MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

S'ye Mektuplar 2
Asena Gülsüm

S'ye Mektuplar 2


S’YE MEKTUPLAR

2


Savunamamak, anlatamamak, anlaþýlmamak kadar kötü bir þey var mý? Belki de var.

Sevdiðin kiþiye karþý savunamamak, sevdiðin kiþiye karþý anlaþýlmamak, sevdiðin kiþiye karþý anlatamamak…

Seni senin kendini tarif ettiðin gibi anlayamamýþ olduðum için çok üzüldüm bu akþam. Seni anlamýþ ve ona göre davranmýþ olsaydým bunlar olmazdý belki ama yaþananlar bu kadar anlamlý da olmazdý o zaman. Düþünüyorum da, aslýnda yansýtmamýþ ya da yansýtmayý becerememiþ olmanýn izahýný aramanýn da anlamý yok. Ýzahý seni bana getirmiyor, üstelik beni de kendimden uzaklaþtýrýyor.

Fazla donuk, fazla soðuk, tepki vermeyi unutmuþ, tepkisiz bir kadýn oldum. Kabullenmesem de bunun böyle olmadýðýna insanlarý inandýrmak mümkün deðil galiba. Kendimi böyle mi koruyorum acaba, gidecekleri ardýndan aðýt tutmayacaðým þekilde kalbimden uzaklaþtýrmakta ustalaþtým mý fark etmeden. Hani bu þey gibi, sevdiðin insanýn telefon numarasýný ezberlemeye korkarsýn ya. O seni býrakýp gittiðinde aramamak için. Onurunu kendi ellerinle zedelememek için.

Ben bunu bir yaþtan sonra hep yaptým. Bir gün nasýl olsa gidecek deyip alýþmamayý, alýþmamaya çalýþmayý… Gözümde ve gönlümde büyümesini engellemeye çalýþýrken, ‘gitmeyeceksin deðil mi’leri de sormaktan vazgeçmedim. Ne beklersin senin çoktan terk etmiþ olduðun insandan? Senin çoktan terk etmiþ olduðun adam, seni neden býrakýp gitmesin.

Doðru, neden gitmeyesin.

Neden açýp fotoðraflarýma bakasýn, neden ne yaþamýþým göresin, neden yaralarýmý nasýl sarýyorum, bir kedi gibi kendi yaralarýmý nasýl yalýyorum, nasýl acýyorum, seni bu yaraya basarken nasýl uzak tutmaya çalýþýyorum, neden her bir sözcüðünün altýnda milyonlarcasýný arýyorum, bundan kendimi neden alamýyorum, neden bu kadar hastayým ve aslýnda bunlar beni bugüne nasýl getirdi…

Aslýnda neden bu yaþadýklarýmý ‘iyi ki yaþamýþým’ dediðimi itiraf edemiyorum kendime? Neden saldýrganlýðýmla gurur duyuyorum? Bakýþlarým saf olsa neden kendimi sevmezdim, neden duruþumla bu kadar gurur duyuyorum bilmiyorum bile.

Ve neden sonra seni kuruma, neden sonra seni gözyaþýma, neden sonra seni bana, düpedüz bana sarmak istiyorum. Neden þu an seni hayatýmdaki her þeyi býrakýp, bir tek seni istiyorum.

Ve neden istemiyorum.

“Gider misin?” bilmiyorum çünkü.

Gitme…

Ne olur donukluðumu deðil, beni, kalbimin sana gitme deyiþini dinle.

Ben seni sevmeye çok hazýrým.

Sev ve kalbimin birkaç güvercin bulup, rüzgarýna taþýnmasýný bekle…





ASENA GÜLSÜM GÜNEÞ
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.