Tüm mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan gelir. Tolstoy [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Osmanlı Tarihi

Osmanlı Tarihi isimli konu başlığında toplam 567 kitap bulunuyor.
  Osmanlı Tarihi kategorisindeki kitaplar
Mehmet Şeker

Ötüken Neşriyat

Osmanlı Devleti, farklı milliyet ve dinlerin çeşitli örf ve âdetlerine sahip mensuplarına yaklaşık altı yüz yıl boyunca bir arada yaşayabilecekleri bir ortam sağlamıştır. Bu ortamda hâkim unsur Müslümanlardan oluştuğu için, zaman zaman diğer din mensuplarından din değiştirerek Müslümanlığı tercih edenler de olmuştur. Bu olay "İhtidâ" olarak adlandırılır ve dininden dönenlere de "Mühtedî" (Dönme..»»

Ali Akyıldız

İletişim Yayınları

Osmanlı Devleti`nin klasik bürokratik yapısı, modernleşme sürecinin etkisiyle 19.yüzyılda köklü bir değişim geçirmemişti.Daha önce yayınladığımız Para Pul Oldu: Osmanlı`da Kağıt Para, Maliye ve Toplum adlı kitabıyla bankacılık ve finans tarihi yarışmasında birincilik ödülü kazanan Ali Akyıldız, Osmanlı Bürokrasisi ve Modernleşme`de derlenen yazılarında,19. Yüzyıl boyunca Osmanlı bürokrasisidende y..»»
Haluk Dursun

Timaş Yayınları

Balkanlar`da; Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Macaristan, Romanya... Afrika`da; Tunus, Cezayir, Libya, Mısır... Ortadoğu`da; Suriye, Irak, Lübnan, İsrail, Ürdün... Kafkaslar`da; Kırım, Gürcistan, Azerbaycan... Ve daha birçok devlet... Tüm bu devletlerin ortak özelliği bir zamanlar Osmanlı Devleti`ne yani Devlet-i Aliyye`ye bağlı olmalarıydı. Bu yüzden Osmanlı Coğrafyası deninc..»»

Taner Timur

İmge Kitabevi

Taner Timur, Osmanlı`nın sosyo-ekonomik gelişimini Batı`da evrensel boyutlar kazanan kapitalistleşme süreci içinde değerlendiriyor. Osmanlı Çalışmaları, devlet yönetimi ve uluslararası ilişkiler açısından bugünkü sorunlarımızın çoğunun kökeninin XIX. yüzyılda olduğu savından yola çıkarak, ağırlık verdiği bu dönemi resmi tarih görüşünün dışında bir yaklaşımla ele alıyor.»»
Yavuz Bahadıroğlu

Nesil Yayınları

Osmanlı`da hiç kimsenin kudret ve kuvveti “mutlak” değildi. Özellikle padişahlar denetim altındaydılar. İsrafa ve sefahate meyleden padişahlar, ulema fetvasıyla hal`edilir, yani tahttan indirilirdi. Osmanlı devlet sistemi, insanı merkez alan ve insana değer veren, bugünkü anlayışa yatkın demokratik bir yapıya sahipti. Osmanlı Devleti; insan, hayvan ve bitkiye yönelik hizmetler üreten büyük bir h..»»
Palmira Brummett

Timaş Yayınları

Prof. Dr. İdris Bostan’ın danışman editörlüğünde hazırlanan bu kitap 16. yüzyıl tarihinin yeniden değerlendirilmesinde Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa, Avrupa-Asya ve dünya tarihine daha fazla dahil edilmesini öneriyor. Eserde Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğu’daki yayılması evrensel egemenlik iddiaları, Doğu Akdeniz’de güç elde etmeye yönelik politikalar ve Doğu ticaretinin kontrolünü ele geçirme m..»»
Palmira Brummett

Timaş Yayınları

“Bu kitabın dikkate değer bütün tespitleri arasında bana göre belki en önemli olanı, daha çok Avrupalılar için “Coğrafi Keşifler Çağı” olması gereken 16. yüzyıl başlarında Doğu Akdeniz Havzasında yürütülen üstünlük mücadelesinde artık etkinliğini kaybetmiş Memlükler’le sahneye yeni çıkan Safeviler’in, kendileri gibi Türk ve Müslüman olan Osmanlılara karşı savaşırken bölgede söz sahibi olmak isteye..»»
Murat Akgündüz

Osmanlı Araştırmaları Vakfı Yayınları

İslâm tarihinde camiler, Hz. Peygamber devrinden itibaren bir eğitim kurumu olma vasfını taşımışlardır. Yaygın kanaate göre X. asırda müstakil medrese binaları ortaya çıkmasına rağmen camilerdeki eğitim faaliyetleri devam etmiştir. Osmanlı döneminde cami dersleri büyük bir yaygınlık kazanmış ve buna bağlı olarak dersiâmlık görevi ortaya çıkmıştır. Camilerde toplumun her kesimine ders verdikleri ..»»
Hatice Doğan

Gözlem Gazetecilik

OSMALI DEVLETINDE HAHAMBASILIK MUESSESESI»»
Mesut Ayar

Kitabevi Yayınları

Geçmişte kolera, kişisel hijyenin öneminin takdir edilmediği, çeşitli altyapı hizmetlerinin aksadığı veya hiç olmadığı toplumlarda salgınlar halinde görülerek büyük oranda insan kayıplarına yol açmıştır. 19 yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren sık sık kolera istilalarına maruz kalan Osmanlı topraklarında, özellikle 1892-1895 döneminde neredeyse hastalığın uğramadığı şehir kalmamış ve on binlerce i..»»

Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız