Senin bardağını kırdıkları vakitde,komşunun bardağı kırıldığı kadar sakin olmalısın! Epiktekos [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

 Alakalı resimli kitaplar

İstiklal Kitabı - İstiklal Kitapları

İstiklal konu başlığında toplam 126 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki İstiklal kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Gönül Şamilkızı

Ötüken Neşriyat

28 Mayıs 1918’de, Mehmet Emin Resulzade’nin başkanlığında kurulan Azerbaycan Cumhuriyeti, 27 Nisan 1920’de Kızıl Ordu’nun işgaliyle ortadan kaldırılmış ve Odlu Yurt, 70 yıl sürecek komünist bir tahakküm düzeni altında esir Türk vatanları arasına katılmıştır. Bu dönemde, Türkiye’ye sığınan, emin bir ilticagah olarak kardeşlerinin yanına yerleşen Azerbaycan Türkleri çeşitli dernekler vücuda getirip ..»»
Ergun Aybars

Zeus Kitabevi

Meslek yaşamının önemli bir bölümünü İstiklal Mahkemeleri`ni araştırmaya adayan Profesör Aybars, son dönemlerde oldukça sık tartışılan bu konunun önemli uzmanlarından birisidir. Aybars bir Cumhuriyet aydını ve nesnel tarihçi kimliğiyle, yakın tarihimizin değişik dönemlerinde görev yapmış olan İstiklal Mahkemeleri`nin bilinmeyen yönleriyle ele alıyor, iddialarını somut belgelere dayandırıyor v..»»
Ergün Aybars

Ayraç Yayınevi

İstiklal Mahkemeleri, Kuvayı Milliye hareketiyle başlayan Kurtuluş Savaşı sırasında ve Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuştur. Bu mahkemelerin kuruluş amacı, vatana ihanet suçunu en aza indirmek adına rejim muhaliflerini yargılamaktır. Devrim mahkemeleri olarak da anılan İstiklal Mahkemeleri'nin, Türk Devrimi'nin gerçekleşmesinde ne denli etkili olduğu bilinen bir gerçek olsa da, bu ..»»
Kolektif

Atatürk Araştırma Merkezi

İstiklal Mahkemeleri     »»
Ergün Aybars

Doğan Kitap

Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında faaliyet gösteren İstiklal Mahkemeleri konusunda temel bir eser… Kurtuluş Savaşı sırasında ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında faaliyet gösteren İstiklal Mahkemeleri, olağanüstü koşullarda görev yaptı. 1920-1927 yılları arasında faaliyetlerini sürdüren bu mahkemeler, gerek işleyiş biçimi gerekse aldığı kararlarla bugüne kadar pek çok tartışmaya konu o..»»
Rıza Zelyut

Kripto Basın Yayın

İstiklal Mahkemeleri; 1920’de olağanüstü mahkemeler olarak Büyük Millet Meclisi tarafından kuruldu. Amaç, kendi deyişleri ile “vatan savaşı”nı yürütmekti. Bu kitapta, bu mahkemelerin kuruluşuna ait TBMM tutanaklarını bulacaksınız. 25 Nisan 1920’de getirilen ilk yasa önerisinden tutun da 4 Nisan 1925’teki son yasa önerisine kadar… Göreceksiniz ki Kurtuluş Savaşı’nın saklı tarihi bu tutanak..»»
Ahmet Turan Alkan

Ötüken Neşriyat

"Bugün İstiklâl Mahkemeleri ve Cumhuriyetin ilk yıllarını değerlendirirken artık daha farklı bakış açıları kullanmak ve peşin hükümleri terk edip olup biteni gerçek çehresiyle algılamak gibi borcumuz var. Böyle bir bakışla Sivas'taki yafta hadisesinin sonuçları değerlendirilirse şu gerçek ortaya çıkacaktır: Muhaliflerin tasfiyesi! Ne var ki bu iki başlı bir tasfiye olmuştur; bir yandan mahallî nüf..»»
Fahrettin Gün

Beyan Yayınları

''Şeyh Said, zorla itilmiş olmasına rağmen din hikmetleri bakımından pekala mukavemet edebileceği ve mukavemet etmekle mükellef (yükümlü) bulunduğu hadiselerin tek sorumlusu olmakla bilerek bilmeyerek uyandırdığı ve artık hep uyanık kalmasına sebep olduğu ejderhanın yine bizzat mazlumudur. O, kendisine düşen zülüm payının keffaretini (bedelini) ödedi; ya ödemelerine imkan olmayanların hali ne olsa..»»
Fahrettin Gün

Beyan Yayınları

Bu çalışmanın en orijinal yönlerinden birisi, hiç kuşkusuz “Şark İstiklâl Mahkemesi Zabıtları”nın gazetecilerle ilgili bölümünün tamamına yer verilmiş olmasıdır. İkinci olarak da çalışmada kullanılan 5-6 fotoğrafın ilk kez yayınlanmasıdır. Daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan, İsyan Bölgesi İstiklâl Mahkemesi’nde yargılanan gazetecilere dâir bu fotoğraflarla ve diğer bazı görsellerin yardımıyla ça..»»
Fahrettin Gün

Beyan Yayınları

Hatırat kitapları "günahlarıyla" "sevaplarıyla", "zaaflarıyla", "kuvvetleriyle" bir tür "nefis müdafaasıdırlar." Özellikle de hatırat yazarının hadiselerin yakın tanığı oluşu, hatıratların en cezbedici yönü oluşturur. Hele de bu hatırat, Eşref Edip Fergan gibi İslamcı bir entellektüelin "İstiklâl Mahkemelerinde, tek kişilik hücrelerde, ölü kemikleri ve kafatasları arasında yaşanıp da" kaleme alı..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız