Hiçbir söz yoktur ki, eskiden söylenmemiş olsun. Terence [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

 Alakalı resimli kitaplar

Ilim Kitabı - Ilim Kitapları

Ilim konu başlığında toplam 4888 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Ilim kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Kolektif

Bilim ve Gelecek Kitaplığı

Kolektif

Bilim ve Gelecek Kitaplığı

Kolektif

Bilim ve Gelecek Kitaplığı

Kolektif

Bilim ve Gelecek Kitaplığı

Kolektif

Bilim ve Gelecek Kitaplığı

Bilim ve Gelecek Dergisi Sayı: 182 Nisan 2019 Bilim ve Gelecek Kitaplığı»»
Kolektif

Bilim ve Gelecek Kitaplığı

Bilim ve Gelecek Dergisi Sayı: 183 Mayıs 2019 Bilim ve Gelecek Kitaplığı»»
Necmettin Tozlu

Diyanet Vakfı Yayınları

Biz uzun yıllar hep bilim yapmayı transfer olarak anladık. Takip olarak anladık. Taklit olarak anladık. Derin ve ürkütücü problemimiz budur. Bugün artık kendi bilimimizi kurmak zorundayız. Bilimin önemli ve geniş arka plana, sosyo-kültürel bir zemine, hakim bir dünya görüşüne dayandığını, değerden azade olmadığını idrak etmek zorundayız. Bütün bunları derinliğine anlamak bilime nüfuz etmekle mümkü..»»
Henri Poincare

Fol Kitap

Bütün fizik denklemlerine bir biçimde giren bu kütle denen şey nedir? Uzayın üçten fazla boyutu olabilir mi? Fizik kanunlarının yarın değişeceğinden korkmalı mıyız? Bilim ve Hipotez’de Henri Poincare (1854-1912) bütün bu sorulara ve bilime dair daha birçoklarına yanıt vermektedir. Elektriğin optikle birleştirildiği, ışık hızının (astronomik olmayan bir yöntemle) yeni ölçüldüğü ve Newton mekaniğind..»»
Kolektif

Dipnot Yayınları

"Toplumun ortak belleği her şeyden önce bugüne ilişkin ortak bir kavrayıştır. Yaşadığımız tarihte dün ve bugün arasındaki bağ her alandaki değişimin şiddeti ve hızıyla toplumların kolektif belleğini çökertmiş durumdadır. Gerçeklik alanı parçalandıkça düşünce de parçalara ayrılıp fetişleşmeye başlıyor. Gerçekliğin gerçek bilgisi ancak pratik ve düşünce arasındaki bu kısır döngünün aşılmasıyla mü..»»

Remzi Demir

Lotus Yayınevi

Düşünce tarihimizi ve bunun bir kısmı olan bilim tarihimizi, geçmişin iyi-kötü belirgin bir resmini sunacak bir paradigma üzerinden okumaksızın tam olarak anlamak mümkün değildir. Bugüne kadar ya belirgin bir paradigma teşkil edilmemiş [bunun için hiç uğraşılmamış] ya da geçmiş, “Türk Tarih Tezi” ve “Türk-İslam Sentezi” olarak adlandırılan kimlik temelli ideolojiler üzerinden okunmaya çalışılmı..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız