Tüm mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan gelir. Tolstoy [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Osmanlı Tarihi

Osmanlı Tarihi isimli konu başlığında toplam 567 kitap bulunuyor.
  Osmanlı Tarihi kategorisindeki kitaplar
Orhan Sakin

Ekim Yayınları

Osmanlı devleti'nin, uzun yıllar birbirinden farklı etnik unsuru bir arada ve barış içinde yaşattığı bilinmektedir. Bunun ne kadar büyük bir başarı olduğu, günümüz dünyasında bir türlü sona erdirilemeyen etnik ve dinsel çatışmalar kaosunda artık daha açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Belki de bu yüzden Balkanlar'dan Ortadoğu'ya bir türlü sona ermeyen etnik ve dinsel çatışma ve tartışmalara..»»
M. Şinasi Acar

Yapı Endüstri Merkezi Yayınları

Osmanlı'da Günlük Yaşam Nesneleri; Osmanlı'nın çeşitli dönemlerinde kullanılmış takvimlerden koyun saatlerine, terazilerden rubu tahtalarına, buhurdan ve gülâbdanlardan körüklü fenerlere, kemer tokalarından dikiş nakış araçlarına, mühürlerden kamış kalem ve kalemtraşlara, hokka ve divitlerden elyazması kitaplara, sancak Kurânlarından rahle ve çekmecelere, ferman ve beratlardan kale anahtarlarına..»»
Meral Altındal

Altın Kitaplar

"Yüzotuz çocuklu patişahtan, Osmanlı "sarayındaki" üç yaşındaki gelinlere kadar uzanan çok garip bir dünya... Kapıyı açtığınızda on iki evlilik yapanlar, yedi vezirin yatağına baş koyanlar, denize atılan gebe cariyeler, yarım erkekler, birbirini seven kadınlar görüyorsunuz. Sizi bilmem ama benim gözlerim kamaştı." -Ergun Hiçyılmaz- (Arka Kapak) »»
Nazım Tektaş

Çatı Kitapları

Kimini Fatih idam ettirdi yanlış tavrından ötürü, kimini yanlış îmâsına öfkelenen Yavuz parçaladı. Asırlar boyu sürdü bu yarış. Ne onların bir kısmı yanlış yapmaya doydu, ne de Cihan Sultanları affa yanaştı. Nasıl bir efsun vardıysa makâmı vezârette; Arnavut, Boşnak, Çerkez, Gürcü, Arap, Ermeni, Rum, Slav, Rus, İtalyan ve Türkler yarış etti. Sadrazam olarak ölmenin şerefi miydi içlerine arzu ateşi..»»
Murat Belge

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

OSMANLI'DA KURUMLAR VE KULTUR»»
H. Yıldırım Ağanoğlu

İz Yayıncılık

Göç hadisesi, hangi millet ve din mensubunun başına gelirse gelsin, bir insanlık dramıdır. Rumeli'den Anadolu'ya yönelik 300 yıldır devam eden göç süreci Avrupa tarihindeki nüfus hareketlerinin en önemlilerinden biridir. Elinizdeki kitapta, 1687 yılındaki ilk göçlerden başlayıp günümüze kadar olan süreç genel hatlarıyla verilip, özellikle Balkan Harbi ve Birinci Dünya Savaşı'nı takiben ortaya çı..»»
Mevlüt Uluğtekin Yılmaz

Kendi Yayını

OSMANLI'NIN ARKA BAHCESI»»
Ramazan Balcı

Yitik Hazine Yayınları

Bütün kavimleri kendi potasında eritip de belirli hedeflere yöneltmeyi başaran Osmanlılar, Kürtleri de kendinden ayrı gayrı görmez. Yüzyıllar boyunca devam eden bu birlikteliğin tarihi kökenleri çok eskilere dayanır. Bugün ülkemizde yaşanan bazı provokasyonlar, dış müdahaleler, faili meçhul cinayetler, ekonomik soygunlar, devlet adına çeteleşmeler, siyasî tahrikler ve her gün bir şehrimizi ya..»»
Akın Çelik

Paraf Yayınları

Mondros Mütarekesi imzalandıktan sonra, Osmanlı siyasi yaşamı açısından yeni bir dönem başlamıştır. Bu süreç istikrarsız bir süreçtir. Dört yıllık bir süre içerisinde on bir tane hükümet kurulmuştur ve bu hükümetlerin beş tanesinin başında Damat Ferit Paşa, üç tanesinde Ahmet Tevfik Paşa görevlidir. Bunların dışında Ahmet İzzet Paşa, Ali Rıza Paşa, Salih Paşa sadrazamlık görevinde bulunmuşlardır..»»
Saro Dadyan

Yeditepe Yayınevi

Fatih Sultan Mehmed'in, İstanbul'u fethinden sonra "Millet Sistemi" adıyla teşkilatlandırdığı Osmanlı gayrimüslimleri 1839 Tanzimat Fermanı'na kadar birçok alanda Müslümanlardan ayrıldılar. İdari görevlere getirilememelerine rağmen her daim Osmanlı sarayında yer alan gayrimüslimler, kendi içlerinde aristokrat sınıflar yaratabildiler. Tanzimat ve Islahat Fermanları'ndan sonraysa gayrimüslimler de..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız