Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
ZEKİ CENNET
ZEKİ CENNET
@zekicennet

ATATÜRK'E OLAN SAYGIM ve SEVGİM...

3 Mart 2013 Pazar
Yorum

ATATÜRK'E OLAN SAYGIM ve SEVGİM...

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1148

Okunma

ATATÜRK'E OLAN SAYGIM ve SEVGİM...

ATATÜRK’E OLAN SAYGIM VE SEVGİM...

Saygıdeğer gönül dostlarım: Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerimize olsun. Bu günkü söyleşimi Türkiye devletinin baş komutanı, Cumhuriyetinin
kurucusu, Türklük yolunda önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ayırdım.

Ülkemiz de yaşayıp aslını, neslini yitirenlerin,pusulasını şaşıranların, gafilce
yaşayanların ders alması gerektiğine inanıyorum. Keşke Atatürk’ü daha çok okuyup hedeflerini,öğütlerini anlayabilseydik. Ülkemizin her yöresinde anı,ve hatıraları var. Okullar da saygı duruşu, ant içmek onun büstü önünde yapılır.

Bazı yazılarımı, şiirlerimi okuyanlar beni üniversite öğretim üyesi, okutman sanıyorlar. Keşke imkanlarım yeterli olsaydı da okuyabilseydim. Ben cahilce yaşamanın ceremesini pahalı ödüyorum. Şimdi ki dönemler de ilkokul mezunu olanı tahsilli, kültürlü olarak görmüyorlar. Onun için cahilim diyorum.

Her Türk vatandaşı gibi benim de Atatürk’e karşı saygım ve sevgim var.
İlk okul yıllarım da bile büstünün önünden saygısız, selamsız geçmezdim. İnsan olgunlaştıkça ülkemin kurtarıcısının değerini daha çok anlıyor. Dünyanın kalbi olan Türkiye’miz de yaşayıp hainlik edenleri, terör estirenleri kınıyorum.

Sanatımın ilk yılların da Başken Ankara da iken Anıtkabir’e sık sık ziyarete
gidip dualar edip fotoğraf çekilirdim. Atatürk’ü anlayabilmek için bir çok kitap okurdum. Atatürk’ün yurt gezileri kitabı çok faydalı oldu. Ona olan duygularımı şiirlerimle ifade etmeye çalışıyordum. Doğumunun yüzüncü yıl kutlamaları yaklaşırken bende yüz adet şiir yazıp kutlama komitesine sunmayı düşündüm
Sekiz heceli olarak işlediğim konular genel de atamız dan bahsediyor.

Nihayet daktilo ile iki kitap gibi hazırlayıp aslını Türkiye Büyük Millet Meclisi Yüzüncü yıl kutlama komitesi başkanlığına gönderdim. O günün devlet büyüklerinden Cumhurbaşkanımız sayın Kenan Evren vardı. Kitap numunemin basılmasını istiyordum. Çünkü üzerinde ki başlık aynen şöyle:
ATATÜRK’ÜMÜZÜN 100. YIL DOĞUM NEDENİYLE YÜZ ADET ŞİİRİM TÜRK ULUSUNA ARMAĞANIM OLSUN. Tarih - 19 -Mayıs -1981.

Resmi dilekçe ile sunduğum kitabın bir örneği TBMM.100 Yıl kutlama
komitesi arşivindedir. O tarihlerde bir gazete köşe yazarıyla karşılaştım. Ona
bir soru yönelttim (iyi bir şair yazar olmak için ne yapmam lazım) deyince.
Aldığım cevap şu oldu. Yazı yazmaya başladığın tarihin üzerinden en az on beş yıl geçmesi lazım dedi. Benim için henüz erkendi. Çünkü sanat hayatımın başlangıç yılı 1971. demek ki o tarihte on yıllık çalışmam var.

Atamın izinden ona olan saygımla, sevgimle sanat hayatımı sürdürdüm. O günden bu güne neler yaptığımı zaman zaman paylaşıyorum. Ama yine de yeri gelmişken. Edebiyat süpermarket olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.
Çünkü edebiyatın her dalında yazmış olduğum basıma hazır 100 den fazla eserim var. Son yıllar da yazdığım köşe yazılarım,şiirlerim buna dahil değildir.

Beş adet her dalda Zeki Çelik Yayınları adı altında şiir kitaplarımdan on bin adet dağıttım. Müslüman ülkelere de ulaşmasını sağladım. GBYŞ. Derneği kurucusu,ve başkanı olduktan sonra da Duygu Seli bülteninden on beş sayıyı on beş bin adet olarak dağıttım. Çeşitli antolojiler de, dergiler de eserlerim yayınlandı. Bir çok radyo,tv. programa konuk oldum. Şölenler, yarışmalar düzenledim. Isparta şiirleri antolojisinin oluşmasına vesile oldum. Hizmetim saymakla bitmez. Sözümü o günler de yazdığım şiirlerimle tamamlıyorum.

ATATÜRK O

O eşsiz büyük kahraman,
O çalışmaktan yılmayan,
O her işlerden anlayan,
Alfabeyi öğreten O.

O çehresi kararmayan,
O tarihlere sığmayan,
O zaferlerden yılmayan,
Ülkemizi kurtaran O.

O yurdu gezip dolaşan,
O karda, kışta savaşan,
O zekasıyla gelişen,
Bize bilgiler saçan O.

O Türklüğü hatırlatan,
O nesillere ışık tutan,
O düşmanı yurttan iten,
Ülkemiz de kahraman O.

O Zekice hatırlanan,
O Saygı ile anılan,
O sonradan hastalanan,
Anıtkabir de yatan O.

27-9-1980

TÜRK OLUN

Cennet yurdun köşesinde,
Yüce Allah’ın kuluyum,
Gönül dostluk bahçesinde,
Türk olmakla gururluyum.

Kötü duygular yok bende,
Dindar atanın oğluyum,
Haram taşımam midemde,
Türk olmakla gururluyum.

Özgür yaşarım ülkemde,
Bu gün varsam, yarın yoğum,
Caddede, sokakta, evde,
Türk olmakla gururluyum.

Bayrak asarım göklere,
Gördükçe mutlu olurum,
Atatürk’üm gönüllerde,
Türk olmakla gururluyum.

Sevdası mevcut Zeki de,
Askerle korunur yurdum,
Nüfus Isparta, Bey köy de,
Türk olmakla gururluyum.

28-9-1980

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Atatürk'e olan saygım ve sevgim... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Atatürk'e olan saygım ve sevgim... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ATATÜRK'E OLAN SAYGIM ve SEVGİM... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Kırmızıbeyaz
Kırmızıbeyaz, @kirmizibeyaz
4.3.2013 10:40:09
Üstadım
Cehalet Tahsilden değil fikir eksikliğindendir. Yüreğine sağlık.
Saygılarımla...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.