MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

AKİSTAN
merol

AKİSTAN


AKÝSTAN

Akistan isimli bir ülke vardý bir zamanlar. Ülkenin insanlarý ne çekmiþlerse ülkeyi idare eden krallar ve özellikle de kraldan fazla kralcý olan dalkavuklardan çekmiþlerdi.
Okçu Baba isimli kral döneminde köylülerin yetiþtirdiklerinin yarýsýndan fazlasýný Okçu Baba’nýn dalkavuklarý alýrdý ellerinden. Halkýn inançlarýyla dalga geçilirdi. Ýtiraz eden olursa eðer, itiraz edenler halka halka dizilerek üstlerine oklar atýlýr ve ölenler ölür ölmeyenler ise bir baþka ok yaðmuruna kadar kralýn hizmetlerinde çalýþtýrýlýrdý…
Zulüm altýnda inim inim inleyen halkýn imdadýna bir dönem Menderat isimli bir kral geldi. Menderat kral oldu iktidara geçti ama muktedir olamadý. Ülkenin tüm makamlarý Okçu Baba isimli kralýn kraldan fazla kralcýlarýndan oluþmaktaydý. Kral halkýný seviyor, halk da kralýný seviyordu ama kraldan fazla kralcý olanlarýn düzeni bozulmuþtu.. Kral adamlarýnýn birisine dokuz pul verilirken, halkýn aldýðý pul sayýsý dokuz kiþiye bir pul idi…Menderat’la beraber gelen eþitlik, Okçu Baba döneminde dokuz pul alan kraldan fazla kralcýlarý harekete geçirdi ve bir gece yarýsý evine baskýn yapan bir grup eski kral adamý Menderat ve arkadaþlarýný ok yaðmuruna tutarak katlettiler..
Menderat’tan sonra iktidara gelen tüm krallar da muktedir olamadýlar. Bir dönem Ermakam isimli bir kral geldiyse de onun da sonu Menderat’tan farklý olmadý. Ermakam baktý ki kendi sonu da ayný olacak Krallýktan ayrýldý.
Halka umut olarak en sonunda Ermakam ile dostluklarý bilinen karizmatik bir kral geldi. Tayercep isimli bu kral gerçekten de kýsa zamanda farklýlýðýný hem halkýna hem de tüm dünyaya gösterdi. Herkes Tayercep’in yanýnda yer almaya baþladý.. Muktedir olma yolunda ise hem Menderat hem de Ermakam’ýn önüne geçti. Ama boþ durmadý Okçu Baba’nýn adamlarý bir türlü. Ülkenin diðer ülkelerden daha iyi duruma gelmesiyle diðer ülkeler Akistan için düþmanlýk beslemeye baþladýlar..
Akistan’ýn yeni kralý hem iç hem de dýþ düþmanlarýnýn farkýndaydý. Onlara karþý mücadele ettikçe biraz daha güçlendi..Halk günden güne Tayercep’in yanýnda olduðunu biraz daha gösterdi..
Tayercep’i yýkma çalýþmalarý çok çeþitli þekilde devam etti ancak. Tayercep, kendisine yalakalýk yaparak yanýnda olduklarýný söyleyen insanlarý da kendi insaným bunlardan kötülük gelmez diyerek heyetine aldý..Hatta Mumiþko isimli bir dalkavuðu Akistan Kültür Bakaný yaptý. Hedefinin Kralý devirmek olduðu kýsa zamanda anlaþýlýnca bakanlýktan alýndý ve yerine Güniþko getirildi. Akistan gibi bir ülkenin bakanlýðýna getirilen bu ikinci bakanýn da amacýnýn kral düþmanlýðý olduðu anlaþýldý… Akistan halký zaten bu bakaný hiç sevmemiþlerdi ama kralýn bakan yapmasýna da kimse ses çýkarmadý.
Kral Tayercep, diðer krallarýn yanýndan gelen insanlarý kendi heyetine almanýn zararýný fark etti ama bu adamlar ülkenin pek çok kadrolarýna kral düþmaný insanlarý yerleþtirdiler. Makamlara en çok kral düþmanlarýný da kralýn çok güvendiði Fetuþko yaptý. Kendisi Akistan’da bile yaþamazdý. Akistan’da pek çok adamý olan Fetuþko’nun Yahudistan Devletinin emriyle çalýþtýðýný kral anladý ama çok geç anladý..
Kral Ermakam döneminde beraber çalýþtýklarý ve Ermakam tarafýndan çeþitli makamlara getirilen gerçek Tayercep seveni olan halk Fetuþko’nun adamlarý tarafýnda zulüm gördü. Gerçek Tayercep sevdalýsý olduklarýndan dolayý biz zulüm görüyoruz diye Tayercep’e durumu iletmediler.. Zaten iletemezlerdi de..Çünkü ülkenin illerindeki baþkanlarýn pek çoðu ya Fetuþko taraftarý ya da eski krallara baðlý insanlardý.. Her gün bir gün olur Tayercep gerçekleri anlar ümidiyle yaþayan halkýn ümitsizliðe kapýldýðý bir anda gerçeklerin su üstüne çýktýðýný gördü.
Gerçekleri gören ve yola çýktýklarýyla yola gidebileceðini anlayan Tayercep’in yolda rastladýklarýna deðil yola çýktýklarýyla yoluna devam etmesiyle halk rahata kavuþtu.
Akistan durumundaki mazlum haklar diyorlar ki “Akistan halký erdi muradýna darýsý bizim baþýmýza”..

Mustafa EROL
Çumra Belediye Baþkan Aday Adayý

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.