Önce doğruyu bilmek gerekir; doğru bilinirse yanlış da bilinir, ama önce yalnış bilinirse doğruya ulaşılamaz. Farabi [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Hukuk

Hukuk isimli konu başlığında toplam 698 kitap bulunuyor.
  Hukuk kategorisindeki kitaplar

Hukuk kategorisine ait alt kategoriler

Tunay Köksal

Adalet Yayınevi

Dış Ticaret ve Lojistik Serisi kapsamında yayınlanmakta olan bu kitap, geleceğin mesleği "Lojistik Uzmanlığı" yolunda ilerlemek isteyen uygulamacılara ve öğrencilere, karayolu taşımacılığına ilişkin uluslararası ve ulusal lojistik mevzuatı ve uygulamaları hakkında geniş kapsamlı sistematik bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Bu kitabın, lojistik sektörünün uygulamacı aktörlerine; ön lisans/lisans/ lisa..»»
Ali Cem Budak

Adalet Yayınevi

Gerekçeler (Hükümet ve Adalet Komisyonu Gerekçeleri - TBMM Genel Kurul Değişiklik Önergeleri) Açıklayıcı Notlar - Karşılaştırma Tablosu - Kavram Dizini - İlgili Yönetmelik ve Tebliğler İlk baskıları Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) tasarı halindeyken yapılmış olan Karşılaştırmalı Hukuk Muhakemeleri Kanununun 4. Baskısı, TBMM'de 6100 numarasını alan kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, fak..»»
Nur Centel

Beta Basım Yayın

Borç ilişkilerini düzenleyen kurallar, borçlar hukukunun konusunu teşkil eder. Borçlar Kanunu, borç ilişkilerini düzenleyen kuralların yer aldığı temel kanun niteliğindedir. Borçlar Kanununun birinci kısmı (m. 1-181), borçlar hukukunun "umumî hükümler´ini; ikinci kısmı ise (m. 182-541), "akdin muhtelif nevileri" başlığı altında çeşitli borç ilişkilerini düzenleyen özel hükümleri bir araya getirme..»»
Ramazan Cengiz Derdiman

Alfa Aktüel

Anayasaların yorumunda tarihî metod, önemli bir yorum metodu olduğu gibi, bilimsel nitelikli tüm hukuksal çalışmalarda konuların analizleri yapılırken sürekli olarak ilgili mevzuata atıf(yollama) yapılması da genel bir usuldür. Anayasa Sistemi açısından bu tür atıfların çoğunlukla yapılacağı kaynak "Anayasa"dır. Ancak zamanımızda Ülkemiz için geçerli olan 1982 Anayasası'nın, daha çok 1961 Anayasas..»»
Remzi Özmen

Seçkin Yayınları

Temel Mevzuat Dizisi’nin 1. kitabı olan Türk Borçlar Kanunu en son değişikliklere göre hazırlanmıştır. Kitapta, Karşılaştırmalı Eski – Yeni Kanun Metni eklenerek okuyucuların yeni kanuna kolay uyum sağlayabilmesi amaçlanmıştır. Kitabın sonunda yer verilen Karşılaştırma Tablosunda eski madde numaralarının yeni kanunda karşılık gelen madde numarası yer almıştır. Kanunda dilin yeni Türkçe..»»
İlker Hasan Duman

Legal Yayıncılık

-Yüklenicinin ve İş Sahibinin Temerrüdü -Sözleşmenin Feshi, Feshin Sonuçları -Müspet ve Menfi Zarar -Zamanaşımı -Alacağın Temkili -Kusurlu ve Kusursuz İmkansızlık -Cezai Şart -Munzam Zarar -Denkleştirici Adalet -Yardımcı Kişilerin Eyleminden Sorumluluklar »»
Lütfü Başöz

Alfa Yayınları

Aydın Aybay

Beta Basım Yayın

1966 yılında yürürlüğe giren "Kat Mülkiyeti Kanunu", aradan 17 yıl geçtikten sonra, 14.4.1983 günü yayımlanan 2814 sayılı kanunla geniş ölçüde bir değişikliğe uğradı. Daha önce, 30.4.1969 tarih ve 1166 sayılı yasayla da bir değişiklik getirilmişti. Ama bu, sadece bir maddede (m. 51) yeralan süre hükmünün uzatı..»»
Abdülkadir Arpacı

Temel Yayınları

634 Sayılı kanunun bazı noktalarda aksaması üzerine 2814 sayılı kanunla bu hususta bazı değişiklikler yapılmış, yenilikler getirilmiştir. Kanuna bundan sonraki müdahalelelr sırasıyla 3227 ve 3770 sayılı kanunlarla yapılmış bulunmaktadır.  »»
Kolektif

Kare Yayınları

• Kira • Devre Mülk • Kimlik Bildirme Kanunu • Asasör Yönetmeliği • Sığınak Yönetmeliği • Kapıcılar Yönetmeliği • Kalorifer Yönetmeliği • Otopark Yönetmeliği • Belediye İmar Yönetmeliği »»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız