YORUMLAR
İstanbul saafların bir kitap kokusu vardı eskiden öyle hoş bir kokuydu ki o farklı hissederdim kendimi çeşit çeşit kitapların hepsini almak isterdim ki sınırlı paramla iki bilemedin üç kitap alabilirdim...Saaflarında yüzü değişti ülkemde değişen herşey gibi.. kitaplar dünyamız kitaplar hayallerimiz.. kitaplarla kurduğumuz dünyalar şimdiki çocuklar ne kadar şanssız diyorum bazen o tadı bilmiyorlar bile pek çoğu.. o saafların kokusunu duyamıyor pek çok genç.. Değerli yazarım ne güzel ne anlamlıydı yazınız ve ne değerli.. yürekten kutlarım.. saygım sevgimle...
Bir kaç yıl önce köyümdeki yatılı ilköğretim okulunu ziyaret ettiğimde görevli arkadaşa "kütüphane var mı?" demez olaydım. Bana " Abi bina yeni yapıldı koca bir kütüphanemiz var.
Utandım,kendime "bre öküz koca binayı yapan devlet kütüphaneyi unutur mu?" diye hayıflandım. Ben de soruyu sanki yanlış sormuşum gibi " Yani,çocuklar çok okuyor mu?" diye sordum tekrar.
Bana " Abi kitap yok ki" demez mi.
Hemen kolları sıvayıp harekete geçtim. İlk yıl okul kütüphanesine çoğu Yapı Kredi Yayınları olmak üzere iki yüz on kitap temin ettim.
İkinci yıl arkadaşlarımın yardımıyla yine çoğu Yapı Kredi Yayınları üç yüz on ve bu yıl kısa geçtiği için tatilim yüz kitap temin ettim.
Okumuyoruz ki, okutalım.
Bir de doğrusu piyasada çok fazla kitap kirliliği var.
Bu arada Nurten hanım kardeşimizi burada görmekten bahtiyar oldum.
Selam ve saygı ile.
Kemnur
Merhaba Nurten hanım. Sayfayı kapmışsınız hocamdan iyi de yapmışsınız. :))))) Aman hocam duymasın...
Kitap haftası bizim günlerimizdeydi üzülerek söylüyorum. Şimdi internet oyunları alınıyor çocuklara çeşit çeşit. Bizim çocuklarımızda kitap okudu ve okuyorlar ama ne yazık ki şimdiki çocukların kitaplarla alakası yok. Nerde en yeni oyuncak, nerde en yeni internet oyunu hepsini biliyorlar. Çevremde kitap okuması gereken çocuların elinde kitap yerine bunları görüyorum.
Aslında okumaya teşvik edilseler belki okumanın tadına vararak kitaplar ellerinden düşmeyecek ama malesef ki beyin yıkamalar bu tür oyunlarla başlıyor. Aile ve okul olarak sahip çıkıp yönlendirmeliyiz.
Günün önemini anlatan yazınız çok güzeldi ve yönlendiriciydi. Yüreğinize, emeğinize sağlık. Sevgi ve saygılarımla...
Kemnur
Sayın Hocam,
Kitap bağışı konusunda biraz yanığım. Tam iki defa, kütüphanemi, Okullara bağışlayarak, bir şey yaptığımı, kitabın paylaşılmadan , okunmadan durmaması gerektiğini savunarak koca kütüphanemi yolladığımı söyleyeyim.
Aralık (Çıldır)kazası ,köylerinden birine , hem kütüphanemi yollamış,hem de topladığım kitapları da göndermiştim. Ayrıca ,bir ATATÜRK heykeli de,para toplayıp göndererek yaptırdım. İdealist öğretmenimiz ,resimler çekerek bana yollamış ve ben çok gururlanmıştım.
Altı yıl sonra, bölgede görevli olduğum bir sıra ,bu okulu ziyaret ettim. Kütüphane yerinde duruyordu, içinde kitapların onda biri bile olmadan. Büst ise, yazıları sökük, etrafındaki zinciri , hayvan bağlamak için çalınmış olarak.
Eski Şevket Süreyya'nın , Doğan Avcıoğlu' nun, Fakir Baykurt' un kitaplarını ,yeniden okumak istiyorum. Fakat hepsini bağışlamışım. İşte bu yüzden ,şimdi sahip olduğum 3000 den fazla kitabı kimselere veremiyorum. Okumak için alanlar da geri getirmiyor .
Bu konuda çok dertliyim
Saygılarımla.
Kemnur
bir gün bizede nasip olur....
ondan sonra: her şey güzelleşir galiba....ustaya selam ve sevgiler
Kemnur
Kemnur
Kemnur
AYSE 09
satışı çok zor
şiir kitağlarımı hep hedye ediyorum satmanın imkanım yok
saygımlasınız