MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Bizim Tadımız Başka
merol

Bizim Tadımız Başka


Bizim Tadýmýz Baþka

Vitaminin deposu, yetiþir Manavgat’ta.
Her insan portakalý, her zaman yese keþke.
Portakalýmýz bize, yer açar kâinatta.
Tüm dünya bilsin bunu, bizim tadýmýz baþka.

Portakalla çözülür, baðýþýklýk denen dert.
Portakalý yiyenin, damarlarý olmaz sert.
Derdine derman bulur, portakalý yiyen fert.
Tüm dünya bilsin bunu, bizim tadýmýz baþka.

Hem sularý içilir, hem yapýlýr reçeli.
Direnç buldu vücudum, sularýný içeli.
Ýþtahým da açýldý, portakalý seçeli.
Tüm dünya bilsin bunu, bizim tadýmýz baþka.

Burnum kokuya doydu, bahçesini gezeli.
Portakala aittir, kokunun en güzeli.
Manavgat’ta yetiþir, portakalýn özeli.
Tüm dünya bilsin bunu, bizim tadýmýz baþka.

Mustafa EROL
07.06. 2014
Manavgat / Antalya



MATSO BAÞKANI AHMET BOZTAÞ’TAN PORTAKAL PROJESÝ

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasý(MATSO), ürün markalaþmasýnda susamdan sonra Manavgat portakalýný tanýyacaðýný bildirdi. MATSO, ’Bizim tadýmýz baþka’ sloganýyla Manavgat Cumhuriyet Meydaný’nda 2 ton sýkýlmýþ portakal suyu ikram edeceði belirtildi.

MATSO, Manavgat portakalýnýn tanýtýlmasý amacýyla toplantý düzenlendi. MATSO binasýnda gerçekleþen toplantýya, MATSO yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Boztaþ, Yönetim Kurulu Üyesi Halit Torun, 2. Meslek Komitesi Baþkaný Mevlüt Çelik, Baþkan Yardýmcýsý Mustafa Doðay, Komite Üyeleri Nebi Barut, Osman Tümbül, Talip Turgut ile Genel Sekreter Vekili Avukat Özden Dað katýldý.

Baþkan Boztaþ, yaptýðý açýklamada, Manavgat susamýndan sonra Manavgat portakalýný da markalaþtýracaklarýný söyledi. Markalaþma çalýþmasý kapsamýnda Cumhuriyet Meydaný’nda 2 bin ton portakal suyu ve portakal hediye edeceklerini belirten Boztaþ, hedeflerinin Manavgat portakalýný marka yapma olduðunu ifade etti. Boztaþ, "Etkinlikte vatandaþlarýmýza iki ton portakal suyu ve portakal ikram edeceðiz. Etkinliðe tüm halkýmýzý bekliyoruz. Manavgat ürünlerinin markalaþmasý için çaba gösteriyoruz. Manavgat ürünlerinin markalaþmasýný aralýksýz sürdürüyoruz. Ýlk olarak Manavgat susamý ve susam ürünlerini tanýtmak ve markalaþtýrma çalýþmasý yaptýk. Þimdide Manavgat Portakalý’ný tanýtmak amacýyla etkinlik düzenliyoruz." diye konuþtu.

Bu sene Manavgat portakalý iç piyasada tüketilmediði için dalýnda kaldýðýna belirten Boztaþ, üreticinin ürününün dalýnda kalmasýna baðlý maðdur durumda kaydetti. Manavgat ürünlerinin hak ettiði deðeri bulmasý gerektiðine iþaret eden Boztaþ, üreticinin portakalýnýn hak ettiði deðeri bulabilmesi için Manavgat Portakalý’nýn tanýtýlmasý gerektiðini ifade etti.

Manavgat portakalýnýn aroma olarak diðer yörelerde yetiþen portakallara göre daha güzel ve kaliteli olduðunu savunan Boztaþ, "Bizim portakalýmýzýn suyundan daha fazla verim alýnýyor. Ýlçemizde yetiþen portakal bölgedeki en güzel portakaldýr." ifadesini kullandý.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.