve düzenleme yapılarak çıkarmış bulunmaktayım. Bu bağlamda bütün öğrencilerimize anlamlı bir hizmet sunduğuma inanmaktayım.
Kaldı ki, ikinci şiir kitabım olan “Var Git Kendi Yoluna”, oda Anadolu’yu gezip dolaştığım yılların hatırasını taşımaktadır. Felsefi düşünceyle yazılmış olan bir eserimdir. İlk göz ağrım olan bu iki eserlerimin, ikinci baskısı beni umutlandırdı. Bunların yanında, üçüncü olarak “Yüreğimin Sesini Dinle” ile “Adam Olursun” adlı şiir kitaplarımda basılmış oldu.
Sevgili okurlarım. Şiirlerim, insanı temel alan sevgiyi, doğayı, hayvanları sevmeği, barışa, hak ve özgürlüklere karşı olanlara karşı direnmeği hedefleyen, yol gösteren ve ışık tutan bir düşünce manzumesi olarak hazırlanmıştır. Her sayfasıyla birlikte, her satırına umudun kokusu sinmiştir. Çekilen birçok acılara rağmen kitaplarımın insanlarla buluşması, bana yapılan her türlü acı ve kederi unutturdu. Hayata yeniden doğduğumu sağladı. Bu eserlerim, şimdiye kadar yaşadıklarımı yazdıklarımdı. Ama bundan sonra, okuyacağınız her mısra benim değil, sizlerin olacaktır. Okuma aşkıyla yanıp tuştan bütün insanların olacaktır.
Sevgili okurlarım. Kitaplarımla buluşmak istiyorsanız, ulaşmanız gereken adres:
Mürsel Adıgüzel Atatürk Mah.Çavuşbaşı Cd. Adıgüzel Gıda No: 4/B Ümraniye 0216 4435127-05327714792 adresinden ödemeli olarak isteyeceğiniz gibi, bizzat gelerek de elde etmiş olabilirsiniz.
Mursel Adıgüzel
www.anadolukultursanatvemozaikdernegisairleri.bz.tc
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.