MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

S'ye Mektuplar 3
Asena Gülsüm

S'ye Mektuplar 3


S’YE MEKTUPLAR

---3---


Tan vaktidir.

Ve aþk, kararamayacak kadar aydýnlýk bir güneþtedir.



Bu sanki þey gibi…

Matbaadan çýkan yeni hamuru koklamak, göðsüne bastýrmak, biraz soðuyunca tekrar koklamak, her kerede farklý bir haz almak. O zevki düpedüz yaþamak.

Sebebini bilmeden o hazza müptela olmak…

Sesini kokluyorum dinlerken, kokluyorum kokluyorum ve bir daha kokluyorum. Sen hissetmiyorsun. Konuþurken öfkeni kokluyorum, konuþuyorsun ve öfkeyle cilalanmýþ tutku kokuyor. Buram buram kokuyor üstelik! Sen kokuyor, seni bugüne getiren her neyse o kokuyor. Ve ben senin sesini duymuyorum. Sesinde seni duyuyorum. En baþta buna sevdalanýyorum.

Her gün gördüðüm bir rüya var sonra. Sana dair, sensiz eksik kalacak ve seninle çoðalacak bir idea bu. Bir aradayýz. Mümkünsüz biliyorum ama hayal bu ya, “tam”ýz. Evin içinde dolaþýyorum, kalkýyorum, oturuyorum. Giyiniyorum, soyunuyorum. Sen yataðýn üzerine uzanmýþ, elini büküp kafanýn altýna býrakmýþ ve gözlerini hiç ayýrmadan beni seyrediyorsun. Aslýnda birinin gözlerini bana dikmesinden çok rahatsýz olan ben, bundan hiç rahatsýz olmuyorum. Aksine bundan büyük, çok büyük bir zevk alýyorum.

Birlikte kek yapýyoruz. Safça, belki aptalca, hatta belki çocukça bir hayal daha kuruyorum iþte. Tam da sevdiðin gibi, yarýsý kahveli yarýsý sade olan o hamuru; burnuna, yanaklarýna, dudaklarýna ve deli gibi sevdalandýðým bakýþlarýna sürüyorum.

Gülümsüyorsun

Gülümsüyorum…

Sonra seni öpmeyi düþlüyorum bolca. Dudaklarýnýn yumuþak olduðunu tahmin ediyorum. Böyle, sevdalanmak için fazla güzel olduðunu içten içe biliyorum. O öpüþme hiç bitmiyor kafamda. Gözlerimi kapatýyorum, baþka hiçbir þey düþünmeden aralýksýz ve soluksuz öpüyorum seni.

Bir rüyada bu kadar amansýz âþka tutulabilir mi bir kadýn, hiç bilmiyorum. Aþk bir kadýna ancak rüyada mutlu olma fýrsatý tanýyor belki diyorum ve seni ayný rüyada birkaç kere daha seviyorum.

Sonra uyanýyorum. Ýþte tam orada senin kýzacaðýn þey oluyor. Yüreðime bir karanlýk çöküveriyor ve ben kaybetme korkusuyla birleþiveriyorum. Telaþlanýyorum. Mengeneye tutulmuþ gibi oluyorum, sýkýþtýrýyor beni zaman.

An, mekan…

Her þey sýkýþtýrýyor beni!

Bilmek istediðim çok þey var. Ama bilmemek daha kolay geliyor galiba. Þu saniye, tam da bunlarý düþünürken, zamana gölge düþüren þeye düþman kesiliyorum. Ordular savaþýyor, ordular eksilmiyor. Eksilmeyenler savaþmayý sürdürüyor ve ben seni hiç tanýmadan çok seviyorum.

Ve ben seni hiç sevmeden çok iyi tanýyorum.

Bilmenin bir vebali yok. Aþk bilmemenin vebali oluverecek. Öyle korkuyorum ki o üç harfli tek kelimenin her bir noktasýndan. Ve aslýnda o üç harfli sarmaþýða öyle dolanýp tutunuyorum ki…



Sana düþürdüðüm gölgeye soyadým gibi doðmak beni pek rahatlatýrdý.

Günaydýn sevgilim, tepede doðan gün sana huzur getirsin.



ASENA GÜLSÜM GÜNEÞ
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.